Sivut

sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Pähkinä purtavaksi

Kuopus on nyt käynyt nyt kolme viikkoa uutta koulua. Olen suhannut keskustan ja tämän sivukylän väliä moneen otteeseen erinäisistä syistä. Välillä olen napannut kuopuksen kyytiini koulun jälkeen matkalla kaupunkiin. Toisinaan olen vienyt hänet kouluun, kun antibioottikuurin takia on jäänyt liikuntatunti väliin. Olemme myös käyneet kylätalon aktiviteeteissa. Keskiviikkona oli peli- ja lemmikki-ilta, jonne päätimme mennä. Kuopus tapasi vähän uuden koulun kavereita vapaallakin. Paikalla oli lisäksi kaksi koiraa, kissa, kolme kania ja chinchilla - heh. Eilen oli samassa paikassa kirpputori, jonne menimme äitini kanssa. Kahvia, pullaa, höyrymakkaraa, arvontaa...


Tämä ei ole chinchilla eikä se pure pähkinääkään


Ihanan aktiivista toimintaa, vaikka tuolla kylällä ei mitään muita palveluja olekaan kuin tosiaan koulu ja päiväkoti. Ja tuo kylätalo. Yhteisöllisyys on ehkä vieläkin kouriintuntuvampaa kuin täällä keskustassa. Jotenkin tykkään siitä ja pieni maalaisromantikko minussa miettii, pitäisikö nyt ulottaa asunnon etsiminen myös tuonne asti, kun kylältä ei ole tärpännyt. 

Kuulin myös, että koulun talonmiehenasunto saattaisi mahdollisesti olla vapautumassa piakkoin. Hmm. Tässäpä pähkinää purtavaksi. Haluanko pois palvelujen ääreltä? Päivittäisen työmatkan, kymmenen kilometriä nykyisen kahden sijaan, johon tietysti yhdistäisin myös kauppa-asioita hoitamisen ja muuta jutut. Kuopuksella olisi luokkakaverit lähempänä mutta nämä nykyiset vanhat kaverit kauempana. Kolmen vuoden päästä alkaa yläaste, joka taas on täällä kylillä. Toisaalta kaupunkiin olisi sen kymmenen kilometriä lyhyempi matka. Äh, sikavaikeaa!

4 kommenttia:

 1. Mutta jos sieltä löytyis pienempi/halvempi koti, jossa vois hengittää, niin eikö se helpottas päätöksentekoa? Ainahan niitä voi katella. Kymmenen kilsaa ei ole matka eikä mikään, terveisin maalla-asuja :) tietysti lapselle se on pitkä matka, jos omin avuin kulkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuota mä mietin, että kun vuoden päästä on pakko se halvempi (ja pienempi) asumisratkaisu löyttää, niin voi olla, että täytyy vaan kääntää kaikki kivet ja laajentaa sitä reviiriä. Katsellaan!

   Poista
 2. Mäkin aattelen kyllä, että kymmenen kilsaa ei ole edes matka :) Maalla oppii ja tottuu. Toisaalta, sekin vähä kumminkin ON lisää esim bensakuluihin jne. Toisaalta, jos siellä olisi teille sopiva asunto, niin... Mä luulen, että kun vähän aikaa asiaa makustelet, tulee joku tyrkkäys suuntaan tai toiseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin aattelen, ja tietty sitten pitää ihan tosissaan miettiä ja laskea, jos puhdas kämppä löytyis. Toki bensakulut pitäisi siinä ottaa huomioon kans. Mutta katellaan tässä kaikessa rauhassa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana