Sivut

lauantai 21. heinäkuuta 2018

Helle sekoittaa

paitsi ihmisten, niin myös eläinten pään ja elämän. Se kuulemma tyhmentää - siis helle, ihmisiä, ja luin artikkelin, että on niin kuuma, että oravatkin pyörtyilee. En ikävä kyllä enää löytänyt sitä linkattavaksi, ainoastaan niitä, joissa orava(rauka)t ovat nääntyneinä oksanhaarassa ja läähättävät. Meillä oli ilmeisesti yksi tällainen tapaus pihakoivussa ja rupesin miettimään akuuttiapua.


Ensimmäiseksi minulle tietysti tuli siitä artikkelista mieleen pieni orava, joka laittaa karvaisen käpälänsä otsalle, sanoo voih ja pyörtyy ja putoaa dramaattisesti alas puusta. Ei saisi nauraa, mutta tirskaus pääsi. Hätäpäissäni mietin, miten saisin kaverille vettä puuhun, mutta totesin sen mahdottomaksi. Olisi varmaan säikähtänytkin.


Entäs jääpala? Jos olisi hilannut sellaisen oravan lähettyville? Hmm, olisikohan sen kieli jäätynyt kiinni? Jooei, toinen huono idea. Päädyin siis lisäämään vielä toisenkin vesiastian pihaamme, lähemmäs tuota puuta ja myöhemmin orava oli kadonnut. Kurkin pensasaidan läpikotaisin, eikä siellä mielestäni ollut yhtään pyörtynyttä kurrea.

Hyvä niin!


***

Nyt on kuiva kuumuus vaihtunut trooppiseen kosteaan kuumuuteen. En vielä valita, koska sen verran hyvässä muistissa on kaksi edellistä kauheaa kylmää koleaa kesää, mutta olisihan se ihan kiva, jos tätä annosteltaisiin jotenkin vähän tasaisemmin eri vuosille...

14 kommenttia:

 1. Aamupäivällä käytiin kävelyllä (rakkauslukkosillalle ja takaisin) ja todettiin, että olipa hiostava sää. Satoikin pari kertaa lenkin aikana. Äsken tuli vähän isompi sade ja trooppiselta vaikuttaa taas, kun kävin nostamassa parit kukkaruukut kuistille. Olivat saaneet jo extra-annokset vettä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla sama juttu, kukat kastumassa sateessa, mutta piti jo ottaa pois kun sitä tuli kerralla niin paljon. Jotenkin ei kuitenkaan tuo ilma ihan vielä ainakaan raikastunut. Ehkä ensi kuurosta?

   Poista
 2. Juu, se on vaihtunut erämaan kuivasta kuumuudesta trooppisen sademetsän kuumuuteen. Äärisäitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ja äärimmäisen erilaisia kesiä nää kolme viimeistä. Olisko liikaa toivottu jos jakautus tosiaan vähän tasasemmin nää säät?

   Poista
 3. Oon tasan samaa mieltä kanssas, vois ton lämmön tasasemminkin jakaa.
  Täällä on kolme kastelukannua, sellassia 2-4 litrasia, kuistilla ja sitten yksi matala vati, josta on kepakko pohjasta reunalle, eli siellä on pohjalla vaan 1-2 litraa vettä ja jos joku sinne putoaa, pääsee kepakkoa pitkin ylös. Juoma-astiat ovat öisinkin käytössä vaikka meillä on luonnonvettä lähellä, ketkä lie käyvät öisin juomassa. ;D
  Saaveissa, niihin olen laittanut verkot, niin ei pääse kukaan (enää) sinne hukkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin!

   Mulla on niin matalia astioita että hiirikin pääsis kierimään pois (on vissiin ohje) mutta nerokas tuo kepakkosysteemi.

   Poista
 4. Mä näen ihan täysin tuon tragikoomisen orvan ;)
  Mulla kanssa toisessa kodissa vesiastiat ulkona siilejä sun muita varten ja toisessa onkin sadevesitynnyrit pelastautumiskeppeineen. Paitsi siilithän tuskin sinne pääsee. Ounou! Lisää kuppeja!
  Trooppista on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo orva on vissiin joku uus laji. Vois hyvin olla! :-D

   Poista
  2. Joo sellasia laakeita siileille ja muille tiitiäisille!

   Poista
  3. Orva on tietysti se uuvahtanut orava - orva!!!

   Poista
 5. Meillä on ollut pihanurmikolla koko kesän vesiastia. Siinä ovet käyneet oravat ja linnut juomassa sulassa sovussa. Käpytikka on ollut hauskin kaveri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pidän kans huolen että koko ajan on vettä kahdessa laakeassa astiassa. En ole nähnyt ketään mutta kyllä se varmasti tarpeeseen tulee!

   Poista
 6. Kyllä mä uskon, että ne linnut ja oravat käyvät siellä sun astialla virkistymässä. Eivät vain näyttäydy sinulle. Meillä ei ole uuvahtaneita näkynyt, mutta joki on ihan vieressä, joten lienevät siellä vilvoittelemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin luulen, että aamuisin ja yöllä on kyllä käytössä. Jatkan veden vaihtamista ja tarjoamista!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana