Sivut

tiistai 11. syyskuuta 2012

Pupun ja nallejen ruokaa

En tiedä olenko harvinaisen huumorintajuton tai hölmö, mutta minun oli aivan pakko lähettää palautetta Kotitakka -lehdelle. Uusimman numeron etusivulla kun komeili otsikko "Pupunruoka pelasti nelikymppisen Villen".

Minä ihan oikeasti ajattelin ensimmäisenä flunssan sumentamilla aivoilla ja kauhulööppeihin tottuneena, että Ville-parka on joutunut johonkin pulaan eli kiipeliin ja on hädissään saanut käsiinsä vain lemmikkipupun appeet. Sitten vasta älysin mistä on kyse. En voi uskoa, että mikään itseään kunnioittava lehti 2000-luvulla kutsuu kasvisruokaa taikka kasviksia pupunruoaksi. Jos haastateltava näin sanoo, se on ok jutussa ja sisäsivulla, mutta kannessa tuosta tulee sellainen olo, että tämä on lehden virallinen linja.

Olen ollut kasvissyöjä yli puolet elämästäni, kohta 24 vuotta. En mielestäni ole mikään tiukkapipo enkä saarnaa muille omista valinnoistani - jokainen tehköön kuten itselleen parhaaksi näkee. Mutta että pupun ruokaa?


Nektariinia pieninä palasina


Ruoasta puheenollen... Meidän perheessä on sellainen sanonta, että kukaan ei ole niin kekseliäs kuin äiti. MOT, kuunnelkaapa vaikka! Maanantai-aamuna varttia vaille seitsemän pieni angstinen esikoululainen rutisti nallepussukkaansa sängyssä ja ruikutti, ettei jaksa tulla aamupalalle eikä halua mennä tarhaan. Jätin hänet vielä lepäilemään siksi aikaa kun valmistin aamiaista. Sekä itselleni, pojille, että nalleille. Jotenkin aika sutjakkaasti lähtivät aamuhommat sujumaan, kun olin kertonut, että nalleillekin on aamiainen katettuna. Pääsipä siinä pari huolinukkeakin apajille.

***

Kuopus samana aamuna ulkona, kun oli ollut ensimmäiset yöpakkaset:

Äiti, nenähengitys tuntuu superraikkaalta!
Tuntuuko sulla?

2 kommenttia:

  1. Kotitakka? Kotivinkki vai Kotiliesi vai joku muu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotiliesi (mun oli pakko vähän vääntää, etten ihan suoraan pilkkaa nimellä ;-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana