Sivut

perjantai 22. kesäkuuta 2012

Toinenkin musta silmä

Piti siten hankkia toinenkin musta silmä, tasapainon vuoksi. Siis mustasilmäsusanna kiipeämään terassille paviljongin jalkaa pitkin. Kävin aamulla ennen iltavuoroa lähikaupungissa juhannusjuomia ja muitakin tarpeita hakemassa. Sattumoisin osuin toripäivään ja sama mukava poika, joka eilen meidän paikkakunnallamme myi kesäkukkia, oli tänään 30 kilometriä lännempänä. Jihuu! Hän kertoi minulle myös kukan nimen. Toisellekin jalalle.

Aurinkoinen ja mukava reissu oli muutenkin, vaikka vähän väsytti, kun kuopus tosiaan heräsi etsimään hammaskeijun tuomisia jo 5.30! No, itsepähän olen lanseerannut tämän keijuasian meidän perheeseen ...kele. Työpäivä oli hiljainen ja piiiiitkä kuin nälkävuosi, ihmisillä taisi olla jo juhannustohinat päällä. Niin minäkin sitten kotiinpäästyäni paitsi istutin mustasilmäsusannan ja lannoitin kaikki kesäkukat, kippistin ystävän kanssa. Hän oli löytänyt kaupunkireissulta poikasia lasipalloilleni. Ne pääsivät äitiensä tykö.
 

Terassilla tarkeni ihanasti istuakin illan.
Oli leppoisa vapaailta.


***

Eilen aamulla vessasta kuultua:

Äiti arvaa paljonko on sata miinus yksi?
No?
99.
No niin on, kukas sulle tuon on opettanut?
Mä vaan ajattelin ja keksin ite mielessäni.

Siellä pienessä mielessä on tullut keksittyä monta muutakin ihmeellistä asiaa.

Samana aamuna pitkiä housuja pukiessa:

Tuu auttamaan, mulkku meni jalkahihaan.
(kuopus- suomi: Muurahainen meni lahkeeseen)

***

Tulipa mieleen vielä loppukevennyksen loppukevennykseksi juhannus vuodelta 1989, kun olin juuri muuttanut kotoa Helsinkiin. Tapailin siellä poikaa nimeltä Juha, mutta se ei estänyt minua juhannusjuhlilla kotikonnuillani viettämästä aikaa mukavan Hannun kanssa. Minulla siis oli ihan todellinen JuHannus. Tämä tarina on tosi!

Mihinkähän peltoon sitä pitäsi mennä kieriskelemään, että tänä vuonna samanlainen flaksi kävisi? Ja alasti vai vaatteet päällä - siinä vasta kysymys.

Joka tapauksessa hyvää juhannusta ihan jokaikiselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Marjaana