Sivut

perjantai 25. syyskuuta 2015

Sormet verillä ja muutenkin huonossa hapessa

Ihanaa, että alkoi viikonloppu. Liian monta kokousta, liikaa altisteita. En ole pitkään aikaan joutunut kiskomaan ylimääräistä astmapiippua, mutta nyt jouduin. Jostain syystä olen nukkunutkin liian vähän, joten väsyttää pirusti. Oli aika rankka viikko. Nyt on suunnitelmissa olla todella rauhallisesti ja aloitan tänään siitä, että nukun univelkaa pois. Pojat lähtevät kouluun mutta minä jään kotiin. Lepäämään!

Huomiselle on sovittuna pientä aktiviteettia Luonto ry:mme kanssa mutta muuten viikonloppu on ihan ohjelmaton. Taidan sen pitääkin niin ja vaan olla.


Kävimme eilen äitini kanssa poimimassa vielä vähän tyrnejä. Se oli viimeinen kerta. Aivan kamalaa hommaa, oikeasti. Ystävä lahjoitti vanhat puutarhahansikkaat joista leikkasin sormenpäät pois. Tämä auttoi hieman, mutta ei se kyllä herkkua ollut siltikään. Vielä illalla siivotessakin sormia kirveli. Nyt on pakkasessa yhteensä reilun litran verran kultaakin kalliimpia marjoja. Niin, ja tietysti monia muitakin. Reilusti mansikkaa ja mustikkaa. Karviaisesta tehtyä tuorehilloa sellaisina jääpalan muotoisina ja -kokoisina palasina. Vähän mustaviinimarjaa ja vadelmaa sekä myös puolukkaa ja tyrniä. Nyt kun harrastan tuoreruokailua ja smoothieita, menevät ne varmasti viimeistä marjaa myöten. Nam!

8 kommenttia:

 1. Toivottavasti saat velat kuitattua. Nuo tyrnit näyttää kyllä herkullisilta tuossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi että mulle käy aina näin: rupean sitten hoitamaan asioita alta pois että voin olla rauhassa löysä. Kävin kahdessa kaupassa, apteekissa, munia hakemassa ja vielä postissakin sen tietokoneen raadon lunastamassa. Kohta pitääkin sitten mennä esikoinen noutamaan kun lähti puolikuntoisena parille pakolliselle aamutunnille ja lupasin hakea. Sitten pääseekin kuopus jo 12.20 eli toinen reissu tiedossa.

   No, sitten annan kuopuksen katsoa vonkumansa Pirates of Caribbeanin ja otan torkut sohvalla sen vieressä.

   Mun aamusmoothiessa oli tyrnejä ja kyllä on aika tymäkkä herätys kun sellaisen vetäisee!

   Poista
 2. Ei ole herkkua tuo tyrnien poimiminen. Jokioisilla on sellainen puutarhapuisto, johon on istutettu erilaisia puutarhamarjapensaita ja -puita. Siellä saa käydä maistelemassa, mutta talteen niitä ei saa kerätä. Käyn siellä aina äidin luona ollessa syömässä muutaman tyrnimarjan, koska jo 10 marjaa antaa päivän C-vitamiini annoksen. Niissäkin on selvästi eri laatuja. Toiset on vielä happamampia kuin toiset.
  Kävin tänään lääkärissä. Verenpainelääke vaihdettiin taas, sillä jos yskä johtuukin astmasta, jota en tiedä sairastavani, niin beetasalpaaja ylläpitää sitä yskää. Eikä lääkkeet auta. Lisäksi sain astmapiipun kokeilua varten. Puhallustehoni oli reilusti alle mitä minulla pitäisi olla. Joten ehkä heinänuha on Ekan myötä muuttunut astmatyyppiseksi taudiksi. Koirasta en kyllä luovu, joten lääkitys kuntoon vaan. Onneksi pääsin niistä beetasalpaajista. Ne laskee pulssia ja tuntuu, etten jaksa mitään.
  Ihanaa vapaata viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas, on setvittävää! Mutta kokemuksesta voin sanoa, että astmalääkitys on kyllä helppo ja tehoava kunhan sen sa kuntoon. Lisäksi mulla ei yskä tai hengenahdistus liity ollenkan eläimiin ts eläimet ei sitä mulla aiheuta. Joten toivon ja uskon, että sä pystyt jatkamaan reipasta elämää Ekan kanssa, koska ei tuo nyt allergiselta sairastamiseltakaan kaiken kaikkiaan vaikuta (niin kun mulla olis kompetenssia tehdä diagnooseja mutta tiedät mitä tarkoitan).

   Sinne myös, rentoa viikonvaihdetta!

   Poista
 3. Hyvinhän ne asiat on :-)
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä, mutta altistuksen kannalta liian rankka viikko vaatii verojaan.

   Poista
 4. Olin täällä jo kauhuissani miten verillä sää oikein olet mutta se olikin puutarhahanska. Tajusin siinä vaiheessa kun tuosta kädestä puuttui kaikki sormenpäät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! No se tappajatyrni olis saattanut kyllä haukata sormenpäätkin pahimmassa tapauksessa ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana