Sivut

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Edelleen puolinainen

En minä, en, en. Olen ihan kokonainen, kaikilla mahdollisilla mittareilla, uskokaa pois. Mittareita voivat olla tässä tapauksessa vaikka älykkyysosamäärä, vaaka, sukupuoli ja erosta selviytyminen näin äkkiä muutamia mainitakseni. Otsikko on muka-hauska väännös Lisa Genovan kahdesta suomennetusta teoksesta Edelleen Alice ja Puolinainen. Onko kumpikaan tuttu?Minä rrrrakastin tuota Edelleen Alice -kirjaa, jossa käsitellään äärettömän kauniisti varhaisiän alzheimerin tautia. Kertojana kirjassa oli itse tautiin sairastunut Alice, ja se toimi vallan mainiosti. Todella kiinnostavaa "päästä" Alzheimerin tautia sairastavan ihmisen päähän. Kirjan tunnelma oli raskaasta aiheesta huolimatta todella lämmin ja koskettava.

Samalta tuntuu nyt luvun alla oleva toinen kirja, Puolinainen, jossa liikutaan vähän samankaltaisilla vesillä. Päähenkilö saa aivovamman, joka estää häntä näkemästä, kuulemasta, tajuamasta tai hahmottamasta mitään, mitä tapahtuu hänen vasemmalla puolellaan. Vakava aihe, mutta tragikoomisia tilanteita, ja jälleen niin lämmin käsittelytapa. Kirjoittaja on neurotieteiden tohtori ja tietää näin, mistä kirjoittaa.
Minulla tämä jälkimmäinen kirja on vielä kesken, mutta uskallan silti suositella jo sitäkin. Nuo ovat oikein sellaista sohvannurkkaan ja vällyn alle -lukemista. Punaviinikin sopii kuvaan ja kynttilät myös. Kynttilöistä puheenollen, jos kausi alkoi elokuussa, nyt se on päässyt toden teolla käyntiin. Sytyttelen maanisesti kynttilöitä aamupalapöytään - illasta puhumattakaan. Valosta saa voimaa.


Hyviä lukuhetkiä. Lukeminen kannattaa aina (möreällä tiedät-kyllä-kenen äänellä)!

***

Paitsi akkainlehtien parissa. Uusimmassa Kauneus ja Tervehdys-lehdessä oli järisyttävä otsikko ihan kannessa asti. Ringa Ropo: "Olen ilman miestä ja onnellinen".

Whohow! En usko. Ei ole totta. Oikeasti. Ei voi olla totta! Miten se sen oikein tekee?

12 kommenttia:

 1. Noista kirjavinkeistä kiitän!
  En ole kesäloman jälkeen oikin löytänyt mitään, mikä kiinnostaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukasepa, kuule, mä tykkäsin todella. Tänään tuli BTJ:n laatikossa taas kaikkea kiinnostavaa...

   Poista
 2. Varasin molemmat ja näyttävät olevan kuljetuksessa.
  Odotan niiden huomenna olevan täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meidän laitoksessa vaan on hyvä palvelu ;-)

   Poista
 3. Totta on vaikka eilen koko laitoksen lainaustoiminta kaatuikin.
  Pärjäsin lappusysteemillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä jouduttiin laittamaan lappu luukulle. Virkailijakin oli puolikuntoinen, joten se oli ainoa oikea ratkaisu!

   Poista
 4. Kiva, että teillä voi päättää asioista itsenäisesti ja tervettä harkintaa käyttäen. Toivon, että virkailija voi jo paremmin.

  VastaaPoista
 5. Höö, nyt vasta hokasin ton viimesen kappaleen! Kuule, kyllä, kyllä voi olla ilman miestä ja onnellinen! Minä oon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuo oli niin pöyristyttävä otsikko, että oli pakko laittaa se kaikkien nähtäville. Mä en pitkään aikaan ole ollut onnellisempi kuin nyt. Ja ihan ilman miestä.

   Me ollaan kyllä parasta A-luokkaa!

   Poista
  2. Niin, kyllä täällä pikku feministi nostaa päätään; miehenkö kautta meitä aina vaan määritellään!!? Voi sanonkomikä!

   Poista
  3. Välillä on hurja huomata, että vaikka eletään 2000-lukua, asenteet on toisinaan ihan kivikautisia. Mutta joka kerran, kun joku älähtää, menee asiat ihan pienen askeleen eteeenpäin, uskon minä ,-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana