Sivut

maanantai 30. maaliskuuta 2015

Vitsa sulle, palkka mulle

Kuopus oli aivan innoissan virpomisesta tänä vuonna. Lauantaina koristelimme talkoilla vitsoja ja eilen lähtivät reippaina kaverin kanssa kierrokselle. Koevirpoivat ensin minut ja kerrattiin säännöt: ei saa soittaa ovikelloa montaa kertaa, kaikki ihmiset, vaikka kotona olisivatkin, eivät tahdo tulla virvotuksi. Sittenkin, kun ovi aukeaa, kysytään lupa. Vitsa annetaan virvottavalle ja palkasta kiitetään kauniisti vaikka se ei mieleinen olisikaan. Lopuksi toivotetaan hyvää pääsiäistä. Kun kierros oli tehty, käytin vielä onnellisia noitia autolla heidän opettajansa ovella, olin häneltä kysynyt luvan ja otti pojat mielellään vastaan.  Minun ovikelloni soi monta kertaa, koska aika moni lähiseudun lapsi tietää minut työni kautta ja tietysti myös kuopuksen äitinä. Kauniit koristeet sain pääsiästä varten ja toivottavasti virpojatkin saivat hyvän mielen.

Iltapäivä ja ilta menikin sitten taas rauhaisissa merkeissä kotosalla. Esikoinen tosin kävi kaverillaan mutta kuopuksen kanssa lojuimme suloisessa kasassa sohvan nurkassa. Kuopus kysyi, että "Onko nyt kesäloma?" Vähän ihmettelin moista, koska on varsin skarppi päivämäärien, päivien ja vuodenkierron suhteen. Mutta nyt kuulemma oli niin leppoisaa, että olisi voinut olla kesäloma. Hyvä niin!

Tämä viikkokin on leppoisa. Vajaa sellainen, ja sitten on pitkät vapaat. Pääsiäinen, mikä ihana tekosyy.

***

Heh, kaikkien aikojen nimitysuutinen, olkaa hyvä: Rekku eiku Jekku.
(Mutta se, että tämä löytyi höpölehden lisäksi myös Hesarista, kertoo ikävä kyllä kyseisen lehden tasosta näinä päivinä.)

16 kommenttia:

 1. Meillä oli valitettavan hiljaista eilen. Joudun itse tekemään pääsiäiskoristeet. :(

  Eikös nuo HS:n nimitysuutiset ole maksullisia ilmoituksia eli kuka tahansa voi maksusta ilmoittaa minkä tahansa 'nimityksen'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmoitukset on maksullisia ja musta tuo on hauska ja piristävä ilmoitus, tarkoitin tasolla lähinnä sitä, että juttukin oli pitänyt aiheesta kirjoittaa. No, toisaalta ihan kiva välillä lukea "iloisiakin uutisia" näinä synkkinä aikoina ;-)

   Mun on vaikea ymmärtää sellaisia ihmisiä jotka valittavat että lapset käy ovella ja kerjää. Täällä tuntuu aika monella onneksi olevan vastakkainen ajatus, eli harmitellaan kun nykyään ei niin paljon virvota.

   Ehkä täällä maalla tunnetaan naapurit ja kylänmiehet sen verran hyvin että uskalletaan tulla?

   Poista
 2. Hienot vizat!
  Mie aattelin laittaa ulos semmosen pöllin, missä on reikiä ja tökkiä höyhenrisuja siihen. Tulee vähän väriä pihallekin... yksi narsissiruukku ei vielä kevättä tee. Itse joudun tekemään niinkuin Nolliskin, mutta ostin mie jo höyheniäkin sitä varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska idea!

   Musta on kiva että on jotain koristeita (sen upean upean kranssin lisäksi, tietty ;-) vaikka ein kotosalla pääsiäistä olekaan. Piristäähän tuo väriloisto!

   Ei muuta kun hyviä askarteluja!

   Poista
 3. Meillä kävi vain kolme virpojaporukkaa, yhteensä seitsemän tyttöä.
  Olisin toivonut vilkkaampaa tahtia, mutta ei voi mitään. Työkaverit joutuvat syömään virpojille varatut namuset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että tänä vuonna oli meilläkin ehkä vähän hiljaisempaa, mutta kyllä täällä aina takuuvarmasti jokunen noita käy. Mulla olis jäänyt omille lanteille ne ylijäämäherkut joten hyvä että kävikin ;-)

   Poista
 4. Meillä ei käynyt yhtään virpojaa tänä vuonna ja kerrankin olin varannut palkkoja heille! Että sillä tavalla. No, ei meidän taloyhtiössä ole tällä hetkellä paljon sen ikäisiä, että kulkisivat virpomassa ja taitaa olla taas vähän jäänyt unholaan tuo innostus täälläpäin.
  Mutta sen verran tiivis viikko on tiedossa, että mielelläni odotan pääsiäistä ja ihan vain lepohetkiä kotona nuorison kanssa.
  Minusta tuo Jekku oli suloinen nimitysuutinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jekku toi hymyn munkin huulille, lähinnä kritisoin Hesarin tapaa "uutisoida" näitä viihdejuttuja.

   Luulen, että virpominen varsinkin isommissa kaupungeissa on vähentynyt. Käydään ehkä vaan tuttujen ovien takana?

   Oikein rentouttavaa pääsiäistä jo näin etukäteen!

   Poista
 5. Me ollaan AM:n kanssa joskus nuorempana mietitty, että mitäs jos me pukeuduttaisiin "noidiksi" ja lähdettäisiin virpomaan kavereille - minkälaisen vastaanoton sitä saisi :D Heitettäisiinkö samantien ovesta ulos vai kutsuttaisiinko kahville?
  Ei olla vielä rohjettu kokeilla. Ehkä jonain päivänä sitten :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehän käytiin virpomassa yhtenä vuonna ystävän kanssa ex tempore meidän paikallislehden silloinenn päätoimittaja kun kuultiin, että sillä oli saavillinen munia eikä yhtään noitaa käynyt. (Ei ylittänyt uutiskynnystä...)

   Mutta suosittelen!

   Poista
 6. Tämähän oli Hesarin asiallisin juttu pitkään aikaan! :)

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoisin nimitysuutinen aikoihin!

  Leppoisia hetkiä ennen kesäloma-pääsiäistä =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä alkaakin kesäpääsiäisloma ;-)

   Poista
 8. Meillä ei virpojia näkynyt, koska `rekut`.. Nerolta erityisterveiset rotutoverille Jekulle :-)
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerolta Jekulle ... hih!

   Virpojat tosiaan varmaan karsastaa koiria, vaikka kuinka Neroja olisivat. Siis koirat ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana