Sivut

maanantai 5. maaliskuuta 2018

Vainoharhainen?

Tiedätte varmasti sen tunteen, kun kuulette, että jollakulla lähellä olevista ihmisistä on tai on juuri ollut vatsatauti. 

Heti rupeaa kuvottamaan ja vatsassakin jo kiertää. Onkohan tää nyt sitä? Tarttuiko se?


Aaltoileeko vatsassa?
Käveleekö siellä pieniä rapuja?


Yksi tuttu oli viime viikolla sairaana kyseisenkaltaisessa taudissa ja tänään näimme. En ole varma, oliko hän vielä aivan kunnossa, tuskin  tiesi itsekään. Kuinkas sitten kävi?

Heti kotimatkalla kuulostelin, onko maha vähän erilainen. Palelee. Tuntuuko takaraivossa päänsärky? Minulla ei ikinä särje päätä: tämä enteilee varmasti lämpöä ja tautia. Sylkeäkin erittyy enemmän? Se ihan varmasti tarttui.

Kuinka pitkälle tässä voi oikein mennä?

Minä hain mustikkakeittoa kaupasta - ihan varmuuden vuoksi, jos en sitten pysty lähtemään - ja asidofilusjogurttiakin ostin. 

Vainoharhainen?

Jep!

***

No, toisaalta koulun täitiedotekin saa aikaan kutinan saman tien. 

16 kommenttia:

 1. Piti laittaa tuo täiasia mut siellähän se jo lopussa putkahti :)
  Mustikkakeitto menee kumminkin, ei hätää. Se tauti teille EI tule!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin, mä oon päättänyt, että nää on vaan oireita siitä, kun olin pitkästä aikaa töissä.

   Jogurtti ja mustikkakeitto tosiaan tuhotaan kyllä ;-)

   Hyvin vointeja sinne <3

   Poista
 2. Marjaana , sama täällä minullakin tule heti tartunnan HARHA .Aino kun joku valittaa jotakin hätä siis tule semmoinen kutina että nyt tarttuu minullekin .. siis käsien pesu on tärkeä. Sairaudet tarttuu aina käsistä ja suun kautta ... ainakin ne vatsataudit ( tai vastataudit) kun hauskasti erehdyit omassa artikkelissa ... Mustikkakeitto on njamma ... menen heti keittämään ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, vastatauti - enpä huomannutkaan ;-)

   Käsidesiä käytin ja koitan nyt vaan olla rauhassa pääni kanssa!

   Poista
 3. Mie en ees huomannu että luki vastatauti :D mutta allekirjoitan kyllä tuon. Tämmösenä oksennuskammoisena kammoan kovin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmonen "vastatauti" on kyllä maailman pahin. Muistan, kun kerran oli sellainen että nousi korkea kuumekin. Ihan silkkaa epätoivoa. Koitin lurppia finfexiniä pienissä annoksissa että edes kuumetta sais alemmaksi mutta ei ehtinyt imeytyä ... yöks!

   Poista
 4. Täi- ja kihomatovaroitukset on ehdottomat kutinan aiheuttajat :/

  VastaaPoista
 5. kutisee ja kiertää ja hiertää heti, kun lukee edes blogijuttuja.
  Näenköhän lainkaan huomista päivää, vai korjaako kuolo välittömästi? Infrastruktuuri kumminkin lamaantuu, jos hengissä säilyn, niin kylmää kaurapuuroa joudun syömään ja sillä karkoitan myös loiseläjät.

  aimitenniin vainoharhainen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just ;-) tervetuloa remmiin.

   Ja totta kai bussit lakkaa (täiden taki) kulkemasta ja mahatauti kyllä tappaa heti ensikosketuksesta!!!

   Poista
 6. Tuo vatsatauti on kyllä kummallinen, se nimittää saa tuon saman reaktion aikaan joka kerta. Ja yleensä se piru tarttuu minuun kuin täi tervaan. Inhoan oksentamista, koska raskaana ollessa olen oksentanut niin, että pytyn viereen tuli melkein polvien paikat, kun aina olin pää pytyssä. Ei enää, please! Just soitti yksi alainen, että hänen lapsensa on vatsataudissa ja isompi oli ollut viikonloppuna, eli pöpöt ovat kulkeneet täällä kaksi päivää. JES!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi luoja, toivon todella, että et saa tautia. Musta sun osalle riiti tuo raskaudenaikainen. Mulla ei moisesta ole tietoa, onneksi. Eikä tääkään tarttunut, oli todellakin vain vainoharhaa!

   Poista
 7. Mielen voimasta sain viimeistään siinä kohtaa kelpoisen muistutuksen, kun lapsen vesirokko kutitti ihan mahdottomasti myös omaa kroppaa. Ja kyllä, olin sairastanut ko. taudin, eikä näpyn näppyä itsellä. :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just, mä voin helposti kuvitella tuon! Hyi hitsi, olinkin unohtanut vesirokon, oli muuten viheliäinen vaiva!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana