Sivut

maanantai 20. elokuuta 2012

Mustikoita ja murkinaa

Miten minusta on tullut tällainen nössö?

Kuopus oli torstaista perjantaihin isällään, hain hänet perjantaina päiväkodista ja ikävä oli kova - minulla. Löysin pojan sieltä mistä en arvellut löytäväni, mutta en ollut moksiskaan. Sain myös hakiessani kuulla, että iltapäiväulkoilu on siirretty toisen päiväkodin pihaan, paikkaan, josta löytyy vessa. (Marjaana-esikoulu 1-0) Vietimme leppoisaa kotiviikonloppua palapeliä tehden, lautapelejä pelaillen, lueskellen ja kutoen. Ja vieraitakin kävi. Perjantai-illan vietimme ystäväni kanssa viiniä lipittäen. Ai että minä rakastan syksyä ja pimeneviä iltoja, kynttilöitä ja punaviiniä.


Saimme äidiltäni valoa pimeneviin iltoihin!


Lauantaina meillä kävi äitini miehensä kanssa syömässä, ja saimme myös isäni keräämiä marjoja. Oi ihastus, voisiko paremmin olla, sain pakastimen täyteen perattuja mustikoita ja lakkoja? Oletan, että poimijakin sai hyvän mielen, ja lisäksi tietysti myös pienen palkkion. Söimme toisen sadonkorjuuaterian: kaivoimme oman maan potut, keitimme ne ja kananmunat, ja söimme feta-melonisalaatin ja sillin kera. Nam (paitsi tuo silliosuus, sen hankin vain vieraita varten ;) Jälkiruoaksi oli - kuinka ollakaan - mustikkarahkaa. Ilma oli upea, lämmin ja leppeä, ja iltapäiväkahvit nautimmekin terassilla. Esikoinen intoutui leipomaan pullapitkon kahvin kaveriksi. Vieraiden lähdettyä saunoimme vielä ja katsoimme pitkästä aikaa Avaran luonnon.
Tuossa kuvassa kuopus tekee elämänsä ensimmäisiä kotiläksyjä. Tehtävänanto oli "Piirrä seuraavalle aukeamalle mitä teit viime kesänä. Toki voit lisäksi kirjoittaakin." Meillä aloitettiin tuosta kirjoituspuolesta: Pajulahti tarkoittaa tietysti mukavaa lomaviikkoamme Nastolassa ja tuossa oikealla on muodostumassa lause "olen käynyt kaupassa" jotta pääsi piirtämään sieltä ostettuja Angry Birdsejä.

Aika maukas smoothie tuli lakoista ja mustikoista. Mitäs siitä, että lakan siemeniä sai kalastella pitkin päivää hammaskalustosta. Tein samanlaisen sekä eilen että tänään. Kuopus kävi kyläilemässä kaverilla sunnuntaina ja minä perinteisillä Esso-kahveilla sillä aikaa. Uloskin pääsimme. Sekä syömään että leikkimään. Perjantaina emme menneetkään paikalliseen, koska esikoinen oli flunssainen ja jäi koulusta pois. En sitten kehdannut häntä kapakkaankaan raahata... 


Ai mikä tuo korkki pojan vieressä on? Kesän viimeisen Thandin, tietty.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

2 kommenttia:

 1. Ihanan kuuloinen viikonloppu! Välillä rauhallinen kotinössöily on ihan parasta.. =)

  (Miäkään en tykkää sillistä, YÄK!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen oikea kotinössöilyn kuningatar. Kuopuksen isä tykkää menosta ja meinigistä ja kuopus saa sitä tätä nykyän niinä viikonloppuina, joten minä voin keskittyä rauhoittamaan elämää - hyvä työnjako!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana