Sivut


torstai 4. tammikuuta 2018

Synkkää ja ikävää?

Hyvinhän tämä loma menee töitä tehdessä. No ei vais, olen vaan lupautunut vähän auttamaan ystävää, joka on lopettamassa liiketoimintaansa. Laitamme tavaroita esiin ja -50% alelaput niihin. Jopa kuopus oli tänään talkoissa. Huomenna vielä menen pariksi tunniksi ja sitten olen vaan. Koko viikonvaihteen.

Olemme me muutakin tehneet. Kävimme lähikaupungissa viemässä esikoiselle yhden kirjahyllyn ja katsomassa jääkiekko-ottelun. Aika kivaa. Muuten ihan sellaista hämäränhyssyä kotosalla. Vaikka päivä on pidentynyt "jo" 20 minuuttia, niin sitä ei meinaa oikein huomata. Ensi viikoksi on taidettu vähän sitä päivänpaistettakin luvata - pitkästä aikaa.  Luin sellaisen otsikon, että joulukuussa näillä leveysasteilla ei ollut yhtään aurinkoista tuntia koko kuussa. Huh. tuntuuhan se sellainen.



Kesää ja auringonpaistetta odotellessa


Mutta ei vaivuta synkkyyteen. Vapaa on vapaata ja ensi viikolla vasta koulut ja työt alkavat.

18 kommenttia:

  1. juu, mun pitikin tuosta pimeydestä sanoa että täällä on niin kovin pimeää, teidän uutistenne mukaan auringonvaloa on ollut kymmeniä tunteja vähemmän kuin esim. viime vuonna!
    Minne minä olenkaan joutunut... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiesittekö muuten rouva että tuo sukunimeni Capanna tarkoittaa majaa?
      Sain kuulla sen eräältä kirjastonhoitajalta tuolla etelässä kun saavuin suomeen. Hänen nimensä taisi olla Puskis tai jotain sinne päin :P

      Poista
    2. No siellä nyt varmaan onkin pimeää, kellarit ja kaikki. Pitää tulla tutkailemaan sokkeloita jahkas ehdin!

      Poista
    3. No jopas jotakin, sitten varmasti sua tullaan täällä Majassa näkemään useamminkin! Tervetuloa vaan!

      Poista
    4. Oi kyllä!
      Täällä tuoksu taivas ja mulla kova halu..en tiedä sitä sana mutta siten kun me nähdä ni mä sanoa se sulle ja näyttä mitä se on.

      Poista
  2. Pikkukuvasta katsoin, että jopa teillä on aurinkoista ja kesäisen näköistä... mutta olikin vanha kuva.
    Luin kanssa tuosta pilvisyydestä, ilmatieteen laitos tiedotti myös että "joulukuu oli monin paikoin harvinaisen sateinen ja etenkin maan etelä- ja keskiosassa rikottiin paikkakuntakohtaisia sade-ennätyksiä." Empiria tukee vahvasti tätä havaintoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, samaa sanoisin minä, empiriani kanssa. Jospa tammi-helmikuussa saataisiin sitä aurinkoa? Tosin silloin se usein tarkoittaa niitä pirun kylmiä kelejä joista taas toisaalta en yhtään ole innoissani - niistäkään ;-)

      Poista
  3. Pimeätä on ollut juu, ihan alkais riittää jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mulle kans, paitsi kuten tuossa RH:lle kirjoitin, niin sitten tietty tulee pakkanen auringon kansa ja siitäkään en tykkää. On tää vaikeeta!

      Poista
    2. Mä tykkäisin vaikka siitäkin, jos näkisi edes joskus aurinkoa.

      Poista
    3. No just taas tänään näin otsikon, että koko joulukuussa ei ollut tuntiakaan aurinkoista täällä. Hesassa taisi "hetken" ainakin sen mukaan olla, mutta I feel you <3

      Poista
  4. On tuossa hämärän hyssy pimeydessä puolensakin..mukava on välillä tunnelmoida:) Leppoisaa loman jatkoa ja alkavaa viikonloppua❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, eikä pikkupölypallerot näy, ei tarvi niin puunata ;-)

      Ollaan vaan kynttilänvalossa!

      Sinne myös mukavaa viikonvaihdetta❤

      Poista
  5. Äkkiähän tämä menee, muutama hassu viikko ja alkaa valoisuus näkyä jo ihan havaittavasti.
    Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä just katoin, että se 20 min on tullut, joten kun ollaan helmikuussa, ollaan voiton puolella!

      Ja hei, kiva kun kävit. Olen lukenut sekä nykyistä että aiempaa blogiasi ja sulla on sana hallussa ja ajatukset kohdallaan <3

      Poista
    2. Hei, kiva kuulla. <3 Mahtavaa, että me ehtoopuolen teinitkin (loistava ilmaisu muuten!) jaksetaan vielä kirjoittaa. :D

      Poista
    3. Mä kuulin sen kauan sitten yhdeltä ehtoopuolen teiniltä ja siitä pitäen se on kuulunut mun aktiiviseen sanavarastooni.

      Mun blogi oli ennen enemmänkin kirjoittelua, mutta sitten pienen paikkakunnan ongelmat ja (itse)sensuuri. Nykyään tämä on enemmän tätä diipadaapa-osastoa, mutta hauska tapa pitä yhteyttä blogiystävien kanssa yhtä kaikki!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana