Sivut

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Tautista aikaa

Nappasin Susannalta haasteen, koska sanainen arkku meinaa toisinaan vajeta. Kuten silloin, kun on vuodenvaihteen jälkeen ensin kärsitty oireeton angiina, epämääräisistä päänsäryistä, poskiontelontulehduksesta ja vatsan kipristelystä (kuopus). Siihen päälle angiinaepäily ja aikas rankka vatsatauti ja tyhjennys ja nyt, kirsikkana kakussa, 38 asteen kuume (esikoinen). Kun vaan ei olisi influenssaa. Huokaus!


Siis se haaste.


1. Mistä löydät parhaat aiheet kuviisi tai kertomuksiisi?

Arjesta, ihan ehdottomasti. Omista kokemuksista, pojista, perheestäni. Ja sitten joskus tulee napattua aiheita lehdistä, maailmanmenosta. Kuvat ovat sivuosassa olevia satunnaisia räpsyjä, jotka heitän sekaan, että olisi vähän väriä.


2. Mikä on aikaisin muistikuvasi?

Muistan varhaislapsuudestani todella vähän. Olen ollut jo lähempänä kouluikää, kun jotain on tallentunut kovalevylleni. Yksi sattumus on sieltä kauempaa, mutta luulen, että sekin on äitini kertomuksen jälkeen päähäni pinttynyt: hän oli kaupasta tullessaan meinannut kuolla järkytyksestä, kun olin kiivennyt kaksikerroksisen luhtitalomme katolle. Keräämään kiviä. Ihan niin kuin muistaisin, miltä siellä näytti: kattohuovan päällä pieniä mielenkiintoisia kiviä. Ei käy äitiä kateeksi. Olin muutenkin todella kova kiipeilemään penskana.


3. Minkä esineen olet omistanut kauimmin?

Hmm, olemme muuttaneet sekä lapsuudessani että minä itse myöhemminkin niin hirvittävän monta kertaa, että aika hyvin on tavaroista tullut luovuttua. En osaa vastata muuta kuin isäni asunnosta  vast ikään löytämäni ryijy, jonka muistan lapsuudesta. Enhän minä sitä ole oikesti omistanut kuin reilun kuukauden. Muistoja se silti herättää!Lehtileikkeessä Raanut uuteen kuosiin -artikkeli,jossa
niistä tulee vaikkapa rahi, säilytyspaikka, kassi tai pussi.


4. Mitä kirjaa sinulle on lapsena luettu?

Tämä on helppo. Tiitiäisen satupuuta, Hanhiemon iloista lipasta. Olen lukenut niitä sittemmin myös molemmille pojilleni.


5. Oletko kirjojen lukija?

Hahaa, taidatte tietää... jep!


6. Mistä nykyaika kärsii?

Jatkuvasta viriketulvasta ja tavoitettavissa olemisen vaatimuksesta. Ja tätä kautta myös lyhytjännitteisyydestä. Amen.


7. Mitä arvostat tänä päivänä?

Puhdasta kotiani - siis altistusmielessä, muuten meillä on välillä ...hmm... vähän sotkuista. Sitä, että pojat ovat kasvaneet hyviksi ja kohteliaiksi tyypeiksi.


8. Kenen kanssa haluaisit viettää päivän?

Useammankin teistä!


9. Kenen kanssa haluaisit viettää yön?

Jonkun huomaavaisen ja epäitsekkään.

10 kommenttia:

 1. Mä taidan poimia sinulta haasteen mukaan. :)

  Tiitiäisen satupuu ja Hanhiemon iloinen lipas ovat hyvin tuttuja - molempia on luettu minulle pienenä ja molemmat kirjat löytyvät edelleen kirjahyllystä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappaa, musta tää oli kiva.

   Ja kyllä, noi kirjat on ihania, osaan paljon vieläkin ulkoa!

   Poista
 2. Tiedätkö yhtään, mistä isäsi on tuon raanun saanut? Jos se on ollut hänen jo ennen sinun lapsuuttasi, perintöä lapsuudenkodista vai mikä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy kysyä äitiltä, se on ollut heidän ja tosiaan mun lapsuudenkodissa kun vielä olivat naimisissa.

   Ja ÄITI: jos näät tän, kerro, mikäli muistat mikä tuon tarina on!!!

   Poista
 3. En todellakaan muista, mistä raanu oli meille tullut. Ehkä se on isäsi kotoa lähtöisin. Mun kotona ei tuollaista ollut.

  VastaaPoista
 4. Kovasti on tautista aikaa tämä talvi ollut kaikilla. Meillä oli eilen toisella kaksosista lämpöä illalla, mutta en ole varma onko oikeasti tulossa kipeäksi vai sairastaako identtisen veljen keuhkokuumetta vähän lievempänä. Tällaista heillä on ollut pienestä saakka.
  Mukavia paljastuksia tuossa haasteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksosten yhteys on kyllä merkillinen juttu. Ja tuttu mullekin, kosaka äitilläni on kaksoissisko, ja heille "sattuu" kaikkea merkillistä yhtä aikaa.

   Toivotaan, että taudit jo pian hellittävät tältä talvelta!

   Poista
 5. Huhhuh.. viimeinen kysymys.. hnngg.

  Päivittelin hiukan kuulumisia juuri. Huomenna menen työterveyshoitajalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin hierojan ja kaiken jäliltä niin poikki että nukuin jo autuasta unta kun kävin. Vilkaisen nyt kuulumisesi!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana