Sivut

maanantai 4. joulukuuta 2017

Kaikenlaisia tonttuja

ilmestyi meille viikonvaihteessa. Ehkä ensimmäisen adventin kunniaksi?Tuossa (yllä) kuitenkin ensin meidän "kuusi" koristeltuna, altistuksen takia kun ei oikeaa voi ottaa kuin terassille. Tai sitten on sisätiloissa käytettävä tällaisia versioita:

Aikamoinen armeija niitä tonttuja loppujen lopuksi rynnistikin


punaista vilahtaa siellä täällä. Mutta vähän sinistä ja valkoistakin, toki: 


Kaikkia ei saa kuvattua, kun on niin sysipimeää eikä valo riitä millään. Mutta tuossa ylläolevassa kuvassa näyttää kyllä olevan ihan itse supertonttu, se, joka kurkistaa heijastuu ikkunasta:


Että mukavaa joulun odotusta vaan, ystävät!

18 kommenttia:

 1. Ihania tonttuja!
  Olen tässä yrittänyt kerätä inspiraatiota ja voimia, että jaksaisin siivota (kyllä, se on tehtävä, siitä ei voi luistaa, eikä sitä voi peittää) ja sen jälkeen voisin ruveta ripotteleemaan tonttuja pöllöjen sekaan.

  Voi kun olisi varaa siivoojaan. Vai olisiko sitä niin kuin monet: siivoaisi ennen kuin kehtaisi laskea siivoojan kotiinsa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olispa tosiaan varaa siivoojaan. Mä en ollenkaan ajatellut, en pyyhkinut pölyjä ja nyt ne voi varmaan seuraavan kerran pyyhkiä vasta joulun jälkeen... VOI HARMI ;-)

   Mukavaa päivää, Pöllöseni <3

   Poista
 2. Hieno joutsen :) ja tontut tietty. Suomisata vaan alkaa tursuta jo korvista, onneksi se loppuu pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen joutsen on joltain alakoululuokalta, kuopuksen tekemä ;-)

   Mulla ja varsinkin kulttuurikollegalla tursuaa kans Suomi100. MÄ lopetan heti itsenäisyyspäivän jälkeen tän juhlavuoden.

   Poista
  2. JOs kaikki lopetetaan itsenäisyyspäivään?

   Poista
 3. Ihanat kuvat ja tontut! Täälläkään ei voida oikeaa kuusta pitää sisällä, mummilassa sitten tuoksutellaan sitä joulukuusen tuoksua:) Mukavaa päivää ja leppoisaa joulun odottelua♥

  VastaaPoista
 4. Tontuista tulee kiva tunnelma!

  Mummullani oli joulukuusena ensin monta vuotta joulutähti, jonka hän jätti jonain jouluna kasvamaan. Siitä kasvoi melkein parimetrinen puu.
  Viimeisimpinä vuosinaan mummu oli löytänyt jostain kätköistään joulukuusi-ryijyn, ja siihen hän ripusti hakaneuloilla koristeet. Ryijy oli seinällä vain joulunaikaan.
  Se oli aika sympaattinen ja vähän variseva kuusi :)

  ps. mullakin alkaa tursuta Suomi100, ja minä en edes juhli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaiset joulukuusiviritelmät on ihania - ja persoonallisia. Kukin tyylillään! Mä olen reissuillani nähnyt joulutähteä piha-aitana - se on aivan upea kun se kasvaa isoksi. Meillä taitaa vaan (ulkona) olla vähän turhan arktinent tunnelma ;-)

   Mä ajattelin, että tänään vähän juhlin ja sitten on tää vuosi paketissa!

   Poista
 5. Tontut on kyllä hauskoja, olkoonkin että niitä mulla ei ole ja oikeastaan ainoa joulujuttu mitä säilytän ja otan esiin joka joulu, on pieni tekokuusi tai ei, se on paremminkin tekomännyn oksa (tai oksankärki, sellainen tupsu) jossa on muutama, valkoista valoa loistava led.
  Se on jollain tapaa simmppeli ja siksi kaunis ja tästä syystä se on käytössä koko pimeän ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytän kans valoja jo aikasin syksyllä, niillä ei ole mitään tekemistä joulun kanssa. Tähän pimeyteen tarvii vähän ledejä.

   Oikein mainiota itsenäisyyspäivää sinne, Paimen!

   Poista
 6. myös huomasin hieno tontun .. heheheh .. kiva ja sinulla on niin kaunista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nata jouluna pitää olla tunnelmaa - ja joulun odotuksessa myös!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana