Sivut


maanantai 22. helmikuuta 2016

Pirteää viikkoa

Toivotan teille eilisaamuisen smoothieni keralla värikästä ja pirteää viikkoa.



Pöllölle erityisesti!




Tänä aamuna on vuorossa vihreämpi versio. Eiköhän silläkin päivä ja viikko käynnisty?

12 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä tuo pirtelö. Pirteää viikkoa myös sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se maistuikin oikein maukkaalle, tuli heti pirteämpi olo!

      Poista
  2. Tuossa on varmasti porkkanaa?
    Laskin joku päivä että olen tehnyt n. kuuden vuoden aikana vähintään 1983 kertaa viher/sekasikiömönjäjuomaa aamuisin. Tiedä sitten onko ollut mitään hyötyä. Tapa, hyvä kaiketi sellainen silti. Blenderini on pitänyt jo pitemmän aikaan epävireistä ääntä, toivottavasti se kestäisi vielä pitkään koska on toimittanut asiansa hyvin tähänkin asti.
    Mulla onkin melkoinen blogien lukemisurakka edessä kun en ole a) jaksanut b) viitsinyt tämän vuoden puolella kuin vähän vilkuilla.
    Pööh.

    Hyvää maanantaita sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai sitten sä vaan jätät lukematta?!? Ihanaa, että oot jo kuitenkin parempi!

      Jep, porkkanaa, verigreippiä ja mangoa. Yleensä suosin vähän perinteisempää, mutta vaihtelu virkistää. Teillä surisee kans... Mä oon niin huono syömään aamulla mitään (kiinteää) että tää on ainoa tapa saada edes jotain vatsaan ennen kahvia ja puolta päivää.

      Poista
  3. Kiitos Marjaana :D
    Olisinkin kysynyt, mitä se pitää sisällään - mä kun vaan marjoista ja rahkasta ja maidosta :) Mä en ole vielä oppinut noita hedelmäsmoothieita tekemään. Mutt mä harjoittelen ensin noilla marjoilla, jooko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hedelmillä mäkin aloitin ja marjoilla jogurtin ja rahkan kanssa. Nyttemmin olen jättänyt maitotuotteet pois mutta edelleen tuntuu, että tarvin reseptin. EN uskalla haaskata hyviä raaka-aineita jos sitten lopputulos onkin kauhea. En luota omaan makuuni. Mutta mulla on monta luottoreseptiä. Toi on uusi jota kokeilin kun löysin verigreippiä luomuna ja mangoa reiluna (koko resepti tuon linkin takana ihan ekalla rivillä)

      Poista
  4. Siskon luona sain aamiaissmoothien, ja oli yllätys, kun suussa yhtäkkiä pyöri valkoinen rasvamötti... se ruukaa laittaa kookosöljyä niihin smoothieihinsa. On niitä ihmisiä, jotka uskoo kookosrasvan kaikkivoipaisuuteen. Itse jättäisin sen kyllä pois hedelmäjuomasta, söisin suklaana mieluummin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ei ei ei... mä joskus laitoin reseptin mukaan kookosöljyä kans ja meinas jäädä syömättä/juomatta. Teki ällöttävän limaisen mun mielestä siitä. Raakasuklaassa se kyllä menee ;-)

      Poista
    2. Tuossahan puhuttiin kookosvedestä - piti ihan AM:ltä ja Googlelta selvittää mistä sitä saa ja mitä se maksaa. Aika arvokasta eikä sitä näyttänyt ihan tavan ruokakaupoissa olevan.
      Mutta tarttee kokeilla tota ohjetta, hakea huomenna verigreippi ja nylkeä se :)

      Poista
    3. En mä laittanut mitään sellaista - ja greipinkin puristin mehuksi niin siitä tuli neste eikä tarvinut nylkeä. Aika kipakkahan se oli, mutta mun makuun!

      Tänä aamuna mulla oli mustikoita, mansikkaa (voi olla myös vadelmaa mutta mä en uskalla syödä niitä kypsentämättä jos ei oo ite kerättyjä), ite puristettua appelsiinimehua ja pinaattia. Arvaa tunsinko itseni "terveelliseksi" ;-)

      Poista
    4. Mä ostan kaupasta sen Kuningas -sekoituksen, ne kotimaisia marjoja. Poika on takonut mun päähän, että mitään ulkomaisia marjoja ei saa syödä kuumentamatta ja on suunnilleen myös takonut mua tolla Kuningas -pussilla päähän, kun aluksi meinasin ostaa vääriä marjoja :)
      K-kaupasta löytyy kotimaisia herukoita, musta-puna-valko, niitä oon ostanut myös.
      Tänään unohdin ottaa marjat sulamaan ja nyt jäin ilman smoothieta, kun en jaksanut sulatella muuten, eikä kaapissa ollut oikein muita sopivia aineksia. Tomaattimehu ei nappaa - jaiks. AM juo sitä sellaisenaan...

      Poista
    5. No ei nappaa kyllä mullekaan tomaattimehu sellaisenaan ... yäks!

      Jotkut blenderit muuten jaksaa yllättävän hyvin tehdä jäisistäkin marjoista smoothieta - kokeilepa kun seuraavan kerran unohtuu ottaa sulamaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana