Sivut

torstai 8. marraskuuta 2012

Chateau Obama

Obaman edellisen voiton kunniaksi neljä vuotta sitten nautimme ystäväni kanssa lempiravintolassamme kalifornialaista Iron Stone -punaviiniä. Ja se oli kyllä hyvää. Harmi, ettei sitä ainakaan helposti Alkosta saa, mutta muita zinfandeleita löytyy. Ja joskus voi sitten nautiskella herkkulasillisen ruoan kanssa ulkona syödessä. Oi, marraskuu on oivaa punaviiniaikaa (tässä kohtaa kuola rupeaa valumaan suupielistä).

Oletteko muuten kiinnittäneet huomiota viinien luonnehdintoihin? Näihin "nahkainen", "kevyen orvokkinen" jne. Minä viihdytän niillä itseäni aika ajoin. Nyt löytyi paitsi hintakuningas, myös paras luonnehdinta tähän mennessä: pitkä, hennon lyijykynäinen!?! Todella kutsuvaa. Tuleepa mieleeni muistumia alaluokilta, kun vielä pureskelin lyijykynän päitä. Ne eivät kyllä olleet pitkiä. Maailma on merkillinen paikka.

Meidän terveyskeskus toimii kuin Budapestin metro!


Obaman voitosta viiniin ja alaluokille - olen aasinsiltojen kruunaamaton kuningatar. Tähän en sitten enää sellaista jaksanutkaan keksiä: ei tunnu tämä tauti talttuvan. Mutta kuulkaapa, mikä palvelu meillä täällä terveyskeskuksessa on. Varasin ajan hoitajalle, että otetaan tulehdusarvot ja keskustellaan vähän, josko minulle voisi keuhkolääkärini suositteleman influenssarokotteen antaa, mutta päädyinkin lääkärin juttusille. Hoitaja totesi vaan laittaneensa taustani tuntien minut suosiolla eteenpäin kunnon tarkastukseen. Muualla ei kuulemma pääse lääkärille, meillä joutuu!

Piikki jäi terveysaseman jääkaappiin nimelläni odottamaan parempia aikoja ja minä jouduin loppuviikoksi lepolomalle. Voisin siis ottaa sekä Obaman kunniaksi että tropiksi lasillisen punaviiniä koskapa tässä ei nyt töihinkään tarvitse mennä. Mutta kun ei ole pisaraakaan talossa. Grrr!

12 kommenttia:

 1. Kysypä naapurilta, josko lainaisi tilkan punaviiniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä ei ollut ,-(
   mutta saattaa käydä tänään kaupungissa. Jee!

   Poista
 2. Hyvä!
  Olen muuten sitä mieltä, että ruokakaupassa voisi olla pieni valikoima
  puna- ja valkoviiniä. Vaikka niitä 3,75 ja 25 senttilitraisia pulloja.
  Ja voisi kassahenkilökunnan kanssa sopia, montako niitä viikossa saisi
  ostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtava idea - olisi vähän niin kuin henkilökohtainen kiintiö.

   Poista
 3. Aivan. Tietenkin pitäisi olla sen verran selkärankaa, ettei kävisi välillä naapurikaupassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun meillä on vaan ne kolme kauppaa voisi tehdä diilin jokaisen kanssa ja osoittaa selkärankaa sillä, ettei aja kaupunkiin.

   Poista
 4. Häpeäkseni täytyy tunnustaa, että silloin kun vedin tuota temppuvettä (kaikki prosenttipitoiset lasketaan), niin ei siinä paljon tullut makuja arvioitua. Huh helvetti sentään, onneksi se on ohi. Toivottavasti saat taudin selätettyä, sympatiat sinnepäin ja hengessä mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään mitään nahkaa saati lyijykynää sieltä etsi, kunhan hihittelen noille viinintuntijoiden kommenteille.

   Eikös se sanonta mene, että viina on viisasten juoma mutta näkyypä se tyhmemmillekin maistuvan? Niinpä minäkin pyysin, kun lääkäri komensi verenkuvaan, että ottavat myös maksa-arvot. Ihan varmuuden vuoksi, koska tuo viini nyt minulle vaan toisinaan maistuu. Ei vara venettä kaada.

   Ja kiitos sympatioista, kunhan ei teetä tarvi, se taas ei maistu!

   Poista
 5. Zinfandel on hyvää! Parasta tietysti kalifornialaisessa viinitarhassa nautittuna, mutta meneehän se Suomen marraskuussakin paremmin kuin beaujoulaisnouveaut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, paljon on aistikkaampaa ja maukkaampaa

   mutta kyllä minä silti aion ensi torstaina Alkoon ;-)

   Poista
 6. Viimeksi kun Obama valittiin olimme pankissa muistaakseni jotain säästötilijuttuja pohtimassa ja se virkailija sanoi että tämä lama on kyllä jo loppumassa. Puolessa vuodessa on ohi.

  Jäi vain mieleen. =/

  En kyllä haluaisi maistaa lyijykynäistä viiniä... =P =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään sitä mitenkään houkuttelevana pidä ;-)

   Se oli varmaan se "edellinen" lama, tai sitten tämä nykyaika on matkaa lamasta lamaan. Huokaus!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana