Sivut

maanantai 31. elokuuta 2015

Kuun viimeistä viedään

Mistä on suloinen sunnuntai tehty?

Rauhassa heräämisestä. Kuopus herää viikonloppuinakin varsin varhain. Juuri totesin hänelle, että se vaan kertoo siitä positiivisesta seikasta, että saa viikollakin riittävästi unta. Olivat viikolla saaneet läksyksi laskea moneltako pitäisi mennä nukkumaan, että nykyisellä herätyskellon lyömällä olisi saanut tarpeeksi pitkät unet. Kolmasluokkalaiselle suositeltava unimäärä kun on kymmenen tuntia. Voin kertoa, että vastaus on sellainen, että harvoissa perheissä sen mukaan mennään. No, meillä mennään siitä(kin) syystä, että minun on saatava illalla hetki omaa aikaa ennen kun itsekin simahdan. Niinpä kuopus menee sänkyyn jo kahdeksalta. Puoli yhdeksään asti on nyt halutessaan saanut lukea, ja varttia vaille seitsemän sillä soi kello. Liki joka ilta tässä koulun alun jälkeen on nukahtanut minuuteissa, kun kirja on laitettu pois. Mutta siis viikonloppuna meillä herätään myös siinä seitsemän aikoihin. Toki minä monesti jatkan sohvalla torkkumista kun kuopus katsoo lasten ohjelmia. Rauhaisaan heräämiseen kuuluu myös päivän lehdet koneelta ja blogit.

Hyvästä ruoasta. Viikonloppuna on tullut tavaksi popsia vähän herkemmin muutakin kuin tuoreruokaa. Balanssi on just hyvä, sellainen omatekoinen 5:2.

Hyvästä kirja ja vapaasta oleskelusta. Tällä kertaa terassilla auringossa viimeinen suomennettu Verdon loppuun.Syksy on jo nurkan takana.
Ystävistä. Kuopuksella kävi kaveri leikkimässä ja kutsuin hänen äitinsä kahville kun tuli poikaa hakemaan. Kaivoin pakkasesta esikoisen leipoman pullapitkon ja päädyin tekemään siitä köyhiä ritareita. Oikein maittavaa hyvässä seurassa. Toinenkin ystävä kävi illemmalla tervehtimässä. Hän oli ollut viikonlopun Pohjanmaalla venetsialaisissa ja lähtee tänään kuntoutukseen. Pitihän meidän nyt välissä nähdä, ettei ihan viikon mittaista taukoa tule.

Ja poikien kanssa olemisesta. Sellaisesta kiireettömästä. Lautapeleistä, keskusteluista, hipsuttamisesta, halailusta. Kyllä te tiedätte.

Oli hyvä viikonloppu. Oliko sinulla?

6 kommenttia:

 1. Hmmm. Johonkinhan se viikonloppu livahti.

  Meillä on ollu vähän ongelmia lasten nukkumisien kans, kun esikoinen tykkää mennä ajoissa nukkumaan ja tarvii sitä unta paljon, toisin kuin kuopus, jolla on vaikeuksia nukahtaa kun aikaisin sänkyyn menevät. Tai menivät, nykyään menevät arkena 9-10 aikaan, mikä on kyllä keskimäärin ihan hyvä sekin.

  Kuopushan ei jaksanut päikkäreitäkään nukkua päiväkodissa, sitä ei vaan nukuttanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kans eri rytmit pojilla - tietty, kun on ikäeroakin. Teini valvoo ja nukkuuu sitten aamulla pitkään. Kuopus taas toisinpäin. Sitä yhteistä aikaa onkin sitten vähän vähemmän tällä konstilla.

   Poista
 2. Suloinen ja ihana viikonloppu sulla. Sellaista "tavallista" rauhaisaa ja silti niin ihanaa. Lasten kanssa hipsutus, ystäviä, aikuisvuorovaikutusta ja herkkuja. Hyvät unet... siinähän sitä!

  Hmm....ei kehumista, vaan ei moitittavaakaan. Lauantaina yhdeksän tunnin työpäivä, jonka jälkeen ei jaksa käytännössä mitään. Sunnuntaina töiden jälkeen kolme koneellista pyykkiä. Siinä se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä pesit koneellisen enemmän kun mä ;-)

   Toivottavasti saat sitten vastaavasti viikolla levätä kun jouduit viikonloppuna töihin!

   Poista
  2. Pyykit kasaantuu, koska mä odotan aina sitä iltaa, kun pipiä on vähemmän ja jaksan tuonne pyykkituvalle lähteä. Viime viikolla ei oikein ollut paukkuja.
   Joops, keskiviikkona on yks vapaa ja sunnuntaina toinen. Käytännön kannalta noi ykkösvapaat on ihan hanurista, ei niistä oikein oo hyötyä, ei ehdi pää levätä ja vp menee asioiden hoitoon.. Mutta toisaalta, mä en jaksais tällä terveystilanteella tehdä viittä päivää putkeen millään. Joten puolensa ja puolensa.
   Mutta on ihanaa kun on töitä! Ja kivat työkaverit!

   Poista
  3. Asioilla aina on...

   Mulla on neljän päivän viikot ja vaikka se taloudellisesti tosiaan on ihan katastrofi, terveyden kannalta se on hyvä juttu. Kolmen päivän viikonloppu nollaa hyvin ja elimistö ehtii puhdistua ja levätä. Sullekin tekis hyvää mutta tiedän, ettei onnistu (kaikilla aloilla ja sitten on vielä se talous...)

   Onneks sä näät niitä positiivisia juttuja!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana