Sivut

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Mr Muumimuki

Nyt kun on muistelot eilen aloitettu, jatketaan samalla linjalla.

Blogissani esiintyy kuopus, esikoinen ja kuopuksen isä. Entäs esikoisen isä?
En ole teille kertonutkaan esikoisen tarinaa. Se ei ole ihan tavanomainen. Olen tiennyt 16 vuotiaasta saakka, että haluan lapsia ja kärsinyt kroonisesta vauvakuumeesta yhtä kauan. Nyt se, muuten, luojan kiitos on hellittänyt ja olen jo jonkin aikaa ollut varma, että lapsilukuni on täynnä. Toki ikäkin tässä jo pian tulee vastaan, mutta varmemman vakuudeksi kävin vajaa vuosi sitten sterilisaatiossa, ettei tarvitse enää ylimääräisiä hormooneja itseensä tukkia. Tai käyttää kondomia, yäk. Paitsi ettei sellaiselle ole kyllä tässä viime aikoina ollut minkäänlaista tarvetta. Pahus!

Toiveajattelua?

Ai niin, se esikoinen... Olen siis aina tiennyt haluavani äidiksi, mutta tämä partnerin valinta ja etenkin pitemmäksi ajaksi on välillä ollut minulle todella vaikeaa. Jopa niin vaikeaa, että päädyin 28 vuotiaana haluamaan lapsen mutta en miestä. Niinpä pyysin eräältä ystävältäni siemenen ja esikoinen sai alkunsa koti-inseminaatiolla. Noin vain. Heti ensi täräyksellä. Aika rankkaa oli välillä vauva-aika yksinhuoltajana, mutta eipähän nyt tunnu tämänkertainen yksinhuoltajuus oikeasti missään.Esikoinen on aina puhunut "isästään" siemenisänä ja tämä on edelleen elämässämme mukana lähinnä minun ystävänäni, jota tosin muuttojemme jälkeen näemme harmillisen harvoin. Mutta minun ajatuksissani hänellä on aina sija - ja lämmin sellainen. Olemme myös sopineet, että katsomme mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Jos esikoinen haluaa tutustua häneen paremmin tai tietää enemmän omista geeneistään, on se aina mahdollista. Puheissamme siemenisä on kyllä läsnä, esikoinen on aina tiennyt kuka hän on ja ymmärtänyt tämän kuvion. Klassista "isänikävää" en ole koskaan havainnut.

Toki kuopuksen isä oli vuosien ajan hienona miehenmallina esikoisellekin ja esikoinen myös vierailee edelleen hänen luonaan. Päädyimme kuitenkin erossa ratkaisuun jossa kuunnellaan ja kunnioitetaan esikoista: hän saa itse päättää milloin ja miten tiiviisti haluaa yhteyttä pitää. Aikuisen rooli on olla aktiivinen ja aloitteellinen. On toiminut oikein hyvin ja esikoinen on ilmoittanut, ettei halua vierailla kuopuksen kanssa yhtä aikaa, vaan ihan itsekseen. Isojen miesten laatuaikaa, siis!

Että tällaisia tällä kertaa. Meitä on niin moneksi, onneksi!


6 kommenttia:

 1. Mietinkin jo silloin "10 tikkua laudalla" postausta lukiessani, että mitä muumimukilapsi tarkoitti. Kiitos valaisusta, mielenkiintoista oli lukea erilaisempi syntytarina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo termi on tietyissä piireissä niin itsestäänselvä, ettei aina tule ajatelleeksi etteivät kaikki sitä tiedä ;-)

   Poista
 2. Voi miten ihana tarina! <3
  Niin monet epätoivoissaan ottaa minkä tahansa körilään siemenet, mutta sie oot saanu ihan laatutavaraa, ja se näkyy kyllä lapsessakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sain oikein valita kahden homon ja kahden heteron välillä, mitä ei voi kyllä kovin monesta parisuhteessa lapsen tehneestä sanoa ;-)

   Poista
 3. Nätti ja mukavan (tavallaan) mutkaton tie!!!! Mutta arvaa, mikä mulla tulee tästälähin aina mieleen, kun näen muumimukin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee... toivottavasti en pilannut sun kahvi/teenautintoa ;-)

   Hyvin on ollut mutkatonta, kyllä. Onhan siinä yksinään vastuussa olemisessa tietty omat haasteensa, mutta monelta myös välttyy siinä. En ole katunut hetkeäkään

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana