Sivut

perjantai 27. tammikuuta 2012

Aurinkotervehdys!

Olen joskus hämärässä nuoruudessani joogannut ja kumpaistakin lasta odottaessani koitin jopa harrastaa äitiysjoogaa. Esikoista odottaessani kävin oikein mammajoogakurssilla joka edelleenkin saa aikaan hillittömiä naurunpyrskähdyksiä kun oikein visualisoin sitä mielessäni. Kuvittele tässä kohdassa kymmenen erikokoista valasta vääntyilemässä joogamatoilla ja päästelemässä kohdunsuuta rentouttavia ääniä, ns harmoonista laulua. Se kurssi jäi (onneksi) kesken, kun esikoinen päätti pyrkiä maailmaan aivan liian aikaisin.

Kuopusta  odottaessani kävin tavallisessa joogassa, kunnes supistelu yltyi sellaiseksi, että nytkin se lysti piti unohtaa. Nykyään minusta ei ole vääntyilemään ja kääntyilemään juuri minkäänlaisiin asanoihin saati aurinkotervehdyksiin, mutta joka aamu tervehdin tämännäköistä aurinkoa.

Kaikki tuotteet sekä nuo alemmat kuvat:  Gudrun Sjöden

Siinä kelpaa venytellä ja aloittaa uusi aamu hymy huulillaan. Tai sitten vaan aloittaa uusi aamu.

Sain erotessamme ihan oman huoneen (kyllä, Virginia, aivan liian myöhään) jonka olen voinut sisustaa mieleisekseni. Gudrunin värikylläinen maailma on aina miellyttänyt silmääni, mutta tunnetteko yhtään miestä, joka rakastaisi varauksetta näitä ihanuuksia? Minä olen nyt voinut irrotella ja jälkitoimituksena on tulossa vielä tyyny tuon maton kaveriksi sekä vessanmatto.
      

1 kommentti:

 1. Aurinkotervehdys, eli Surya Namaskara on fyysisen joogan perusharjoitus. Joogan harrastajien mukaan fyysisenä harjoitteena sen tarkoitus on pitää huolta kehosta selkärangasta, nivelistä ja niiden liikkuvuudesta. Aurinkotervehdys voidaan tehdä erilaisissa joogasuuntauksissa hieman eri tavalla, mutta kuitenkin melko samalla tavalla. Aurinkotervehdyksen tausta ja alkuperän on auringon palvonnassa.

  Hindulainen uskonto opettaa auringonpalvonnasta ja joogan aurinkotervehdys tulee suoraan sen opetuksista. Hindulaisuudessa palvotaan Suryaa, joka on aurinko jumaluus.

  Joogagurut opettavat aurinkotervehdyksen salaista tai kätkettyä opetusta. Joogagurujen mukaan aurinko symbolisoi korkeinta sielun tietoisuutta, jossa korkein lähde on sielu itse, jonka sanotaan olevan jokaisessa ihmisessä. Opetuksen mukaan suurimmalla osalla ihmistä tämä korkein sielun tietoisuus on hukassa, koska sitä ei osata etsiä. Gurut opettavat, että tämän tähden esimerkiksi joogan kautta on elvytetty esiin tieto saada ymmärrystä kuinka harjoittaa ja saada esiin sielun korkein tietoisuus. Gurujen mukaan puhdas sielutietoisuus luo ihmisen energisen chakra systeemin, joka luo fyysisen kehon.

  Joogan aurinkotervehdyksen henkisen kasvun päämääränä on tervehtiä, eli palvoa aurinkoa ja kehittää ihmisen korkeinta sielua auringonpalvonnan kautta. Aurinkotervehdys ei siis ole ainoastaan pelkkä fyysinen harjoitus, vaan myös henkisen kasvun harjoitus ja auringonpalvontaa.

  Teksti kopioitu sivulta http://koti.phnet.fi/petripaavola/jooga.html

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana