Sivut

sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Vihreä kevät?

Olen jännittänyt koko illan vaalituloksia ja pienen kunnan osalta homma alkaa jo olla paketissa. On se - ollut - jännää! 

Valtakunnalliset trendit näkyvät täälläkin. Persut menettivät paikkoja, vihreät taas saivat toisenkin. Itse en voinut tällä kertaa millään antaa ääntäni heille (anteeksi!) mutta ehdokas oli hyvä ja hyvin valittu: läpi meni, kirkkaasti. 

Paljon tuli uusia kasvoja, jota pidän pelkästään positiivisena asiana. Muutama Suuri Yllätyskin, lähinnä putoajien puolella. 


Nämä herrat eivät äänestäneet,
mutta kuopus oli kovasti kiinnostunut.
Kävimme paljon äänestys- ja vaalikeskusteluja
tänä iltana.


Päivällä kävin istumassa kolme tuntia Pieni ele -keräyslippaan kanssa vaalipaikalla ja näin äänestystä oikein lähietäisyydeltä. Kyllä se täällä maalla on edelleen Tärkeä Tapahtuma. Ja nimen omaan oikeana vaalipäivänä äänestäminen. Moni tuli paikalle ihan pukeutuneena ja taskun pohjalle oli varta vasten varattu kilisevää ja joissain tapauksessa jopa kahisevaa. Vammais- ja terveysjärjestöt saivat osansa.

On kyllä ilo olla mukana tekemässä tätä työtä!

***

Ai niin, miten minä saatoin unohtaa sen hassuimman: meille tuli äänestyspaikalle ensin pieni tyttö, joka oli pukeutunut tipuksi. Hänen perässään kulki äiti, joka oli pupu ja isä, joka oli myös pupu. Epäilin, ettei heitä tuntisi henkkareidenkaan avulla, koska asu ja naama olivat niin upeasti toteutetut, mutta kyllä kaksi suurinta saivat kansalaispupulaisvelvollisuutensa suoritettua.

8 kommenttia:

 1. Pieni ele -kampanja - kiitos omasta puolestani kaikille keräykseen tavalla tai toisella osallistuneille, se auttaa myös minua <3 - täyttää tänä vuonna jo 110 vuotta!
  Se alkoi aikanaan vuonna 1907 ensimmäisten eduskuntavaalien yhteydessä nimellä Vaalikeräys ja silloin sillä kerättiin varoja tuberkuloosin vastustamiseen. Tämä näin knoppitietona, jota en itsekään aikaisemmin tiennyt :)
  Tänä vuonna Pieni ele perustuu 17 järjestön väliseen toimintaan ja lipaskerääjiä on toistakymmentätuhatta! Olette tehneet hienon työn! Kiitos sinullekin, Marjaana <3

  Itse kuulun noihin, joiden taskun pohjalle on varattu rahaa lipasta varten - on kuulunut siitä lähtien, kun ensimmäistä kertaa pääsin äänestämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän potti meni hengitysliitolle, näkövammaisten kerholle ja - epilepsialiitolle <3

   Tää oli vissiin kolmas tai neljäs kerta kun olin mukana ja aion pysyä jatkossakin. Itsekin kuulun aika moneen liittoon tämän sairauden kanssa (hengitys- allergia- ja astma jne...)!

   Poista
 2. Mieki melkein äänestin vihreää, mutta palasin sitten vanhaan tuttuun - ja hyvä niin, kaksi vihreää meni läpi muutenkin. Myös se, mitä meinasin äänestää. Kokoomus spämmäsi täällä niin kauheasti vaaliroskaa, ärsytti ku sitä oli monena päivänä postilaatikko tukossa (samat mainokset!) mutta en mie olis sitä äänestänytkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuntavaalit on mulle ainakin enemmän henkilövaalit ja tässäkin tapauksessa äänestin todellakin tyyppiä enkä puoluetta ;-)

   Mutta mua kyllä oikeesti ilahduttaa maanlaajuinen vihreä liike (ja, jos totta puhutaan, myös persujen romahdus). Olkoon sitten vaikka suvaitsevaisuuden voitto, niin kuin joku kirjoitti!

   Poista
  2. Mun täytyy tunnustaa, että en oikein ymmärrä vaalijärjestelmää - mitä ne vertailuluvutkin siellä äänituloksissa tarkoitti? - kun 52 äänellä jäi varasijalle ja 43 äänellä pääsi valtuustoon. Vähän niinku en ymmärrä miten Clinton sai enemmän ääniä ja silti hävisi.
   Isän pikajuna siitä puhui, vaan en juuri viisastunut...
   https://seura.fi/isanpikajuna/2017/03/29/et-kai-vain-ajatellut-aanestaa-henkiloa/?shared=7666-58fe3a0c-1

   Poista
  3. Piti tulla vielä tääkin linkkaamaan, vähän päinvastainen juttu:
   http://www.iltalehti.fi/kuntavaalit-2017/201704102200100117_wa.shtml

   Poista
  4. Tuo suhteellinen vaalitapa ei varsinaisesti aukea mullekaan, paitsi ihan pääkohdiltaan, mutta sillä mennään. On vissiin kuitenkin pienten puolueiden ehdokkaille parempi?

   Meilläkin oli nähtävillä sitä, että pienemmällä äänimäärällä pääsi valtuustoon (usein just pienemmästä puolueesta) kun toinen, kepulainen, isommalla äänimäärällä.

   Poista
  5. Luin molemmat jutut ja meillä oikeesti niin pienillä kokonaisäänimäärillä mennään että sillon melkein voi äänestääkin ihmistä - ainakin joissain tapauksissa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana