Sivut

keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Sorvin ääreen

Tänään palaan taas töihin. Ensin on kolmen päivän "harjoittelu", jolloin toinen kollegoistakin on vielä töissä, tosin kovasti kiinni kulttuurihommissa. Ensi viikonloppu on kesän kiireisin. Sitten hänkin aloittaa ansaitun lomansa ja jään kahdeksi viikoksi pitämään putiikkia auki ihan itsekseni. Se on sekä mukavaa että vähän rankkaa.

Mukavaa on, että voi hoidella kaikki hommat, omaan tahtiin ja omassa rauhassa. Siitä saa tietyn tyydytyksen: kyllähän tämä hoituu. (No, rehellisyyden nimissä on yksi jos toinenkin asia jotka ovat kokonaan tauolla, kuten uusien kirjojen vastaanotto, mutta ei nyt takerruta siihen...) Rankkaa se on paitsi sisäilmasyistä myös siksi, että viikossa on kolme iltavuoroa ja kahtena muunakin päivänä töissä vierähtää neljään saakka. Tunteja tulee pakostakin enemmän kuin minulla normaalisti on, ja ihan hirveästi ei muuta elämää sitten sekaan mahdukaan.

Ehkä vähän aamukahvittelua kirpparilla ennen töihinmenoa? Joskus lasillinen ystävän kanssa illalla? Pitkiä hitaita aamuja ja lueskelua iltaisin. Sellaista, joka saa tuntemaan, että kuitenkin on muutakin elämää kuin työ. Ainakaan minua ei haittaa, vaikka säät pysyisivät tällaisina. Helteellä ketuttaa olla sisällä kaiket päivät. 


Kävimme eilen kävelyllä kuopuksen ja kameran kanssa.
Teemme kesälomalla kasviota, ja pitää kuvata tietyt
lajit ennen kun poika lähtee isälleen.
Nämä yksinäiset työviikot hän viettää siellä,
koska minulla ei yksinkertaisesti aika riitä läsnäoloon.Tuli mitä tuli, mukavia aikoja teille ja itselleni toivon ja toivottelen!


4 kommenttia:

 1. Onneksi on mukava työ :) mie huomasin, kun taannoin olin sen kaksi ja puoli päivää töissä, että ei tosiaan sitten mitään muuta päivään mahdu. Ei jaksa. Kyllä taas tuli mieleen, että ihan aiheesta oon eläkkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä sitä, jos on pitkät ja fyysisesti raskaat päivät, niin tosiaankaan paljon muuta jaksa. Mulla onneks lyhyemmät - ja se mukava työ ;-)

   Poista
 2. Onneksi on vuorotyö ;)

  Meillä tehdään kasvio muistaakseni 7-luokalla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kyllä iltavuoroista, saa nukkua pitkään ja sillai!

   Mustakin tuntuu, että esikoinen teki vasta yläasteella, mutta nää tekee nyt ainakin jonkunlaisen kameraa apuna käyttäen. Ihan kivaa hommaa. Ja ite kasvio on powerpoint. Ajat muuttuu ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana