Sivut

keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Ansaittu tauko arjen keskellä

Kulttuuriviikoista ja vähän muustakin on kertynyt ylityötunteja sen verran, että sain eilen pitää vapaapäivän. Maanantaina heti töiden  jälkeen polkaisimme ystävän mökille ja otimme rennosti. Syömistä, saunomista, takkaan tuijottelua, tissuttelua, maailmanparantamista ja pitkät pitkät yöunet. Voi miten pienestä saa isosti voimia!


Eilisen vietin tarkoituksella niin rennosti kuin mahdollista. Tein ruoat mökkireissun jämistä, lueskelin, loikoilin, torkuin. Illansuussa katsoin vielä elokuvan: Peter Greenawayn oivan Drowning by numbersin ja kylläpä se taas oli hyvä. Visuaalista ja sanallistakin ilottelua. Edellisestä katselukerrasta on ainakin kymmenen vuotta enkä enää muistanut läheskään kaikkea. Puhumattakaan, että olisin löytänyt kaikkia leffaan kätkettyjä numeroita (järjestyksessä yhdestä sataan). Joskus olen kyllä siinä muistaakseni onnistunut. Ja Michael Nymanin musiikki nyt vaan koskettaa minua aina. Voin suositella tuota erittäin lämpimästi niille, joilla se vielä näkemättä on!

Minä katson liian vähän elokuvia kun en vaan tahdo jaksaa valvoa. Saatuani normaaliarjessa kuopuksen pehkuihin, olen sinne aika valmis itsekin. Siksi tuntuukin joskus tyhmältä katsoa uudelleen jo nähtyjä leffoja, kun niin paljon hyviä on uudemmissakin näkemättä, mutta minulla on joitain elokuvia, joihin palaan aina uudelleen ja uudelleen. Ne antavat eri elämäntilanteissa erilaisia kiksejä. Sellaisia ovat Greenawayn leffojen lisäksi vaikkapa Jim Jarmuschin elokuvat, ja etenkin ne joissa näyttelee ihastuttava Roberto Benigni. Marx-veljesten toilailut jaksavat myös toistuvasti viehättää, samoin Blues Brothers, kerta toisensa jälkeen.

On elokuvia ja elokuvia ja sitten on Casablanca. Se pitää katsoa aina uudestaan ja osaan vuorosanatkin aivan ulkoa. Ja joka kerralla toivon, että Ilsa ja Rick sittenkin saisivat toisensa. Ja kerta toisensa jälkeen täytyy itkeä tirauttaa, kun näin ei käynytkään.

Kuva Wikipediasta
Pitäisiköhän tänä iltana viimeisen yksinäisen illan kunniaksi katsoakin se taas?!?

***

Tänään onkin sitten työpaikkahaastattelujen vuoro. Luulen, että päätös tehdään myös samantien, joten jännä päivä tulossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Marjaana