Sivut

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Tuoksuja ja makuja

Oi, olipa ihana saada esikoinen takaisin kotiin työelämään tutustumisjakson jälkeen. Tämä ei johdu pelkästään tuliaisista vaan ihan noin muutenkin on mukavaa taas olla perheenä kotosalla. Äitini ja hänen miehensä majoittivat teiniä pari yötä lähikaupungissa ja toivat sitten pojan kotiin perjantaina. Söimme yhdessä maukkaan aterian ja täyttyy taas sanoa, että vaikka lasagnen laitoinkin, niin helpolla pääsen. Esikoinen oli valmistanut pyynnöstäni tyrnijäädykkeen edellisenä päivänä äitini luona valmiiksi ja jos joku vie kielen mennessään niin se. 
Mutta niistä tuliaisista puheenollen... Annoin esikoiselle rahaa mukaan ja pyysin valitsemaan minulle jotain hyvää espressoa ja itselle teetä. Reilun kaupan suolasuklaata tilasin myös. Lisäksi annoin kuukausirahan kaupunkiin mukaan, jos muita houkutuksia tulee. No, poika taisi käyttää koko kuukausirahansa erilaisiin teelaatuihin. Se, että hygieniapassia ei ollut jäi kutkuttamaan ja mietimme, josko suorittaisi sen netissä tässä ihan lähiaikoina. Voisi sitten ihan täysipainoisesti jossain vaiheessa osallistua vaikkapa ensi vuoden harjoittelussa kahvi- ja teekaupan toimintaan.
Voi kuulkaa tuota tuoksujen sinfoniaa. Vastajauhettu kahvi - minulle espresso Isola, jossa häivähdys suklaata, karamellisoituja hedelmiä ja karvasmantelia ja ystävälle ajankohtainen pääsiäiskahvi. Teetä tuli todellakin esikoisen sanoin "enemmän kuin laki sallii". Pääsiäisteetä ehdimme jo maistaa, ja vaikka minä en mikään tee-entusiasti olekaan niin täytyy sanoa, että aivan taivaallisen raikas oli tuo bergamotin, limen ja eukalyptuksen yhdistelmä. Suolasuklaasta sanottakoon, että vaikka luomua olikin, niin paikallinen pesi maussa kyllä tämän kuitenkin 7-4. Hyvä Suomi!

Hyvä kuopus: "Onko napanuora sama kuin napanöyhtä?"

***

Kiireetön. Sitä tämä viikonloppu on todellakin ollut. Toivottavasti teilläkin!

8 kommenttia:

 1. Toisaalta harmittaa kun aikoinaan armeijassa sain sellaisen kammon teehen etten ole sitä sen jälkeen juonut, maistanut olen useampaankin kertaan mutta tuo pää on niin kumma värkki että se intin keltainen - anteeksi nyt vaan - kusi lyö läpi. Harmittaa paljon senkin takia kun nykyään noita teelaatuja on aivan hemmetisti niin valikoimaa löytyisi. Ehkäpä olisi aika aloittaa siedätyshoito ja opetella koko touhu uudestaan.

  Kuopukselle ylävitonen, siinä on tyyppi joka saa meikäläisen aina hyvälle tuulelle! :D

  Oikein hyvää sunnuntaita koko porukalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on samanlainen kammo "ruskeisiin viinoihin" (ja hyvä niin). Elimistö muistaa! Minäkään en ole mikään teeihminen, kahvia sen olla pitää, mutta välillä maistelen, kun esikoinen keittää itselleen. Tuoksu on usein aivan huumaava!

   Kuopus saa mutkin hyvälle tuulelle ;-)

   Suloista sunnuntaita sinnekin!

   Poista
 2. Jos minä olisin töissä teekaupassa, sinne menisivät rahat... Eli ymmärrän täysin esikoista ;) Pari päivää sitten mietiskelin lisäteen ostamista, mutta tulin järkiini (kun hetken juttelin itseni kanssa) ja päätin tyhjentää olemassaolevia varastoja ensin.

  Peppiksen kannattaisi aloittaa teesiedätys jollakin, joka on mahdollisimman kaukana peruspussiteesta. Nehän maistuvat lähinnä paperilta. Vaikkapa savuarominen musta tee, Lapsang Souchong, riittävän pitkällä haudutusajalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin oli tosiaan meidän teinille käynytkin, ja ymmärrän kyllä teitä täysin. Hyvä tee tuoksuu vaan niin vastustamattomalle! Sille, että teelaatuja tuli noin monta, on syynsä: en anna teinin juoda mustaa teetä ilta-aikaan, joten ainakin rooibosta on aina oltava kaapissa.

   Ja kyllähän sitä teini hullumpaankin voisi rahansa tuhlata ;-)

   Poista
 3. Ystäväni antoi minulle joululahjaksi Indian Chai -teetä ja se on ollut todella hyvää! :) Mausteista! :)

  Kiireettömät viikonloput ovat parhaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos katsot tarkasti, tuolla oikeassa yläreunassa on myös Chaita - se on kyllä herkkua, tosin tätä nimenomaista ei vissiin vielä olla ehditty maistaakaan.

   Minäkin rakastan näitä kiireettömiä viikonloppuja, jolloin ei ole mitään velvollisuuksia ;-)

   Poista
 4. On se hyvä, että sää laitoit loppuun puhetta napanöyhdästä, koska oli juuri alkamassa vesi valumaan suupielistä näppäimistön päälle, kun lueskelin näitä kaikkia äärimmäisen hyvältä kuullostavia teesortteja. Oi, Oi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se varmaan loppui siihen se kuolaaminen - luulenma?!?

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana