Sivut

perjantai 11. maaliskuuta 2016

Paljon uutta

Tänään minä kerron kuopukselle koulunvaihdosta. Hirvittää!


Olemme myös menossa tapaamaan tulevalla luokalla olevaa kaveria iltapäivällä, mikäli kuopus vaan jaksaa ja haluaa. Samalla kurkkaamme koulun. Ulkoa päin.

Maanantaina minulla on palaveri uuden opettajan kanssa. Kuopuksen otan mukaan siksi aikaa, että ehtii tervehtiä tätä. Muutoin hoidamme asiat aikuisten kesken.

Tiistaina lienee tutustumispäivä, jonka kuopus viettää tulevassa luokassaan.

Loppuviikosta viettävät läksiäisiä vanhassa luokassa. 

Torstaina poika lähtee isälleen ja tulee sunnuntaina kotiin. Maanantaina alkaakin uusi arki koulukyyteineen kaikkineen. Ne minun on selvitettävä ensi viikolla. Menokyyti lienee jo selvä, mutta paluu pitää vielä varmistaa. 

Melkoinen viikonloppu ja ensi viikko tulossa!

12 kommenttia:

 1. Onpas täällä sattunut ja tapahtunut... mutta oikeastaan on hyvä että alkaa tapahtua heti ja kunnolla eikä oo semmosta kuluttavaa sitkutusta. Niinku sanontakin sanoo; parempi kertarytinä kuin ainainen kitinä :) Hyvin se menee, usko minua! Äiti kärsii enemmän kuin lapsi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ne muutkin sanoo.. tää menee vaan mulla tunteisiin. Ja kun pitää kuitenkin yksin olla vastuussa kannattelusta ja kaikesta muustakin. Käytännönjärjestelyistä ja vielä normiarjen sujuvuudestakin. Sä tiedät!

   Mutta rytinällä mennään!

   Poista
 2. Kylläpä nyt rytisee kerralla. Mutta varmaan hyvä niin.. Mä lähetän taas energioita , molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niitä tarvitaan.

   Me aateltiin, että parempi pistää heti kunnolla hösseliksi eikä vetkutella!

   Poista
 3. Uskon, että asiat sujuvat hyvin ja toisaalta lapsen terveyden vuoksi tekisi vaikka mitä tahansa <3

  Tällainen artikkeli osui silmään: https://www.thl.fi/fi/-/tutkimusloyto-hometalojen-toksiineilla-ja-mikrobien-rakenneosilla-haitallinen-yhteisvaikutus?redirect=https%253A%252F%252Fwww.thl.fi%252Ffi%252Fajankohtaista%253Fp_p_id%253D101_INSTANCE_m8s4MMkgtyYg%2526p_p_lifecycle%253D0%2526p_p_state%253Dnormal%2526p_p_mode%253Dview%2526p_p_col_id%253Dcolumn-2-1-2-1%2526p_p_col_count%253D1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti linkistä, mielenkiintoisia tuloksia!

   JOo terveys edellähän tässä on pakko mennä. Muuta vaihtoehtoa ei oikeen oo.

   Poista
 4. Kyllä te pärjäätte, Kuopus ja sinä <3
  Kuopus on fiksu poika ja ymmärtää miksi; että asiat muuttuvat hänen parhaakseen ja että kyse ei ole maailman lopusta. Toivon sinulle vaan voimia selittää asiaa, sillä voi olla, että joudut selittämään asian toisenkin kerran :)
  Mutta siinä olen samaa mieltä muiden kanssa; parempi kertarytinä kuin ainainen kitinä :)

  Meillä taas yksi koulu joutuu väistötiloihin huonon sisäilman ja homeen vuoksi :( Tuo koulu, jossa Poika aikanaan ala-asteen kävi, on kaupungin AINOA puhdas koulu! Koska asuinalueemme ikärakenne on muuttunut ja muuttumassa ja meillä on täällä kaksi koulua, toisessa myös yläkoulu, tuo koulu remontoitiin niin, että siihen jäi vain alakoulun kaksi alinta luokkaa (jos oikein ymmärsin) ja sitten siihen rakennettiin tilat päiväkodille - päiväkoti muutti siihen VÄISTÖTILOISTA, kun vanha vieressä ollut päiväkoti oli käyttökelvoton homeen yms. vuoksi! Ko. päiväkodissa oli Poikakin aikanaan, silloin se kai oli vielä puhdas - toivottavasti... Että tämmöistä. Lähes KAIKKI koulut ja päiväkodit, uudetkin, on meillä jo homekouluja ja päiväkoteja, vain tuo yksi, joskus 70-luvulla rakennettu koulu on puhdas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo on niin totta ja tuttua (liian) monessa Suomen kunnassa. Meillä onneksi on tuo toinenkin koulu, vaikka pienellä paikkakunnalla asutaankin. Siellä uskoisin kuopuksen pärjäävän oireettomana. Ja kuten todettu, terveys edellä tässä on vaan pakko mennä. Ja sopeutua.

   Kyllä se poika sopeutuu, mutta toki alussa tulee niitä kysymyksiä ja kannattelua ja harmitustakin. Se on vaan meidän äitien osa olla tukena ja kannatella.

   Poista
 5. No sillä tavalla. Mulla on ollut tosi kiirettä töissä ja tämän viikon olen vain lepäillyt talvilomalla. Ja teillä tapahtuu oikein tosi rytinällä. Toivottavasti kuopus otti asian hyvin vastaan. Se on iso juttu vaihtaa koulua vielä kesken lukukauden, mutta fiksu lapsesi pärjää kyllä! Ja sinäkin pärjäät. Kaikesta väsymyksestä ja tuskasta huolimatta me naiset pärjätään aina. Mä olen itsekin ollut tosi väsynyt viime aikoina ja ihmetellyt mistä se johtuu. Lieneekö syynä tuo toisenkin lapsen muutto pois kotoa? Ja minua kyllä aina väsyttää tämä lisääntyvä valo. En kestä sitä lian määrää, mikä lumen alta tulee ja nyt on aivan kamalan kuraista ja likaista joka puolella. Toivottavasti kuivuu muutamassa viikossa. Voimia tuleviin päiviin ja hyvää viikonloppua kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari, jotenkin nyt on kyllä aika rankka aika, kuten totesitkin...
   Juttelimme tänään kuopuksen kanssa, ja tätä täytyy pureskella vielä moneen otteeseen. Joka tapauksessa tiedän, että hän selviää, mutta onhan tää rankkaa, totta kai.

   Koitetaan jaksaa - kaikesta huolimatta <3

   Poista
 6. Nyt oikeesti: sinä olet niinku se äiti.
  Jos ja kun joutuu valintoja tekemään, niin ei niistä tarvitse hissutella eikä mitään selitellä. Enemmän mua se vemputus kahden kodin välillä rassais kuin yks pieni koulunvaihto.
  Minä kun kanaemon roolin vaihdoin niin pojillani alkoi mennä paremmin - edelleen olen rakas mutta he tekevät enemmän, hyvä.
  Älyttömän rakkaita poikani ovat, kaikkien lapset ovat..
  No, paistan mä ne kananmunat aamusin, vieläkin ;-) Mutta ei me mitään ressukoita perkele, äidit olla.
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En todellakaan koe olevani ressukka taikka kanaemo, vaikka tunnen asioita aidosti ja välillä olen surullinen - kuten vaikka nyt - taikka jopa stressaantunut. Äidit saa olla.

   Yhtä lailla kun lapsi sopeutuu koulun vaihtoon sopeutuu hän myös vanhempien eroon. Tai toisinpäin. Iso juttu se joka tapauksessa on.

   Meillä kuopus 9v paistaa nykyisin ihan itse omat munakkaansa ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana