Sivut


maanantai 7. syyskuuta 2015

Syksy saapuu

No sain minä jotain aikaiseksikin viikonloppuna - tai siis lähinnä eilen. Jo lauantaina illansuussa tuli viesti, että auto on kunnossa ja noudettavissa. Olin ehtinyt nautiskella lasillisen viiniä, joten jätin haun suosiolla sunnuntaille. Aamupalan jälkeen lähdin reippaalle kävelylle ja samalla nappasin Pösön matkan varrelta mukaan. Matkaan tarttui myös ystävä, jonka kanssa käytiin pitkästä aikaa huoltoasemakahveilla. Alkuviikon ruokasuunnitelmiakin tein ja kauppa-asioita hoidin. Kotosalla päädyin vihdoin piilottamaan kukkasipuleita multaan. Ostin viime viikon reissulla Lidlistä tulppaaneja ja narsisseja löysin vuoden vaihteessa isäni asuntoa siivotessa. Josko ne nousivat ensi keväänä muistuttamaan minua hänestä.






Toki muistan isääni miltei päivittäin, kun kuljen hautausmaan ohi. Nytkin aamupäivälenkillä tarkistin, että paitsi mustikoita myös puolukoita on tullut uurnalehtoon. Kuten olen todennutkin, se on oiva paikka isäni tuhkalle, hän kun nautti marjojen poimimisesta ja metsässä olemisesta. Kuvasta näkyy myös, että syksy on jo kovasti tulollaan. Koivunlehtiä alkaa olla siellä täällä ihan reippaastikin jo. Liki joka ilta syttyy kynttilät meillä kotosalla. Loppuviikoksi tosin näyttäisi ainakin tällä hetkellä ennusteessa olevan ihan kelpo keliä, aurinkoista ja lämmintäkin. Kelpaa kyllä minulle.

Esikoinen tuli iltapäivällä kotiin ja vietimme leppoisaa aikaa. Välillä hän kävi kaverilla kahvilla, minä taas olin jättänyt päivän touhut ja hotasin yhden dekkarin pois tiekseen. Illalla saunoimme. Nyt voi aloitella taas uutta viikkoa. Kunhan kuopus palaa tänään iltapäivällä, niin pääsemme ihan normaaliin eloon ja oloon. Taidanpa paistaa pannarin kotiinpaluun kunniaksi!

2 kommenttia:

  1. Juu kyllä syksy tekee tuloaan ja mukavalta tuntuu. Minusta kyseessä on paras vuodenaika. Sulla oli mukavan kuuloinen viikonloppu. Meillä oli kiirettä ja väsymystä ilmassa, mutta ensi viikonloppuna huilataan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä jotenkin kans aina oon tykännyt syksystä, pimenevistä illoista - voi hyvällä omallatunnolla käpertyä peiton alle lukemaan ja sytyttää kynttilät.

      Rennompaa viikonloppua teille sitten seuraavaksi!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana