Sivut

tiistai 11. elokuuta 2015

Arki saa tulla!

Eilen vielä lomailimme ja nautimme upeasta kelistä. Oli oikea tehopäivä. Kävimme lähteellä - siellä oli uusi ilmoitus, olen missannut mahtavat festarit, saatte huomenna nähdä - ja munia hakemassa. Ja parturoitavana molemmat kuopuksen kanssa, rastapää esikoinen ei moista harrasta. Kuopuksella kävi kaveri leikkimässä ja jatkoivat vielä sitten hänen luonaan myöhemmin, kun meillä oli vanhempainyhdistyksen kokous hänen äitinsä kanssa. Koitimme myös herätä vähän aikaisemmin, että pääsisimme pikemmin koulu- ja työrytmiin. Minulta onnistui, pojilta vähän huonommin.
Nukkuu kanien kanssaNo, mutta hyvin tämä tästä lähtee menemään, varmasti. Meillähän muuttuu arki sillä tavoin, että kuopus ei käy enää joka viikko isällään, koska hän muutti vähän kauemmas meistä. On sitten mahdollisesti kerralla aina hieman pidempään, kun joka toinen viikonloppu sinne menee. Minullehan tämä tarkoittaa vähemmän vapaata, mutta eiköhän senkin kanssa selvitä. Käytän lomapäiviä, ylityövapaita ja ystävien apua silloin kun tuntuu, että tarvitsen omaa aikaa ja lepoa. Pitää vaan muistaa huolehtia itsestään.

Avunpyytäminen ei koskaan ole ollut minulle helppoa, mutta nyt aion opetella. Lisäksi koitan opetella pois siitä "täydellisen äidin syndroomasta". Pitää passata poikia vähemmän. Niin, ja syödä vielä enemmän tuoretta kuin tähän saakka. Kyläillessämme tätini luona hän tälläsi pöytään ison läjän kasviksia ja pyysi jokaista tekemään mieleisensä salaatin. Katsoin ällistyneenä ja ylpeänä millaisen keon esikoinen lautaselleen muodosti. Siihen ei meinannut mahtua lohta viereen lainkaan. Kuopus on aina ollut hyvä syömään vihanneksia ja hedelmiä mutta petrata voi aina. Kokeilin jo kahtena päivänä kotonakin ja se toimii!

Tässähän sitä on uutta kerrakseen tälle syksylle.

Arki saa minun puolestani alkaa!

2 kommenttia:

 1. Voi miten suloinen kuva. Ja mitkä ripset!
  Muutosten aikaa teillä... ja todellakin opettelet nyt pyytämään apua ja olemaan "laiska". Mä olen sitä nyt kesän (eri syystä kylläkin) opetellut ja vähän jo oppinutkin. Enkä ole edes kuollut!
  Esikoisen salaattikeko kuulostaa hyvältä! Ja arvaa, kuka senkin on opettanut ja saanut aikaan? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun(kin) pitää levätä ja opetella! Opetellaan yhdessä.

   Esikoinen kyllä syö tuoretta mutta tajusin tuossa, että sitä pitää olla aina tarjolla ja paljon (vaikka maksais mitä). Tänä syksynä opetellaan sekin. Aamupalalla oli mansikoita, nekin syödään yhdessä kuten mustikatkin.

   Kuopus hurmaa valveilla ja unessa. Moni nainen voi olla kateellinen noista ripsistä ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana