Sivut


keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Puhutaan vaikka kirpparilöydöistä

Käyn yleensä joka viikko paikallisella kirpparilla tekemässä keskiviikkokierroksen, kun pöytien pitäjät vaihtuvat tiistai-iltapäivisin. Tämä löytö on jo jokusen viikon takaa, mutta nyt se on päässyt päivittäiseen käyttöön:




Tällä euron söpöläisellä on hyvä viedä kahvit terassille tai leikkiä kerrankin superäitiä ja tarjoilla kuopukselle aamiainen sohvalle. Omaa lounasta varten piti kylläkin ottaa isompi tarjotin. Söin ensimmäiset uudet potut tietysti oikean voin kanssa. Nam!





Ihanasti muuten ilta-aurinko värjäsi eilen kuninkaallisen majani - jonka joku alamainen tosin oli jättänyt siivottomaan kuntoon.





Päivä on ollut mukava, käväisimme kaupungissa ostamassa kuopukselle uuden pallon (sai synttärilahjaksi lahjakortin urheilutarvikeliikkeeseen: mikä nappiostos) ja vähän muutakin nappimaista:





Paluumatkalla nappasimme kaverin kyytiin ja hän jää yökylään. Minä pääsen nukkumaan esikoisen huoneeseen, saavatpahan pojat kihertää keskenään yläsängystä alasänkyyn ja toisinpäin.

Jokohan mun pitäis ruveta sisustamaan tulevaa valtakuntaanikin, siis sitä esikoisen huonetta? Kun nyt ei sitä uutta majaa vaan tunnu löytyvän, muutan minä sitten esikoisen huoneeseen kun hän lähtee opiskelemaan. Taidan kuitenkin jättää sisustamisen syksyyn. Esikoinen ei ehkä arvostaisi prinsessasänkyä ja voisi olla, ettei tuntisi itseään tervetulleeksi kotiin, jos matkan aikana valtaisin hänen miesluolansa.

***

Tämä on osa postaus päivässä, kaksi parhaassa -haastetta.

14 kommenttia:

  1. Meillä on mökillä tuollainen samanlainen emalikattila <3

    Turnajaisteltta näyttää varsin houkuttelevalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, minkähänlaisia turnajaisia mä tuolla pitäisin... ;-)
      Musta noi on niin söpöjä että käytän ihan normiarjessa. Mulla on sellainen pieni "voikattilakin".

      Poista
  2. Prinsessasänky miesluolassa saattaisi olla tyttöystäväehdokkaille lievä yllätys. :-D

    VastaaPoista
  3. Hienolle näyttää...ja uusia perunoita! Mmmm! Kiva nappi pojalla korvassa, hiano.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tuosta puhunut jo jonkin aikaa ja ajattelin, että kun kerran olimme kaupungissa, niin käydäänpä kyselemässä ammattilaiselta. Saatiin vastauksia kysymyksiin ja kuopus oli valmis saman tien menemään koppiin ;-)

      Uusia pottuja taitaa tänäänkin olla ruokalistalla, nam!

      Poista
  4. Punaiset verhot kyllä on ihan ok ja antaahan ne enemmän suojaa kuin ne originaalit. Oma takapihaa kaipaan koska ei tuo parveke ole oikein mistään kotoisin, ei vaikka vastapäätä on vanhusten tukiasuntola josta ei pahemmin kytätä mutta esim. aurinkoa ei ehdi ottaa aamusta kuin muutaman tunnin jonka jälkeen se häipyy talon päädyn taakse.

    Uudesta Majasta tuli mieleen, luin eilen uutisen (olikohan Ylen vai Hesarin) että Helsinkiin rakennetaan oikein kokonainen kylä sisäilma - onglemaisille tai siis ihmisille jotka ovat herkistyneet näille epäpuhtauksille kuten homeelle yms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luin kans, tai se tais olla Hesan lähelle, mutta joka tapauksessa. Sieltä saisi sitten joskus tulevaisuudessa varmasti apuja jos voisi omaa Majaa alkaa rakentaa niillä opeilla.

      Tuo kuninkaallinen ulkomaja antaa tosiaan vähän näkösuojaa kun aronia leikattiin ja muuten tuossa tuntee olevansa kuin tarjottimella. Ensi kesänä vissiin pensaaskin jo tuo jonkinlaista apua?

      Mukavaa torstaita sinne - jos nyt on torstai, on lomalaisella päivät suloisesti sekaisin ;-)

      Poista
  5. Voi miten söpöä ja hyväitsetuntoista valita vaaleanpunainen kivi!
    Katoin että sun lounaslautasella on viipale vaniljajäätelöä, mutta sinut tuntien se on luultavasti juustoa... mun lounaassa on sekä mozzarellaa että aurajuustoa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo fetaa se oli, ei jäätelöä ;-)

      Musta oli hauskaa kans, kun se valkkas vaaleanpunaisen, sitä pitää kuitenkin pitää 6 viikkoa, mutta se kyllä sopii kuopukselle tosi hyvin, vaaleanpunainen.

      Poista
  6. Mukava kirppislöytö ja onnistuneet ostokset kuopuksella. Vai halusi hän korvakorun? Meillä on pojat niin kipuherkkiä, ettei kukaan ole koskaan ajatellutkaan korvakorua. Minusta tuollaiset pienet sievät napit sopivat oikein hyvin myös pojille.
    Mukava tuo sun oma kuninkaallinen majasi. Tuosta esikoisen huoneen valtaamisesta olen sitä mieltä, että on parempi odottaa syksyyn. Meillä on selvästi ollut vähän haikeutta kotoa lähteneillä siitä, että heidän oma huoneensa on otettu uusiokäyttöön. Olen yrittänyt selittää, että tilaa ei ole niin, että sitä voisi säilyttää tyhjänä käyntejä varten, mutta kuulemma silti tuntuu siltä, että heidät on hylätty. HUOH!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa ajattelin minä, että täytyyhän pojan nyt reissun jälkeen saada tuntea tulevansa KOTIIN varsinkin kun kuulemma on jo vähän koti-ikävä. Ehtii sitä myöhemminkin huoneen vallata. Sitä paitsi meidän täytyy ottaa oikeasti huomioon myös sellainen vaihtoehto, että jos esikoinen ei heti löydä itselleen sisäilmaltaan sopivaa kämppää naapurikaupungista, voi olla, että hän joutuisi käymään täältä käsin. Toivotaan, että tähän ei kuitenkaan tarvisi mennä.

      Ulkona on just nyt kivaa, mutta huomenna onkin jo sitten kurjempi ilma.

      Poika ja korvis lähtivät eilen ja mulla on ihanasti viikko omaa aikaa!

      Poista
  7. Tuo korvanappi, se on suloinen <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana