Sivut

keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Tulkoon valkeus

Suivaannuin viime viikolla väsyneeseen olemukseeni ja tilata pätkäytin itselleni kirkasvalolampun. Olen asiaa harkinnut jo melko pitkään, useana syksynä, mutta tänä vuonna oli ihan pakko ryhtyä tuumasta toimeen. Vaikka lumi on jo (toistaiseksi) vienyt pahimman terän mustimmalta ja synkimmältä pimeydeltä, tuli lamppu todella tarpeeseen. Ajelin siis heti viestin saatuani lähikaupunkiin noutamaan saapunutta vekotinta. Pitihän sitä sitten hetimiten kokeillakin, ennen iltavuoroon menoa.
Valohoitoa oli kyllä yllin kyllin myös paluumatkalla.  Maisema oli aivan jumalaisen kaunis (en tietenkään saanut siitä kuvaa ajaessani, ja myöhemmin valo ei enää ollut yhtä kirkas ja hieno) lumikuorrutuksineen ja häikäisevine heijastuksineen.


Hassua, kun vesi on vielä "vapaana"
vaikka luntakin on jo vaikka kuinka


Täytyy tutkailla oloa ja raportoida teillekin, josko tuosta lampusta on hyötyä. Väittävät, että voisi olla. Ihmiskoe alkakoon!

10 kommenttia:

 1. Mä olen meillä ehdottanut esikoiselle, että hankitaan hänelle myös tuollainen lamppu, mutta taas se jäi ja syksy on ollut hänelle tosi raskas siellä Kainuun pimeydessä. Toivotaan, että sinulle on siitä apua. Mua piristi selkeästi viikonloppu ja alkuviikko, kun oli lunta. Viime yöstä asti on tullut vettä niin, ettei lumesta ole tietoakaan ja pimeys on taas vallitseva olotila. No, pääsinpä pojan autolla töihin kesärenkailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni on noita kehunut, joten saa nähdä miten mulle käy!

   Se lumi ja kaunis maisema on täälläkin jo mennyttä, sateista on ja loskaa...

   Poista
 2. Varovasti sen lampun kanssa, ei pidä ahnehtia, koska mulle tuli siitä huono olo. Toivottavasti sopii sinulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää ottaa pienissä annoksissa näin alussa - kiitti vinkistä!

   Poista
 3. Täältä jo lumet suli, pieniä rippeitä on jäljellä :(
  Onnea lampun kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kans lähinnä loskaa just nyt.

   Katotaan mitä toi saa aikaan!

   Poista
 4. Mulle kävi kans eilen niin, että olin aamuvuoron jälkeen koiralenkillä aivan mielettömän upeassa kelissä, kun oli aurinkoista ja punaista sillain jännästi siellä jossain vaalean välissä pilvissä. Yritin ottaa kuvaa vastarannasta, mutta kännyn kamera meni jumiin. Sitten kun se myöhemmin tokeni, niin ei ollut enää sitä nättiä punaa. HÖH!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just... jotenkin sen aina onnistuu missaamaan tavalla tai toisella. Mutta jospa niitä kauniita hetkiä tulis vielä lisää?

   Poista
 5. Marjaana , katsoin että tuollainen lamppu maksa Anttila verkkokaupassa melkein kolme puolisata , onko se sama lamppua ja miten olet tyytyväinen , minäkin haluan semmoisen kun asumme ihan metsässä isot kuuset ympärillä ,ja sisällä on oikein pimeä .. tarviko sitten sähkölamppu tai saa pitää kirkasvalolamppu ainoastaan päällä koko päivän .?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirkasvalolamppua kannattaa "paistatella" aamuisin, niin saa parhaan tehon elimistölle, näin olen ymmärtänyt. Koko päivää en suosittele käytettävän, pienissä jaksoissa vain, ja ainakin yhden valmistajan sivuilla oli, että kuuden jälkeen illalla ei kannattaisi käyttää ettei vaikuta yöuniin.

   Mulla kävi tän lampun kanssa vähän hullusti, kerron huomisen postauksessa...

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana