Sivut

lauantai 14. heinäkuuta 2018

Oma maa mansikka

Onpas mukava(n leppoisa) päivä taas. 

Käytiin hakemassa luomumansikoita yhdeltä mahtavalta Mr. Mansikalta, jolta joka vuosi haemme satsin. Tämä on myös se yksi kerta kesällä jolloin mansikka-allergisena testaan saanko vielä oireita. Välillä en luomumansikoista saa, mutta nyt vähän tuli. Mutta oli se sen arvoista, aivan mahtavaa kesäherkkua!
Syötiin mitä jaksettiin ja pakastettiin esikoiselle loput. Kuopus ei syö kuin tuoreita mansikoita ja esikoinen lupasi ottaa niin paljon kuin liikenee. Kaupanpäällisiksi sain vasta nostettua pottua ja kylläpä oli ihanaa, kun kuori irtosi suunnilleen hipaisemalla ja voin ja savukalan kanssa  olivat kyllä todella hyvä kesäruoka!

Paluumatkalla napattiin kuopukselle kaveri kylään ja juotiin sitä ennen hänen äitinsä kanssa ex tempore kesäkahvit. On mainiota, kun ei ole kiire minnekään ja eikä mitään muuta kuin aikaa. Mansikoita pakkaseen laittaessa bongasin sieltä vielä talvella tehdyt lumipallot. Meillä on vuosikausia ollut tapana pakastaa niitä ja ilotella sitten pahimmilla helteillä. Sattui tosi sopivasti ja pojilla oli hurjan hauskaa.


Joku uusi urheilulajikin vissiin syntyi, joku joustavalla alustalla pelattava jääpallokiekko/lumipallokiekko tms.


Niin, ja tietysti sitten iltapäivällä ihan oikeaa jalkapalloa!

Huomenna tulee finaali. Sen jälkeen ei ole ole mitään pakollista ohjelmaa. Televisiosta ainakaan.

6 kommenttia:

 1. Ai niin, teillä oli nää kesälumipallot! Oikeen jalkapallon perässä oli varmaan jo tukalaa juosta, täällä ainakin. Merituulen jälkeen tosi paksu tämä mannerilma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Venäjällä oli kans ollu joteina 26 kun tää pronssiottelu pelattiin joten kyllä,tukalaa on. Hullut miehet pallon perässä ;-)

   Toivottavasti teillä oli ihana reissu! Meillä oli kiva vuosittainen lumipallosessio, hauskaa, että sä muistit sen!

   Poista
 2. Mahtavaa lumilätkää näin helteillä! Kyllä on ollut niin upeat lomakelit, ettei todellakaan voi valittaa. Päivä päivältä vain ihanampaa. Tänään ajelin mukavan lenkin päivällä, kun hain työkaverilta mansikoita ja illalla täytyy vielä käydä viemässä toinen laatikko pojan perheelle Espooseen. Eivät taida säilyä näillä helteillä meillä huomiseen jos pitää omiakin saada vielä jääkaappiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sulla on samat lomahommat kun mulla, säilöminen ;-)

   Nautitaan, kyllä tää tästä viilenee jouluks ainakin!

   Poista
 3. Tuo lumipallojutska on niin makee! Jos tänä talvena muistaisi ja yllättäisi ens kesänä kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina yhtä upee tunne kun ne pallot sieltä muistaa - ja saa riemukkaan vastaanoton joka kerta!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana