Sivut

tiistai 29. joulukuuta 2015

Arkea kohti

Jospa sitä taas pikku hiljaa pääsisi normaalirytmiin kiinni Pyhät on vietetty ja eräänlainen arki jo alkanut. Onhan tässä toki uudet vuodet ja loppiaiset, että on vähän pehmeämpää laskua. Ja lomaa toki vielä myös. Eilen hyppäsimme ystävän kyytiin kun oli menossa kaupunkiin. Esikoinen pääsi mummille ja minä asioille. Ostin seuraavan jakson kirjat lukiolaiselle (joululahjaksi, koska pikkuveli sai tietokoneen, normaalisti jo nykyään ostaa opintotuella itse kirjansa). Pienen pullon valkoviiniä leffaa vartenkin ostin ja itkeskelyksihän se meni, vaikka elokuva vaihtui lennossa. Jostain syystä minun soittimeni ei suostunut leffaa näyttämään, joten vaihdoimme Casablancaan. Ei, edelleenkään Rick ja Ilsa eivät saaneet toisiaan. Nyyh!


Kuopus on edelleen reissussa.
Alkaa olla ikävä sitä ja sen räävittömiä piirustuksia!


Muuten olin kyllä jo varsin reipas ja arjessa kiinni. Vaihdoin lakanat, pesin pyykkiä ja tiskikoneellisenkin. Järjestelin ja suunnittelin suursiivousta, joka on loppiaisen jälkeisenä viikonloppuna pakko tehdä. Meille tulee 15 päivä leirikoululainen viikoksi asustelemaan, enkä kehtaa päästää tänne ketään ennen kun teen perusteellisen puunauksen. Annamme esikoisen huoneen tytölle kokonaan omaan käyttöön ja katsomme nukkuuko esikoinen vai nukunko minä olohuoneen sohvalla. Vai varapatjalla kuopuksen huoneessa. Ehkä joudumme tekemään muutenkin pientä uudelleenjärjestelyä, mikäli esikoinen haluaa käyttää tietokonetta. Sen saanee siirrettyä eteiskäytävälle, jos nyt tiukka viikko-ohjelma ylipäätään antaa myöten moisille aktiviteeteille.

Vastavierailu on tiedossa sitten keväällä. Voi olla, että esikoinen pääsee silloin vuorostaan tämän samaisen tytön kotiin. Ovat nimittäin molempien porukoiden ainoat kasvissyöjät, joten majapaikka valikoitui tällä perusteella vallan helposti. Jännää on siis tiedossa, mutta tosiaan vasta tammikuussa.

12 kommenttia:

 1. Teillehän on tulossa mukava tammikuun viikko. Meillä ei ole koskaan ollut vaihtareita kylässä, mutta pojat ovat Lontoon viikoilla asuneet perheissä ja ovat kovasti tykänneet. Ja suursiivousta joutuisin minäkin tekemään, jos vieraita saapuisi. Onneksi joulukin meni omalla porukalla, niin ei ollut väliä, vaikka joka paikkaa ei tullut puunatuksikaan.
  Kuopuksesi näyttää olevan tuossa räävittömien kuvien iässä. Jännä miten jokainen asia tulee jossain vaiheessa esiin, kuten juuri nuo piirustuksetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NO just siinä iässä, ja kauheen kiinnostunut asioista. Täytyy taas terästäytyä kun se tulee kyselemään ;-)

   Meilläkään ei ole vaihtareita ollut, mutta mennee ihan mukavasti!

   Poista
 2. Huii ihan vieras ihminen kotiin asumaan, viikoksi! Mie en taho kestää ees lasten yövieraita, omat siskot sentään jotenkuten. Mutta meillähän onkin niin kamalan pieni asunto, siinä oltais koko ajan samassa tilassa melkein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä mekin ollaan tosi tiiviisti, mutta onneksi nämä käy koulua ja sitten niillä on aika tiivis ohjelma, käy naapurikaupungissa teatterissa ja ostoksilla ja mitä kaikkea täällä omilla kylillä on iltaisin sovittuna. Ehkä ne enimmäkseen vaan nukkuu täällä?

   Poista
 3. Mua on jo muutaman vuoden kiinnostanut kanssa ottaa joku meille "kylään". Nyt mahtuisi ja tietty oppisi siinä itsekin enkkua taas käytännössä. Vai olikos teidän leirikoululainen ihan omaa maata?
  Hih, ihan on oikeet anatomiat pojalla, näyttäs kaikki tarpeellinen löytyvän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin nauratti kun katoin, että eipä tuosta juuri mitään puutu ;-)

   Mut englantia me tän kanssa puhutaan, kotikieli on hälläkin joku muu. Ihanaa, että kuopuskin on nyt oppinut aika lailla englantia, niin ei ole niin ulkopuolinen. Toki sille saa tulkata, mutta koko aikaa ei tarvi ja uskaltaa puhua hirmu reippaasti!

   Poista
 4. Kivalta kuulostaa vieras, varmasti mielenkiintoista :)

  Piirustukset ovat varsin yksityiskohtaisia.. Katsoin aattona 'Rakkautta vain'-leffaa ja sanoin pienimmälle, että siinä Martin Freeman esittää pornonäyttelijän bodydoublea, ja vasta myöhemmin kysyin, että pitääkö mun huolestua kun hän ei yhtään ihmetellyt, mistä on kyse :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, nää "nykynuoret" on varsin selvillä asioista. Paitsi että musta kyllä tuntuu, että kuopus on monella tavalla - onneksi - ihanan maalainen ja lapsi vielä.

   Aika näyttää mitä siitä vaihtohommelista tulee!

   Poista
  2. Niin on meidänkin aika pieni vielä, onneksi :)

   Poista
  3. Mitä pitempään sen parempi!

   Poista
 5. Uusi väliaikainen asukas kuullostaa mukavalta. Siinä tulee tutustuttua erilailla ja jos pääsee vielä vastavierailulle, niin sitä hienompaa.

  Tuo kuva on kyllä hauska. Asiat on kohdillaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, asiat on todellakin kohdillaan. On ollut tarkkana isänsä kanssa saunoessa ;-)

   Joo, väliaikainen asukas varmasti asettuu kivasti, mä vaan tarvin tän sopeutumisajan ja mietiskelyn, mutta nyt jo rupeaa tuntumaan hyvältä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana