Sivut

keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Ihan oikeesti sairas

Tämä aihe ei ole lainkaan mediaseksikäs, mutta siitä huolimatta sitä on välillä pidettävä tapetilla. Minä kävin eilen lääkärillä, jolle kerroin, että olen ollut puolikuntoinen kaksi ja puoli viikkoa sen jälkeen, kun olin kahden päivän ensiapukurssin paikassa jossa saan pahoja sisäilmaoireita.

Sitten kun tällainen kröhiminen ja limaisuus jatkuu tarpeeksi pitkään, voi olla seurauksena vakaviakin "jälkitauteja". Niin kuin nyt: keuhkokuume. Kuva napattu Terve Sisäilma Ry:n facebook-sivulta


#oikeesti sairas -kampanja käynnissä vielä tämän kuun.

(Sainiolle terveisiä, että kannatti tosiaan siedättää itseään kaksi päivää kurssilla... huokaus!)


*** 

Tässä sitä nyt tuhistaan ja maataan. Ja popsitaan antibioottia kolmasti päivässä. Tänään on kuopuksen kaverisynttärit ja taloon tulee kuusi 9-vuotiasta terroristia kullannuppua. Pitkään harkittuani päädyin siihen, että oikein ajoitetulla särkylääkkeellä jaksan kyllä sen pari tuntia. Lisäksi antibiotti alkaa jo purra. Saa minulle silti toivottaa pitkämielisyyttä ja lempeyttä. Tai valaan hermoja.

16 kommenttia:

 1. No voi kökkö, johan nyt myrkyn lykkäs! Jos olisit lähempänä, tulisin pitään synttärit alta pois ja sä saisit olla sohvassa katseluoppilaana <3
  Sarjakuva on muuten hyvin valaiseva ja pistää tällaisen maallikonkin ajattelemaan, on tarpeeksi konkreettinen.
  Toivotan isosti lepoa ja lääkettä ja parempaa oloa...edes vähän!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tää olo jo vähän parempi on. Ainakaan kuume ei kipua enää korkealle. Keuhkokuumeesta toipuminen vaan on vanhastaan tietäen varsin hidasta, mutta tässä taaperretaan.

   Ja kiitos kauniista ajatuksesta, mä pärjään sen lapsilauman kanssa kyllä. Kuopuksella on niin mukavia ja suht rauhallisia kamuja -toki kuusi yhtä aikaa vaatii buranaa ;-) Enkä mä olis niitä pitänyt, ois siirretty vaikka ens viikkoon samaan aikaan, jos olisin yhtään epäileväinen sen kanssa.

   Mukavaa päivää Helmi sulle
   (ja hyvä kun sanoit tuosta sarjakuvasta, tältä toiselta puolelta katsottuna ei taas näe asioita samalla tavalla. Hyvä jos tuollainen osoitteleva konkretia avaa silmiä, tuollaista se nimittäin on kun asioi ihmisten, opettajien, välillä jopa terveysalan ammattilaisten kanssa. Huokaus")

   Poista
 2. Voi höh. JaXuhali hei ❤️❤️ tänään paistaa aurinko, auttaisipa sekin parantumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täällä kans paistaa. Jos se ei paranemaan auta niin ainakin piristää mieltä.

   Kiitos ihana jaxuhalista ;-) ❤️

   Poista
 3. Tuo on semmonen sarjakuva, että niitä pitäs olla sulla aina nivaska mukana, niin voisit tarpeen mukaan jaella. Ikäänkuin rautalangasta vääntää... Itse asiassa tiedän nyt toisenkin taudin, jonka tiimoilta voisi tehdä vastaavanlaisen sarjakuvan... ;)

  Voimia sulle taudin selätykseen! Ja synttäreille valaan hermoja! Ihmettelin, miten muka tutkija luuli hermoa verisuoneksi... minkähän tason koulutus mahtaa sillä olla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin se olli hassu kohta tuossa uutisessa!

   Mut joo, mäkin tiedän muitakin sairauksia, jotka ei ns näy päälle päin ja niitä sairastava saa sitten välillä varsinaisia sammakoita päälleen. Huokaus, niin tuttua!

   Mä saan onneks levätä oikeestaan siihen saakka kun lapset tulee. Esikoinen lähtee koulun kanssa teatteriin ja kuopus kävelee itse kotiin. Sitten syököön edellispäivän ruokaa ;-)

   Poista
 4. Voi että! Tuo keuhkokuume on kyllä aivan kamala. Itselläni oli se muutama vuosi sitten, enkä ole koskaan ollut yhtä sairas. Palautuminen kestää muuten yllättävän pitkään. Nyt sitten vain kunnolla lepäilet, etkä yritä palata töihin liian aikaisin. Voimia myös illan synttärikemuihin! Onneksi lapsetkin ovat jo sen verran isoja, että saat varmasti siinäkin sivussa vähän huilattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä pystyn huilaamaan ja ohjailen lapsia sohvalta käsin!

   Muistan edellisistaä kerroista, että vielä tosi tosi pitkään ns toipumisen jälkeen oli huonossa hapessa. Joten täytyy ottaa todella rauhallisesti ja tosiaan malttaa levätä!

   Poista
 5. No voi sinua :( Mä lähetän vaan jaksuhaleja, kun en muuta keksi *hal*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman X:ää ;-)

   Mutta kyllä täällä henki pihisee. Nyt taas pääsen synttärien jälkeen rauhoittumaan sohvannurkkaan, johon on painumassa mun pepun kuva!

   Poista
 6. Damn, keuhkokuumeen pukkas, se on vaarallista... Mutta onneksi kuitenkin pystyt olemaan kotona niiden antibioottien kanssa, ettet joutunut sairaalan petiin, niin ei tarvi säätää sen enempää lasten kanssa. Paranemista toivotan, pikaista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon onneksi aina saanut olla kotona, terve, työikäinen kun olen ;-) Ja nykyään mulla on keuhkolääkärin ukaasi mennä heti lääkärille jos vähänkään epäilen moista tautia - se nimittäin tykkää uusia jos kerran on päässyt iskemään - ja sitten saadaan lääkkeet heti päälle eikä pääse pahaksi. Nytkin CRP oli "vaan" 70, kun joskus keuhkokuumeessa se ehtii huitelemaan päälle kahdensadan

   Poista
 7. Sulle ei tehnyt tosiaankaan hyvää olla siellä tiloissa. Tämä kuvasarja olisi kyllä hyvä olla aina mukana ja näyttää niille, jolta tulee noita lauseita ulos suusta =(

  Halaus sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Birgitta.

   Joillain sairausryhmillähän on omat tunnisteet kaulakorun tai rannekkeen muodossa. Toi vois olla mun, tyrkkäisin sen tosiaan kouraan kun tuntuis siltä. Liian usein siihen vähättelyyn ja "jos sä vähän skarppaat" -ajatteluun törmää.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana