Sivut

torstai 11. elokuuta 2016

7 ensimmäistä työpaikkaa

Sosiaalisessa mediassa on kietänyt haaste, jossa muistellaan seitsemää ensimmäistä työpaikkaa. Ihmisillä on mitä mielikuvituksellisimpia tarinoita. Minä mietin omiani ja ne ovat kyllä varsin normaaleja:

lapsenhoitoa useammassakin tuttavaperheessä teini-ikäisenä ja sitäkin nuorempana
mansikanpoimintaa - ah, ja ensi-ihastuminen siellä kaukana kotoa
instrumentariumin siivousta
STS-pankkivirkailijana Kontulassa (se se vasta oli mielenkiintoista!)
toimitusharjoittelijana parissa eri paikallislehdessä pienellä Pohjalaispaikkakunnalla
R-kioskin myyjänä (yks noita ja kaks noita, eiku sittenkin vaan yks niitä toisia)
ja sitten olenkin tehnyt kirjastoalan hommia siitä pitäen!


Koiranulkoulutusta en muista tehneeni. Tämän aamuisella kauppareissullani viereisen auton kuski oli vallan veikeä tapaus. Odotti kyytiläistä koko sen ajan kun olin ostoksilla. Todella hupaisan näköinen, kun istui tuossa ja katsoi ryhdikkäänä etuikkunasta ulos. Harmi, että valokuvatuksi tuleminen oli niin kiinnostavaa ja kiihdyttävää, etten saanut sitä autenttista sivuprofiilikuvaa. Sinne se jäi odottamaan kun minä kurvasin töihin!

Mitäs hommia sinä olet tehnyt?

8 kommenttia:

 1. Koira - jos on irrallaan autossa, mitä se ei sais olla ainakaan ajon aikana - menee melkein aina isännän istumapaikalle, kun on yksin... mistähän sekin johtuu? Siskon koira nousi vielä etutassuilleen rattia vasten (pakettiautossa) ja töööööööötttäs pitkiä aikoja :)

  Sosiaalinen media tuo mun mieleen vaan facebookin... taidan olla auttamattoman vanhanaikainen. Mutta mitäs töitä mie oon tehny... keräsin astioita kahvila-ravintolassa viiden markan päiväpalkalla. Hoidin äitin työpaikan pihaa. Seuraavaksi sainkin palkkaa jo koulutukseen liittyvästä työharjoittelusta (siihen aikaan ei tarvinnu tehdä palkatonta työtä edes silloin, kun harjoitteli ammattiin!) sitten solahdin pesulan ja leipomon kautta postiin. Höh, siinä on vasta viisi. Seuraavat pari oli navettoja, kunnes menin sinne mistä jäin eläkkeelle. Aika vähällä työpaikkamäärällä mieki oon elämästä selvinny... viimeisin työnantaja oli maatalouslomituspalvelu, jolle tein lomittajan lomitusta muutaman päivän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos siinä kuskin pelkillä on lämmintä?!? Ja sit pitää töööööötätä et "Hei, huomatkaa mut"!

   Mulle sos.media tuo mieleen vaan blogit, vaikka tääkin haaste on vissiin twitteristä alun perin. Mä oon vielä rajoittuneempi kuin sä ;-)

   Mä muistin kans vielä yhden: olin sellasessa vuokrapalvelussa, olisko ollut Eila Kaisla ja sen kautta menin SVULiin postittamaan jokerilyöjäpaitoja pesäpalloseuroille. Toinen tätä kautta tullut työ oli jonkun liikkeen varastokirjanpidon siirtäminen sähköiseksi. Heh!

   Poista
 2. Oivoi, tätähän täytyy alkaa oikein pohtimaan! Nää on hauskoja ja mielenkiintoisia :) Mä niin muistan, kun ostettiin "kymmenellä pennillä noita ja kahdellakymmenellä näitä. Eiku sittenkin noita..." Sellaiset paperiin käärityt kantikkaat Smurffikarkit oli parhaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en muista niitä smurffikarkkeja mutta sen karkkien lappamisen pussiin ja pois kyllä ;-)

   Tätä oli hauska muistella!

   Poista
 3. Mun listasta tuli niin pitkä ja.. noh... mua rupesi itseäni naurattamaan, että pihistin sun aiheen ja kirjoitin siitä oman päivityksen :D
  Anteeksi *menee nurkkaan häpeämään*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiku sehän tällasten juttujen tarkoitus onkin, että ne napataan ja jatketaan ja jaetaan ;-)

   Poista
 4. Tuollaisia nuo koirat tuppaavat olemaan. Heti ovat kuskin paikalla kun silmä välttää. Niin meidän Ekakin jos jostain syystä olisi autossa irrallaan.
  Mä olen myös tehnyt töitä lapsenvahtina useammassa perheessä, ollut isännöintitoimistossa purkamassa kuittirumbaa ja tehnyt reskontraa, myynyt leluja ja lastenvaunuja, siivonnut (hyvin vähän aikaa), ollut kauppaoppilaitoksen kansliassa, pankkivirkailijana ja sitten asianajotoimistossa sihteerinä ja nyt valtiolla osastosihteerin virassa ja tällä hetkellä johdon sihteerin sijaisena. Aika lailla siistejä sisätöitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikennäköisiä töitä sulla ja muillakin. Siistejä sisätöitä mullakin sitä mansikanpoimintaa lukuunottamatta!

   Mukavaa viikonloppua sinne.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana