Sivut

lauantai 13. toukokuuta 2017

Olisi ihanaa olla normaali

Kävin viime viikonloppuna katsomassa peräti kahta omakotitaloa. Tai tässä tapauksessa kai olisi syytä sanoa "haistelemassa". Toinen oli suloinen, 80m2, pieteetillä remontoitu 80-luvun talo, kaunis kuin koru. Sinne oli remontin yhteydessä asennettu koneellinen ilmanvaihto. Niin, ja jätetty pesutilat laittamatta. Tuon ajan alkuperäisissä tuskin vesieristeet ovat kummoisessakaan kunnossa ts niitä tuskin edes on. Joku kutitti naamaa ja hengitysteitä. Toinen oli suunnilleen samoja ikiä, hassu, mielenkiintoinen, alkuperäisessä kuosissa. Kallion päälle rakennettu. Pesutiloissa sama ongelma, kellarissa vettä kallion peruja. Söpö ja muuntelukelpoinen, mutta ei. Ei, ei ja ei.
Omakotitaloja on pakko käydä katsomassa, vaikka tiedän, että minulla tuskin on mahdollisuutta sellaiseen näillä osa-aikaisen työnpäivän tuloilla. On vaan pakko. Osakkeita ei täältä minulle löydy; kaikki ovat liian vanhoja ja - no - ei tarpeeksi puhtaita. Ylläpitokustannuksineen omakotitalo on minulle liian kallis, varsinkin, jos se on yhtään uudempi. Niissä vanhimmissa en voi hengittää. On vaan hakattava päätä seinään, koska syksyllä asumistukemme tippuu, kun esikoinen muuttaa pois. Tämä nykyinen on Kelan kriteerien mukaan meille sitten liian iso ja sitä myötä myös aivan liian kallis.

Olisi niin ihana olla normaali ihminen, käydä asuntonäytöissä, unelmoida. Miten tämän laittaisin, paljonko tarjoaisin, myisivätkö vai pitäisikö sittenkin korottaa tarjousta?

Mutta ei. Tuskin koskaan pääsen siihen pisteeseen saakka. Sitä ennen olisi pakko koenukkua, olla ihan satavarma ettei tule oireita. Sitä ennen joku muu ehtii tehdä sata tarjousta ja ostaa nenäni edestä kaikki mahdolliset talot.

Plääh!

Olisipa ihanaa olla normaali!

12 kommenttia:

 1. Sinä sen sanoit: olisi ihanaa olla normaali. Mutta haaveillaan me vaan, siitä normaalista elämästä, sitä, haaveilua ei onneksi voi kukaan meiltä voi ottaa pois.

  Ja toinen puoli: jos me oltaisiin toisella tavalla "normaaleja", ei ehkä koskaan oltaisi törmätty ja tavattu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa se. Toisaalta on hyvä hyväksyä nää rajoitteensa, mutta vituttaahan ne välillä. Sitten taas toisaalta - on tässä epätavallisuudessa voimansakin, ainakin se vertaistuki muilta "epänormaaleilta" ;-)
   <3

   Poista
  2. :D Ja sitten taas toisaalta, sillä "toisella tavalla" on hyvällä olla epänormaali = intiaaninimeni voisi taas olla "Ontuva sattuu ja tapahtuu" tai "Ontuva mustelmakankku"

   Poista
  3. Voi ei ... ;-)

   Ihania intiaaninimiä. Mikähän mun ois?

   Poista
 2. Voi, tuo talo on niin suloisen näköinen! Mutta mun silmä tarttu heti sokkelin mataluuteen. Kunnon sokkeli pitäisi talossa olla.
  Aika lohduttomaltahan tuo kuulostaa. Oliko siinä sun taloyhtiössä pienempiä asuntoja?

  Mie olisin varmaan sitten "Valittaa Aina ja Kaikesta" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon kuvan nappasin vaan jostain (etuoven sivulta?) kun hain pieni punainen tupa ;-)

   Mun pitää ehkä ettiä intiaaninimigeneraattori kun ei pää toimi itellä!

   Poista
 3. Plääh tosiaankin. Kun olen kuunnellut juttuja siitä miten yksi jos toinen puristetaan neliöiden ja päälukujen kanssa ahtaalle ja siihen vielä lisää sairauden, niin kyllä tuntuu tosi pahalta. En ymmärrä.

  Tuo mökki näyttää ihanalta. Voisin mennä telttaan tuonne pihalle köllimään. Omat vireet on nyt niin matalalla, että kovalla maalla makoilu voisi pakottaa omat pienet mölyt ulos päästä ;-).

  Oikein suloista sunnuntaita sinulle! Nauti tästä päivästä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Birgitta!

   Nautitaan äitienpäivästä kaikesta huolimatta <3

   Ilmakin on täällä ainakin mitä suloisin, joten se kohottaa vähän mielialaa.

   Poista
 4. Olisihan se. Kun yhtään katselee asuntojen hintoja, niin kyllä mun mielestä ollaan pahasti metsässä tässä maassa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin pääkaupunkiseudun hinnat on ihan poskettomat. Niin, ja tällaisen (entisen) kasvukunnan joka on isomman kaupungin kupeessa. Siitä kärsitään. Kun mennään 30-50 kilometriä kauemmas isosta kaupungista hinnat tippuu puoleen!

   Poista
 5. Tuo on kyllä tosi kurjaa, mutta meidän pitää vain uskoa, että sinullekin se oma sopiva asunto vielä löytyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on jo usko kyllä monta kertaa loppunut, mutta onpahan ainakin puhdas tää koti. Se on jo iso asia!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana