Sivut

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Jos se ei tapa niin se vituttaa

Ja nyt vituttaa. Joten tänään ei ole luvassa naminamipositiivisuutta, sorry!

Taisi eilen olla liian positiivisia uutisia, kun nyt sitten ihan kyntämällä kyntää. Ne samat vanhat, mutta kun sitä tulee tarpeeksi niskaan, loppuu jaksu. Alkaa jo pikku hiljaa ottaa päähän tämä "vedettömyys". Kyllä meille vettä tulee, mutta kiirastorstaina, josta siis on jo hyvinkin kolme viikkoa, ilmoitettiin, että lämpimässä vedessä on öljyn hajua, eikä vettä pitäisi käyttää. Asiaa tutkitaan. Asiaa tutkitaan edelleen, ja ilmeisesti öljyllä käyvä lämmin vesi on napannut itseensä sitä öljyäkin, ei vaan lämpöä siitä. Putket vaihdetaan. Siis talon ulkopuolelta. Joskus. Isännöitsijä sanoi pokkana alkuviikosta kun soitin, että "tällä viikolla alkaa remontti ja loppuunkin se saadaan". Ja kilin kellit! Ei ole edes aloitettu vielä ***kele. Nyt arvioitu valmistumisaika on 3.5. joten vesikatkon kokonaiskesto olisi näin ollen 5 viikkoa. No, onpahan hyvä tekosyy juoda viiniä... jota eilen kyllä hyvällä omallatunnolla lurppasin. Niin kerta!


Oli siinä jäässä sydän!

Samaan syssyyn juttelin vuokranalennuksesta, josta kuulemma päättää asunto-osakeyhtiömme hallitus. Sillepä sille sitten rustaan kirjelmää päätöksen tueksi. Tukea olen saanut myös Kuluttajaliiton asumisneuvonnasta. Mutta jo nyt on saamari jollei nämä vastoinkäymiset pian lopu. Tuoreessa muistissa on vielä tämä sisäilmaan liittyvä never ending story työpaikallani, joka ei vielä ole päätöksessä, ei likimainkaan. Siihen liittyy huutava ja terveystietojani vahingossa levittelevä tekninen johtaja, joka kävi kuulemma viikolla vetämässä pari kertaa syvään henkeä työmaalla ja toteamassa että "hyvähän täällä on hengittää". No, se on pientä, pahimpana skenaariona tässä on uudelleenkouluttautuminen ja ammatinvaihto.

Ihan ongelmaton asia ei sekään ole. Paitsi, että olen juuri nyt unelma-ammatissani ja -työpaikassani, en varmasti löydä työ- saati ja koulutuspaikkaa jossa en oireilisi. Ja sitten on tietysti tämä raha: miten minä voisin opiskella, kun nykyinen palkkanikaan ei meinaa riittää? Tästä päästäänkin näppärästi yleiseen rahapulaan. Maksan sikamaista vuokraa ja vastineeksi saan - no, tällä hetkellä aika vähän. Jos tilipäivänä tilillä on vuokran, muiden laskujen, vajaan bensatankillisen ja yhden ison kauppareissun jälkeen 214€ niin ei paljon naurata. (Kyllä me pärjätään, äiti - ja muutkin - lapsilisä ja elatustuet tulevat tässä välissä, joten tilanne ei ole  ihan niin paha miltä kuulostaa. Mutta kurja se on silti, pitemmän päälle.) Tiedän, että minun pitäisi päästä pienempään ja halvempaan asuntoon mutta en löydä sellaista jossa voisin hengittää. Mahtava noidankehä. Tämä altistus ylipäätään ahdistaa tällaisissa kohdissa tavanomaista enemmän.

Niin, ja kuolihan meiltä tässä yksi naapurikin. Löytyi asunnostaan, kun yksi tuttu oli ihmetellyt, että miestä ei enää näy missään. Reilun viikon oli ajellut talomme ohi ja rekisteröinyt, että valot kyllä palavat. Mutta sitten hoksasi, että palavat yötä päivää, aina samat valot. Eikä ovikellon soittoonkaan vastattu. Kun minäkään en kaveria muistanut aikoihin nähneeni, ohjasin kertomaan huoltofirmaan ja ainakin viikon vanha ruumis oli löydetty. Jos nyt haluaisi veistellä vakavalla asialla, niin toteaisi, että olisi vaan juonut kiellosta huolimatta viinan sijasta vesijohtovettä, niin voisi olla vielä elossa. Mutta se olisi mautonta, siis veistely, vesihän meillä maistuu öljyltä, joten olen vain pahoillani. Ihan oikeasti! Näin paljon me naapureistamme huolehdimme. Ainakin silloin, kun itsellä on takki tyhjä ja omiakin murheita.

***

Haalari. Onepiece. En suostu enää elämään ilman tuota. Se on mukava, se on lämmin, ei kiristä, ei purista, ei kinnaa, ei ahista, vaikka muuten ahistaisikin. Joskus, harvoin, häveliäisyyssyistä puen kotiasuksi jotain muuta. Kuopus on sitä mieltä, että olen vaaleanpunainen pantteri tuo päälläni. Pyöritän silloin kuvitteellista häntääni. Itse puhun kyllä possupuvusta. Nöf!

20 kommenttia:

 1. Ihana asu! :) Kotona on mukava pitää mahdollisimman rentoja vaatteita. Mun lempiasu on verkkarit ja fleecetakki, sekä lämpimät tossut jaloissa. :)

  Toivottavasti saat vuokranalennusta - pidetään peukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotona pitää saada olla rennosti! Joskus sitten vähän nolottaa jos ovikello yllättäen soi ;-)

   Pidetään peukkuja. Nyt maistuis lohtujuustokakku...

   Poista
  2. Mä menen tänään herkulliselle lohiaterialle luokkakokoukseen ja ateriaan kuuluu kaksi lasillista viiniä.;-)

   Sun täytyy leipoa juustokakkua - juustokakku on jännä leivonnainen, kun se vaan on parantunut entisestään seisottuaan yön yli jääkaapissa - kakku jalostuu itsestään.:-)

   Toivottavasti saisit vesi- ja sisäilma-asiat pian kuntoon - kohtuutonta, että noissa kummassakaan on ongelmia. Ei ole ihme, että rassaa jaksamista.

   Poista
  3. Hmm, mä taidan laittaa esikoisen leipomaan...

   Eiköhän tää tästä taas eteenpäin mene, mutta voimia vie, se on totta. Onneksi ulkona paistaa aurinko ja meillä on mukavaa tekemistä sekä tälle että huomiselle päivälle. Ja tietysti sopivasti myös vain oleskelua.

   Ihanaa viikonloppua sullekin!

   Poista
 2. Sun on PAKKO saada vuokranalennusta ja vesimaksut pois koko loppuvuodeksi! Voi hitsit, että ketuttaa täälläkin sun puolesta, murrr sinne isännöitsijälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Murr pääsi multakin ja vähän rumempaakin. No, kyllä mä ainakin olen sen eteen valmisteluhommia tehnyt, selvittelin Kuluttajariitalautakunnan, KO:n ja HO:n ennakkotapauksia, katselin Vuokralaiset OY:n kantaa jne.

   Jää nähtäväksi löytyykö hallituksesta inhimillistä ajattelua. Ja tietysti aina voi valittaa tonne KRIL:aan mutta mä en pidä sellaisesta. Äh.

   Toivotaan parasta, mutta nyt paistaa ihanasti aurinko, me lähdetään kohta kuopuksen kanssa kirpparille ja kauppaan. Illalla tulee ystävä - tästä tulee hyvä päivä!

   Poista
 3. Ihme touhua mutta se kuvastaa isännöisijän huolimattomuutta kun ei pidä taloyhtiön kunnosta huolta. Kannattaisi kenties vihjaista taloyhtiön hallitukselle että olisiko aika vaihtaa tehtävään vastuullisempi henkilö? Sitten sellainen juttu ettei sitä taloyhtiön päätöstä vuokranalennuksesta kannata pureksimatta niellä mutta tästä sua on varmaan valistettukin Kuluttajaliiton asumisneuvonnassa. Vuokranmaksajillakin on oma liittonsa äreine lakimiehineen jotka tietävät kohtuuttomuus-periaatteesta kaiken, ihan vain vinkkinä.

  Mun ei olisi pitänyt klikata tuota haalarikuvaa koska se kirvoitti mun mieleeni lupauksen siitä toisesta haalarikuvasta...
  Argh. Tungen pääni pakastimeen ja toivon sulle kuitenkin vielä vähän voimia taisteluun ja hyvää lauantaita. Jos tilanne menee pahaksi niin mä tulen hakemaan isännöitsijän pelaamaan pesistä mun kans..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten juurikin se haalarikuva jossa vetoketju jäi vähän enemmän auki kun siinä, jossa naamaanikin esittelin. Mietinkin, että huomaatko itse vai pitääkö muistuttaa ;-)

   Jep, olen kotiläksyni tehnyt ja tuon Vuokralaiset Ry:n kannan tarkistanut myös, joten katsotaan nyt mitä tästä seuraa.

   Ota nyt se pää pois pakkasesta ja nautitaan nyt tästä auringonpaisteesta ja siitä että ULKONA ei pakasta enää. Mainiota viikonloppua!

   Poista
  2. No kyllä, tutkin kuva-asiaa ja näinhän se olikin. Olen ottanutpääni pakastimesta eli kotiuduin hetki siteen kotiin. Koira on oksennustaudissa ja matot meni vaihtoon eli pientä vaihtelua näihin lauantain rutiineihin! Ollaanpa yhteyksissä..

   Poista
  3. Ääk, ei käy kateeksi, oksenteleva koira onkin jotain, mitä tästä minun katastrofistani vielä puuttuukin ;-)

   Jaksamista sinne ja tekisi mieli sanoa, että pidä pää kylmänä!

   Poista
 4. Kuulostaa aika saamattomalta touhulta. :( Siis taloyhtiön, ei sinun. Äkkiseltään tuli mieleen, että jos jossain navetassa olisi vastaavanlainen tilanne, niin jo olisi eläinsuojeluvalvoja ja ties mitkä muut tahot painostamassa asioita kuntoon. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa eläimillä olla paremmat oikeudet kun ihmisillä tätä nykyä. Mutta kyllä täällä porskutetaan. (Munkin touhu on saamatonta, ainakin miesten suhteen ;-)

   Poista
 5. Törkeätä touhua, kun vesi on sentään ihmisille niin tärkeä ja yleensä itsestäänselvä asia. On kohtuuttoman pitkä aika 'selvittää' asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillai pikku hiljaa ja rauhallisesti... No oikeasti se oli työn takana kai kaivaa ja löytää ja tutkia laboratoriossa vesi ja mitä vielä. Viisi viikkoa ilman käyttövettä on kyllä tässä maailmassa aika "merkittävä haitta" joten eikähän siitä jotain alennusta irtoa.

   Poista
 6. Painat päälle vaan sitten sen vuokra-asian kanssa, tuo on kyllä niin merkittävästi asumista vaikeuttava asia. Kohtuuttoman kauan ovat kyllä sitä vikaa etsineet, toivottavasti pian löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosi huono painamaan päälle, mutta eiköhän tässä järkisyyt ja taustatyö tuo tulosta. Tai sitten mä taas kuvittelen ihmisistä liikoja. Jotenkin naiivina aina aattelen, että kyllähän ne nyt ymmärtää... Saa nähdä. Mutta kiitos. Lämmittää!

   Poista
 7. Ihme touhua, oikeasti! Siis kyllähän tuollainen pitää heti paikallistaa ja ryhtyä korjaaviin toimenpiteisiin. Jos en nyt ihan väärin ymmärrä, niin juomaveteen sekoittuu lämmitysöljyä. Kuinka vaikeaa on paikallistaa vika?

  Vaadit vuokranalennusta ja vesimaksujen mitätöintiä plus korvausta siitä, että joudut ostamaan pullovettä.
  Ärh, vituttaa sun puolesta. Halaa pupuja, se helpottaa tai ainakin laskee verenpainetta.

  Mullakin muinoin kauan sitten kuoli naapuri kämppäänsä. Kiinnitin huomiota siihen, että kun kävin parvekkeella tupakalla, paloi samassa valo monena päivänä peräkkäin. Kyselin naapureilta, että ovatko nähneet herraa kun tämä oli viinamäen miehiä oleva sairaseläkeläinen. Soitin sitten jonain päivänä huoltoyhtiöön, josta kerrottiin, että olivat juuri jonkun toisen ilmoituksen perusteella menneet sinne ja siellä ukko oli kuolleena. Kissa oli nälkäinen ja hätääntynyt. En tiedä mihin kissa joutui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika sama tarina täälläkin. Kaveri oli paikallisessa satunnaisesti töissä mutta sai potkut työpaikkajuopottelun vuoksi. Taisi sitten repsahtaa ihan kokonaan, kun ei ollut mitään pystyssä pitävää juttua. Postilaatikko oli täynnä ja valot paloivat yötä päivää. En voi kehua huomanneeni, mutta onneksi joku huomasi.

   Koitan jaksaa tässä vaatia ja taistella - onhan se vesi nyt oikeasti tänä päivänä ihan välttämättömyys paitsi lapsiperheessä niin ihan kelle vaan. Onneksi osaan hakea tietoa ja taustatukea. Saa nähdä kuinka käy.

   (*siemailee työmaalta tuomaansa kanisterivettä*)

   Poista
 8. Kyllä tuossa ainakin on syytä vuokranalennukseen, koska vesi on ollut noin kauan poikki. Ja kalliksihan se viininkin ostaminen tulee....:)
  Ymmärrän kyllä tunteesi tuosta rahatilanteesta. Itse olemme samassa veneessä. Mies lomautettuna eikä rahat vielä pyöri, joten laskujen jälkeen tilillä myös vähän yli 200 euroa eikä enää tule edes lapsilisiä. Menoja on kyllä vielä enemmän kuin ennen. Mutta aina on pärjätty, sillä fiksut pärjää aina! Parempaa kevättä toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos,

   fiksut pärjää aina... Niinhän se vissiin menee. Ja apujoukot on onneksi ihanat, mulla ainakin.

   Mennään parempaa kohti ja toivon teillekin väljempiä vesiä. Kyllä sitä välillä kitkuttaa mutta ei aina, siinähän menee jo ihmisarvokin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana