Sivut

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

ABC, kissa kävelee...

Ainakin Susanna ja Karkkis listasivat tässä vasta kotiensa aakkosia. Minusta idea oli mainio, joten nappasin sen omavaltaisesti itselleni. Koska minun blogini ei ole sisustusblogi eikä meillä kodissa ole mitään erityistä tyyliä, roiskin sanojakin sitten vähän siten sun täten. Luovasti, kuten tapanani on.

A niin kuin aamu. Ei ole kauaa, kun teidän kommenttienne ansiostanne tajusin, että meidän aamumme sujuvat kuin tanssi. Siitä jos mistä pitää lapsiperheessä olla onnellinen.

B niin kuin Bhutan. Välillä olen muuttamassa sinne.

C niin kuin celsius. Näiden mukaan meillä on ihan lämmin tunnelma. Ja muutenkin!

D niin kuin Dominion. Dobble. Pelailemme poikien kanssa lautapelejä. Sitä pitäisi tehdä enemmänkin. Varsinkin esikoisen kanssa Gargassonne ja Dominion ovat unohtuneet totaalisesti.

E niin kuin energia. Sitä riittää, kuopuksella varsinkin. Oma ja esikoisen on eritoten aamusin hakusessa, mutta puolitehollakin porskutetaan.

F niin kuin Four letter words. Meillä kiellettyjä kokonaan. Esikoinen aivan varmasti käyttää kavereiden kanssa, mutta minä olen kuullut peräti kerran häneltä lipsahtavan kirosanan ja sitä heti pyysi anteeksi.

G niin kuin gramma. Tai milligramma. Halusin aloittaa tämän listan aamulla, en altistuksella, mutta hyvin määräävä tekijä se tietysti arjessamme on. Grammatolkulla syömme välillä antihistamiinia ja muita tarvittavia nappuloita. Huokaus.

H niin kuin huumori. Sillä pärjää aika pitkälle.
I niin kuin ikäero. Poikien ikäero välillä rassaa ja mietityttää ja välillä taas tuntuu hyvältä asialta. Kumpaisenkin kanssa teemme eri juttuja, saavat kahdenkeskistä huomioita vähän niin kuin väkisin, kun samat jutut vaan eivät kiinnosta molempia.J niin kuin jousto. Vaikka rajat on selkeät, koitan joustaa sellaisissa kohdissa kun se on tarpeen ja mahdollista. Ja juusto. Se vaan on niin hyvää. Jousto ja juusto. 


K niin kuin kiittämättömyys. Tästä olen kirjoittanutkin. Vihaan sitä yli kaiken ja koitan kasvattaa pojat niin, että arvostaisivat sitä, mitä elämä tuo ja antaa, ihmisiä, ja itseäänkin.

L niin kuin lemmikki. Vihdoinkin me saimme hankittua lemmikit - ihanat puput - ja olemme jopa pysyneet oireettomina. Ihanaa!

M niin kuin Marjaanan Maja. Ehdottomasti. Kotimme virtuaalinen sivupiste.

N niin kuin nuhjaaminen, nyhjääminen, nuhjustaminen. Sitä tehdään meillä paljon. Jopa esikoinen huutelee välillä (toisin enää lähinnä kipeänä tai apeana) että "halihali".

O niin kuin onni. Onni asuu meillä. Sellainen pieni ja kiireetön, rauhallinen onni.

P niin kuin pyyteettömyys. Kuten kerroin, tämä on vielä työn alla. Esikoinen jo osaa, kuopus vasta harjoittelee.

Q niin kuin quiche. Rakastan suolaisia piirakoita, kun ovat niin helppoja ja niihin saa piilotettua yhtä sun toista kaapista löytyvää. Ja paljon juustoa! (Magdaleenalle terkut!)

R niin kuin rajat ja rakkaus. Joojoo...

S niin kuin sauna. Olemme esikoisen kanssa kovia saunomaan. Kuopuskin tykkää, mutta pääsee saunaan meitä harvemmin. Viikonloppuna toki nautiskelemme koko perheen voimin, mutta viikolla lämmitämme saunan sitten vasta kun kuopus on jo nukahtanut.

T niin kuin terassi. Odotan kuumeisesti terassikauden alkua. Ja tällä tarkoitan nimen omaan meidän oman pihamme terassia. Kesällä se on toinen olohuone. Tulisi jo kesä... Sauna ja pieni piha ovat Oman Majan kriteerejä, joista en haluaisi joutua tinkimään. Ehkä joskus.
U niin kuin uteliaisuus. Positiivinen hyve, jollei mene liiallisuuksiin. Kuopus tämän osaa parhaiten. Minuakin kovasti kiinnostaa kaikenlaiset uudet asiat. Esikoinen on hyvin tiedonhaluinen myös.

V niin kuin verbaaliakrobatia. Molemmat pojat ovat tässä mestareita ja nautin suunnattomasti.

W niin kuin Wartburg tai VolksWagen ... eli uusi auto saattaa olla hankintalistalla piankin. Katsastus odottaa tässä kuussa. Voi kökkö.

X niin kuin kuopuksen isä, joka jonkun määritelmän mukaan kuuluu vieläkin perheeseemme. Minä ajattelen jotenkin sillä tavalla kierteisesti, että kuopuksen isä kuuluu kyllä kuopuksen perheeseen (ja esikoisenkin, jos esikoinen niin tahtoo) mutta minun perheeseeni ei. Minun perheeni on tämä pieni kolmen yksikkö.

Y niin kuin yksinhuoltaja. Se minä olen, mutta se ei ole mikään surun tai murheen aihe. Minä olen ollut ennenkin, minä pärjään näin aivan mainiosti.

Z niin kuin zzzzzz... Rakastan nukkumista ja koitan pitää huolen, että saan riittämiin unta. Muuten tämä paletti ei vaan toimi. Väsyneenä asiat ja ongelmat rassaavat liikaa.

Å niin kuin Åke Åkerblom, joka on omenatarhuri Ålandista Mauri Kunnaksen Herra Hakkaraisen aakkosissa.

Ä niin kuin äiti. Se on taloudessamme useimmin kuultu sana. Joskus jopa niin usein, että itse äidiltä meinaavat tärykalvot revetä ja pää räjähtää.

Ö niin kuin öllöttely. Kuten tiedätte, täällä vietetään aika rauhaisaa arkea. Olla öllötellään.


***

Huojuva. Jotunin Huojuva talohan tästä tulee mieleen. Sellaisessa en koskaan ole asunut enkä varmastikaan asu. Sen verran minulla sentään on itsekunnioitusta.

16 kommenttia:

 1. Mukavat aakkoset :-) nuo sinun omat.

  Hyvää keskiviikkopäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa keskiviikkoa sullekin.

   Mä joudun pitelemään itseäni kaksin käsin kun olit sitten mennyt taas Majoja askartelemaan. Tai siis koruja niistä... ;-)

   Poista
  2. Heh, vielä niitä on pari jonossa ;-D Esim. Valkoinen ja Punainen.

   Poista
  3. Mullahan meni se yksi maja ohi suun aiemmin. Ääk, mun ehkä pitää tilata sulta Pieni punainen tupa -koru.
   Hmm...

   Poista
 2. Perin hauska idea tämä aakkospostaus ja tuossa tuli monta hyvää asiaa joista ehdottomasti komppaan T:tä, mikään ei ole niin nautinnollista kuin juoda kahvinsa neljä - viiden aikaan aamulla takapihan terassilla ja kuunnella lunnon heräämistä. Lätkis makaa ja jaloissa ja kuono käy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ei saa petistä tuohon aikaan mutta muuten tajuan pointin.

   Toivottavasti olosi on parempi!

   Poista
 3. Olet hyvin löytänyt joka kirjaimelle sanavastineen - minulla olisi varmaan vaikeuksia löytää varsinkin ulkomaisten aakkosten kohdalla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän piti luovuutta ja aasinsiltoja käyttää, mutta hauskaa oli!

   Poista
 4. Mahtavat Marjaana-aakkoset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, laitapa sä meille Kiki-aakkoset. Melkein veikkaisin, että H:n kohdalla olisi herkku tai jotain vastaavaa!

   Poista
 5. Heei, miä suunnittelin tätä kans! Ehkä jopa jossain muodossa vielä toteutan... =)

  (OI, juustoa...........)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. J niin kuin Jos sä tän nappaat, niin mä olen niin tyytyväinen ja J niin kuin juusto on vielä vapaana, koska mullahan oli jousto!

   <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana