Sivut

torstai 27. elokuuta 2015

Kasvun uudet kasvot

Olen jotenkin intopiukeana lukenut juttuja kohtuutaloudesta. Jo 2010 keskustelimme kuopuksen tiedostavan isän kanssa Serge Latouchesta ja degrowthista, ei-kasvusta. Aihe hautautui pitkäksi aikaa ties minkä alle, mutta nyt uusin Luonnonsuojelija teki artikkelin Timo Järvensivusta ja uppouduin samaan maailmaan taas. Oli pengottava hänen bloginsa ja perehdyttävä Sll:n hankkeeseen samasta aiheesta. 

Olen jotenkin niin pyörällä päästäni, etten ota sen kummemmin kantaa asiaan. Sen vaan sanon, että Järvensivu on fiksu mies ja poikkeuksellinen taloustieteilijä. Ja moni asia tuntuu varsin järkeenkäyvältä, ainakin minun pienessä mielessäni ja maailmassani. Joskus on ihanaa joutua varsinaisen aivomyrskyn pyörteeseen.anneaulikilta saamani kasvonaamio käytössä.
Aika pelottava näky!

Tänään vietän vapaapäivää vähän maanläheisemmin ja huomenna on koulutuspäivä. Josko siellä sitten taas olisi toisenlainen aivomyrsky?

12 kommenttia:

 1. Kaikkihan sitä rahaa itelleen haluaa aina enemmän, ja siksi talouden pitäis vaan kasvaa ja kasvaa. Maalaisjärkikin sanoo, että se ei ole mahdollista loputtomiin.
  Oot aika zombien näkönen :) mulla on kans sellanen valkoinen naamiotahna, mitä aina välillä levittelen naamaan, ja koiratkin pällistelee sitten mua kun näytän kummalta niiden silmissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en normaalisti käytä tuollaisia, mutta oli kyllä kiva kokeilla. Aika velmu tunne kun kovettui naamaan eikä meinannut saada huulia liikkumaan. Mietin hetken, että meenkö pelottelemaan esikoiseta (joka oli ainoana kotona ja omassa huoneessaan) mutta en sitten viitsinyt ;-)

   Joo toi jatkuva kasvun vaatimus on munkin järjellä vaan mahdoton. Se, mistä kukakin on valmis luopumaan, onkin sitten ihan toinen juttu. Mutta mielenkiintoista yhtä kaikki kyseenalaistaa sitä perusajatusta, kasvua.

   Poista
 2. Tuon naamion kanssa voisi hyvin lähteä Halloween bileisiin. Aika pelottava! Oikein ihanaa vapaapäivää ja mukavaa koulutuspäivää huomiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari, kivaa loppuviikkoa sullekin!

   Täytyykin muistaa, jos joskus on halloweenbileet tiedossa, että halvalla sais toimivan naamarin ;-)

   Poista
 3. Oi miten suloinen olet naamionkin kanssa. Minä aina silloin tällöin pelottelen perheenjäseniä kietomalla hiukset öljyhoitoon ja valamalla kasvoni saveen. Kökkäreitä pitkin kotia levitellen huhuilen ja haahuilen.

  Iloa iltaasi, nyt kasvot hehkuvat kauniina ja siloisina =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh oikein katujen kaunistus, totta tosiaan ;-)

   Minä en noita juuri harrasta mutta oli kiva kokeilla. Sä oot hassu kun pelottelet muita!

   Poista
 4. Huhuu!!!!! Mä katselin kuvaa hetken ja mietin, mitä ihmettä noi mustat sussa on :-D Mutta ne olikin peilissä! Taas kerran todistin olevani blondi!
  Nuorimmainen ostaa aina joskus noita naamiopussukoita. Me käytetään se sitten säästeliäästi puoliksi. Kovettunut naama on kyllä aika metka tunne. Useimmiten yritetään naurattaa toista siinä kohtaa, koska se vasta metkalta tuntuu; nauraminen kivettyneenä :)
  Mä käyn kurkkaamassa linkkejä vasta kohta, en siis kommentoi asiaan. Se tässä on vaan ihmetystä herättänyt jo useamman vuoden ajan, että miksi (varsinkin) isot firmat edes olettaa kasvun nousevan koko ajan??? Ei voi käsittää. Koska eihän se nyt vaan VOI mennä ikuisesti niin.... ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NO eihän se normijärjellä tosiaan sillai voi mennä!!!

   Mäkin katoin, että tästä riittäis toisellekin, mutta kun ei ollut ketään jakamassa, länttäsin kaikki omaan nassuun. Noi näyttää vähän tatskoilta, mutta sitten kun niitä on irti musta, niin hoksaa - blonditkin - ettei oo niitä!

   Poista
 5. Kyllä hyppäisin ojaan karkuun, jos tuollainen tulisi vastaan pimeällä tiellä :O

  VastaaPoista
 6. Mua ei pelotta yhtään, olet niin ihana ... söpö . Olen ystäväni kanssa puhunut Skypessä ja hänellä on iltaisin aina semmoinen naamio ... olen tottunut ... sen takia ei mua pelotta . Kiva

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana