Sivut

perjantai 22. maaliskuuta 2013

Palmusunnuntain aatonaatto

Kyllä, nyt oli vaikea keksiä otsikkoa!

Työpäivä meni niin mukavasti että taidan ilmiintyä paikalle myös tänään. Aivan ihanaa! Ihanaa oli myös rauhaisa ilta työvuoroni jälkeen: molemmat pojat olivat poissa ja pääsin itsekseni saunaan. Oli myös oivallista heittäytyä sohvalle ennen ja jälkeen saunan lukemaan ilman, että kukaan kyseli mitään. Ah! Tänään sitten aloitellaankin viikonlopun viettoa äitini ja hänen miehensä seurassa. Palauttavat esikoisen kotiin ja kuopuksen isä palauttaa kuopuksen. Nyt teen sen jo kertaalleen perutun lasagnen koko porukalle. Äiti lupasi tuoda valkoviinin ja esikoinen tehdä tyrnijäädykkeen. Voi toisen kerran!

Asiasta seuraavaan: niin kuin sanottu, perheen omat perinteet ovat mielestäni tärkeitä. Meillä, niin kuin varmasti aika monessa lapsiperheessä, kylvetään näihin aikoihin rairuoho. Täällä se laitetaan homeettomuussyistä talouspaperille mullan sijaan. Eihän tuo nyt kovin kaunis ole mutta välttää. Kaivoimme jo kuopuksen kanssa viikolla myös munat pääsiäiskoristeet esiin.  Täytyy vielä ostaa pikku virpojille lahjukset. Viime vuodesta viisastuneena jätän tämän homman ihan viime tippaan, koska silloin ostin aika monet palkat. Ehdin ahmia ne aina itse ennen trullien tuloa. Josko nyt säästyisivät, kun ostan vasta tänään? Voin tietysti vielä pyytää esikoista piilottamaan ne minulta, jos oikein kova paikka tulee.


Osa tipuista on vankina ja osa odottelee ruohon kasvamista...

Muuten viikonloppuna on vissiin luvassa ihan sitä perusleppoisaa. Minä lueskelen, pojat pelaavat ja tapaavat kavereita. Saunotaan. Lopunkin viikonlopun menu on jo suunniteltuna joten kaupassakaan ei tarvitse hypätä kuin tänään. En nyt varsinaisesti voi väittää olevani loman tai levon tarpeessa kun juuri muuta en viime aikoina ole tehnytkään, mutta ihan iloisena tämän silti vastaanotan. Ottakaa tekin. Lungisti!


Arvaatte varmaan mikä tämä on!


***

Pilvipouta. Pilvinen, mutta sateeton päivä, sanoo sanakirja. Putoushahmo vuodelta 2011 sanoo Google. Ystävän tytär, melkein, sanon minä.

10 kommenttia:

 1. Mukavaa palmusunnuntaiviikonloppua! :) Minä ostan pääsiäismunat vasta ensi viikolla, kun muuten syön ne hyvissä ajoin ennen pääsiäistä. ;) Ostin vuosia sitten tarjoomuksia virpojille, mutta virpojia ei koskaan ilmaantunut ja söin namit itse. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin. Minä koitan pitää näppini erossa virpojien palkoista tällä kertaa. Pääsiäismunat ostan kyllä todellakin vasta ensi viikolla!

   Poista
 2. Antoisaa viikonloppua ja tunnustan syöneenijo kahdet virpojille tarkoitetut karkit, samaan syssyyn meni tiu pääsiäismunia ja vähän muutakin.Pitää osataa kassakaappitai vastaava,ei tästä muuten tule mitään.

  Vihreän palkin numerosarja...Majassa vierailleet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MInä ostin tänään herkut ja saa nähdä - on vielä kaksi piiitkää iltaa kestettävänä. Jos tänään vielä äitin kanssa juomme viiniä lasagnen seurana niin voi olla aika kiusaus vähän maistella. Toisaalta esikoinen tuo (uutta) suolasuklaata tet-paikastaan ja tyrnijäädykettäkin kai.

   (Lauteet on vapaana.)

   Poista
 3. Rairuoho pitäisi kyllä laittaa kiireen vilkkaa kasvamaan tai muuten mää päädyn ostamaan niitä mitä mää kaupassa ihmettelin; valmiita ruohoja. Voi kauheeta, onko sulla noin järjetön määrä sivunnäyttöjä? Jos luku on niitä niin sitten sulla on kyllä syytä juhlia ja viinin tilalle korkattava shamppanja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehei, minun blogini on hiljainen pienten piirien blogi. Tuo luku on tasavertaisen avioliittolain kansalaisaloitteen allekirjoittaneiden määrä eilen illalla. Tänään luku on jo yli 132 000. Ilahduttaa minua suuresti tämä asia!

   Sampanjaa juodaan joskus toiste.

   Poista
  2. Niimpä tietysti!!

   Ihan mahtavaa viikonloppua, Marjaana!

   Poista
  3. Kiitos samoin!

   Nyt allekirjoituksia on jo 133 393! Seuraan tätä hartaasti siksikin, että esikoisen isä on yksi tuon aloitteen puuhamiehistä. Heidän "hääkuvansa" on yksi kauneimmista koskaan näkemistäni. Jättäisin niin kovin mielelläni jo nuo lainausmerkit pois!

   Poista
 4. Marjaana, huomenna on palmusunnuntai, ystävani tarjoili itseään kylään, kuin usein. Karkit virpijille ( pääsiäissuklamunat Lidlista on syöty . Ne olivatkin tosi tosi hyvät ... Menenkö huomenna ostamaan??? ei kai .
  Herneitä ja nurmikko ikkunalla (rairuohoa) on kasvamassa ... Oksat vaasissa ... Hyvä ja kaunista Palmusunnuntaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän rairuoho vasta pikku hiljaa itää, mutta kyllä se pääsiäiseksi ehtii. Kuopus teki tarhassa yhden virpomisvitsan ja nyt toivon, että niitä tulee lisää. Karkkeja en ole (kaikkia) syönyt, joten mikäli ovikello soi, minulla on mitä antaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana