Sivut

perjantai 18. toukokuuta 2012

Sellaista on elämä, likoa ja hikeä

"Sadesäällä likoan.
Hellesäällä hikoan.
Sellaista on elämä.
Likoa ja hikeä!

Sanoi Uppo-Nalle!

Nyt taitaa oikeasti tulla se kesä. Ihanaa! Istuimme kuopuksen kanssa keskiviikkona terassilla tekemässä syntymäpäivälahjaksi saatuja Legoja. Välillä kävimme kävelyllä pieni lämmin käsi minun kädessäni. Illalla tuli jäätelöauto ja lunastin tilaukseni. Kuopus itse ehdotti, että mentäisiin syömään kesän ensimmäiset jäätelöt ulos, niin kuin asiaan kuuluu. Mittari näytti päivällä 20 astetta ja illallakaan ei paljoa jäänyt vaille. Miten ihanaa elämä voi olla?!

17.5. se aukesi.

Helatorstai katkaisi viikon kivasti. Kuopus meni taas isälleen ja palaa tällä kertaa vasta lauantaina. Minä kävin ystävän kanssa hikisellä lenkillä ja kahvilla. Hiki tuli hiljempaakin kävellessä -  mittari kipusi 21 asteeseen ja ukkostakin oli ilmassa. Illalla sitten satoi aivan kunnolla. Tuolla reissulla näin ensimmäisen pääskysen, eli kesä on tullut tänne meille maallekin. Lisäksi meinasin melkein astua pienen sisiliskon päälle - kesä, kesä kesä! Taisipa muutama hikikarpalo etsiytyä otsalle Suomen pelinkin aikana - huh mikä matsi -  ja esikoisen kanssa saunassa vasta hikistä olikin.  

Muutoinkin oli rentoa, rentoa, niin kuin vapaalla olla pitääkin. Lueskelua, päiväunia, löhöilyä. Tänään on työpäivä, mutta sen jälkeen on tarkoitus karauttaa ystävän kanssa kaupunkiin asioille ja syömään. Sitä caesarsalaattia taas... Esikoinen kavereineen hyppää kyytiin, mutta eri teitä kuljemme kaupungissa. Sen verran teinimeininkiä pitääkin olla!


Ja kavereitakin on tulossa

***

Kuopus ei osaa vielä oikeaa R-kirjainta. KurkkuR korahtaa, mutta joskus sekin kuulostaa epäilyttävästi L-kirjaimelta.

Kävelyllä:

"Äiti jos mä olisin mulkku, mä mahtuisin menemään tuolta."
"Hmmm..."
"Mä leikin että olen mulkku. Leikitään, että me molemmat ollaan... Mutta ei me onneksi oikeasti olla mulkkuja."
"No ei ONNEKSI  olla..."

Esikoinen taas aikanaan, ihan ilman minkäänlaista R:ää huusi minulle - silloinkin yksinhuoltajaäidille - "Äiti sun on pakko tulla tänne, täällä on ihan hilveesti mulkkuja ja ne on  toooosi isoja". Jepjep

Minun pihakoivunikin vihertää

4 kommenttia:

 1. Aivan ihanaa! Minunkin kuopus oli eilen luonani ja juttelimme vakavia...
  Minä löysin kielopaikaltani jo isoja nuppuja!! Kesä se on :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan kesän tulosta ja lapsistamme. Taitavat meidän kuopuksemme olla vähän eri ikäisiä ;-) mutta ei haittaa mitään!

   Poista
 2. Voi murkut miten sopivissa kohdissa tuo r-vika on tullut, hihityttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Murkku onneksi tätä nykyä ärränsä osaa, kuopuksen kanssa vielä harjoitellaan ;-)

   Minä olen välillä oikeasti ollut ihan tyytyväinenkin näihin puhevikoihin. Esimerkiksi silloin, kun esikoinen 4-vuotiaana ilkialastomana minun huulipunat huulillaan päätti avautua tv-lupatarkastajalle, kun tämä kysyi "onko äiti tai isä kotona". ("Ei mulla ole isää, kun äiti halusi mua niin kovasti että se pyysi ystävältä siemenen...)

   Tai kun kuopus kuultuaan (vissiin liian monta) kansansatuja ja sitten uudenuutukaisessa uimahallissa, jossa minusta tuoksui "uusi" hänen mielestään "täällä tuoksuu kristityn veri (!)"

   Poista