Sivut


maanantai 1. joulukuuta 2014

Minulla on joulufiilis

Joulukuu! Mahtavaa. Marraskuu meni aivan huomaamatta ja nyt voi jo ruveta valmistelemaan joulua. Eilen sai partiolaisten joulukalenterista avata ensimmäisen luukun, joulukranssi valaisee olohuoneen ikkunassa ihanasti ja muutoinkin on jo mainio joulunodotusfiilis. Kuopus tulee tänään kotiin ja hänkin saa koulun jälkeen avata ensimmäisen luukun kalenteristaan. On varmasti vähintään yhtä innoissaan kuin äitinsä. Mikäli vanhat merkit  pitävät paikkansa, tämä joulukuu menee ihan vilauksessa. Lahjat minä olen jo haalinut syksyn aikana, vain joulusuklaat ja -marmeladit ovat ostamatta. Tämä siksi, ettei minulla säily mikään makea kuukautta, varsinkaan, jos yhtään maistan viiniä. Silloin kaikki herkut saavat kyytiä. Noiden ostamisen jätän viime tippaan mutta muuten on varsin hyvä tilanne.






Eilen oli vielä suht rauhallinen päivä. Äiti ja hänen miehensä toivat esikoisen kotiin ja kahvittelimme yhdessä. Sitä ennen jo ehdittiin ystävän kanssa käydä perinteisillä huoltamokahveilla. Niin, ja olihan minulla Luonto ry:n kokouskin. Tänään on vielä vanhempainyhdistyksen pikkujoulukokous, mutta sitten taitaa sitä lajia olla tämän vuoden tarpeiksi käytynä. Työkokoukset tietysti ovat vielä erikseen, tämä yt- ja säästövääntö taitaa edellyttää vielä ainakin yhtä kokoontumista jonkinlaisella porukalla. No, onneksi meillä on sitten varmaankin vastapainoksi muutamakin mukava asia tulollaan töissä. Ensin vietämme ihan omalla porukalla virkistyspäivää/pikkujoulua ja toistamiseen lähempänä joulua on oletettavasti luvassa vapaa-aikatoimen jouluruokailu. Ensi vuonna moisista olla ehkä turha uneksuakaan, sen verran tiukille talousarvioesitystä on nyljetty. Otetaan sitten tänä vuonna vielä ilo irti ihan kunnolla!

Toivotan mainiota joulukuuta ihan jokaiselle tasapuolisesti. Niille, joita joulu ja hössötys ahdistavat, ja niille, jotka nauttivat ja ottavat siitä kaiken irti. Alusta saakka. Minä kuuluun jälkimmäiseen ryhmään kuten postauksesta näkyy ja kuuluu. Ostin jo joulutorttuaineksetkin. Täytyy viikolla leipoa ensimmäiset.

Kumpaan ryhmään sinä kuulut?

16 kommenttia:

  1. Normaalisti olen kuulunut "kaikki irti"-porukkaan, mutta nyt, kun työ ei enää häiritse jouluvalmisteluja, ei huvitakaan mikään. Mulla ei ole edes joulukalenteria, vaikka yleensä on ollu. Ei oo tullu mieleenkään hankkia, ennenkuin tänään, kun lapset avas oman kalenterinsa ekan luukun. Nauti sinä joulufiiliksestä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se sieltä tulee, tässä ei ole vielä mitään kiirettä. Toiset vaan revittelee heti ensimmäisestä päivästä lähtien ;-)

      Poista
  2. En kuulu oikeastaan kumpaankaan ryhmään - en ehdottomasti hössötä, mutta nautin tunnelmoinnista, yhdet jouluvalot hankin lauantaina ja tänään yrittelen ne virittää. Joulunajan kukkiin oon ihan hassuna, mutta ensimmäisten hyasinttien tuoksu saa niiskuttamaan.
    Se harmitti, kun ei ollut irtorahaa, kun partiolaiset kävi oven takana kalentereiden kanssa. Päätin sitten olla ilman kalenteria tänä vuonna, mutta tv:n joulukalenteria seuraan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja hyasinttien lisäksi on jo eka valkea amarylliskin avannut ekan kukkansa!
      (Joulutähti ei ole mun kukka, jouluruusuhan on ihana.)

      Poista
    2. Musta se partiolaisten kalenteri on aina ollut tosi kiva. Mullakaan ei ollut käteistä kun ne myi, mutta toivat sitten kirjastolle ihan erikseen, kun varasin hiluja.

      Poista
    3. Joulukukkia mä en voi harrastaa... mutta torttuja tehdään kyllä tässä joku päivä.

      Poista
  3. Kuulostaa oikein hyvältä!
    Joulu...rakkain vuodenaika. Vielä muutama vuodśi sitten mäkin olin jouluhörhö "ihan kunnolla", hösäsin ja laitoin ja mietin ja suunnittelin. Oli vieraita ja paljon kaikkea ja rahaa kului ja ja ja...
    Näiden elämän tuomien kiemuroiden myötä mä opin, että joulu tulee vähemmälläkin. Pikkuhiljaa, todellakin vähemmällä. Oman (ja läheisten) fiilisten mukaan pikkuhiljaa voi laittaa valot, polttaa kynttilät, juoda glögiä, ei se niin paljoa vaadikaan... Samaan tapaan, lahjat on hankittu syksyn aikana pikkuhiljaa, kirpuilta ja torista, pienellä budjetilla, mutta mieleistä saajalleen. Just niinkun pitää ollakin.
    Nautitaan ystävä, meillä on paljon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oikein oo koskaan ollut jouluhörhö mutta nyt tuntuu, että pitää vähän nauttia jo etukäteen. Se menee sitten niin nopeasti ohi. Onneksi pojat on kotona tänä jouluna niin tulee kunnon joulu.

      Ja nautitaan, tosiaankin, ystävä!

      Poista
  4. Kuulun tietysti näihin joulusta nauttijiin. Eilen hain kynttelikön esille keittiöön ja ensimmäinen adventtikynttilä paloi myös olohuoneessa. Lahjoja pitää alkaa pikku hiljaa ostella ja joulukorrien tekoa tai valmiiden ostamista miettiä.
    Työpaikan pikkujoulut on tällä viikolla ja sen jälkeen on tiedossa vielä 3 jouluateriaa liiton puolelta, joten laihtumaan ei kyllä pääse.
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla taitaa palaa sateenkaarikynttilä koko joulukuun ;-(

      Meillä ei kollegoiden kanssa ole mitään virallisia pikkujouluja mutta nauti sä munkin puolesta!

      Mukavaa viikkoa sinnekin

      Poista
  5. Sekalaista, mutta enempi tykkäys ja ns hösäys. Mm. tänään koristelin snadien kanssa taloon kynttilälyhtyä ja sen sellaista kuten olen tehnyt jokaisena 1. päivän joulukuun päivänä. Enempi kaikki häsäys on positiivista kuin neggistä.

    Huvitun(hyimua) välillä niistä jotka selittää vuodesta toiseen miten vaatimatonta juhlaa viettävät että ei ainakaan syö kuin lanttulooraa ja kyrsää ja vouhkaamista vain kaikkien muiden tekemiset. Tosin sama kansanosa on suuna päänä oli mikä festi tahansa, mutta se on toinenjuttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluperinteet on ihan parhaita!

      Mä laitoin valokrassin mun jouluoksan paikalle - saa nähdä mitä mä keksin, mahtuuko molemmat. Ja piparkakkukötöstyskin on jo suunnitteilla.

      Joulu ei oo ollenkaan pahin näistä juhlista joista kieltäydytään vuodesta toiseen. Halloween ja ystävänpäivä on ;-)

      Poista
  6. Hyvää joulukuun alkua koko pesueelle!
    Joulumieltä kyllä on, oikeastaan mä odotan niitä muutamaa aaton molemmin puolin olevaa päivää sen takia että maailma pysähtyy ja se autuas rauha laskeutuu kaiken ylle. Tämä nyt koskee lähinnä noita työjuttuja mutta me ollaan Valkyrian kanssa vietetty joulut siten että me linnoittaudutaan neljän seinän sisälle, syödään hyvin ja olla möllötetään joten mua ei haittaa kaupoissa ryntäilevät ihmiset.

    Ajattelin kans koittaa tehdä vielä yhden pellillisen ninjantähtiä koska niiden onnistumisesta on tullut mulle pakkomielle. Ei ole kiva leipoa jauhesammutin uunin edessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea sun ninjatähdillesi! Mulla on omenakanelihilloa koska kukaan meillä ei mun lisäks tykkää luumuhillosta.

      Tuo joulun rauha on just parasta, ei kolkuttelijoita ovella, voi ylensyödä ja maata ja sitten taas vähän syödä. Se joulupatja -ohje on ihan killeri:

      Joulupatja!

      1 . Raahata parisänkyn patja huusholli suurimma huane lattial.
      2. Kasata patjan pääl paketei, tyynyi, kirjoi, kaukosäätimi ja hyvä ruakka.
      3. Laiteta ovi hualellisest lukku ja puhelimet piironki alalaatikko.
      4. Ruveta lojuma patjal lempi-ihmiste ja -eläinten kans.
      5. Maata, syärä ja hihitetä 3-7 vuarokaut. Nousemine ja murhettumine on kiället.
      6. Nousta virkusenas ylös kohre uut vuat.

      -Heli Laaksonen

      Poista
    2. Todella hyvä ohje jota jokaisen tulisi noudattaa :D
      Varsinkin kohdat 2, 3 ja 5! Syömistä ei voita mikään :P

      Poista
    3. Ei toi nelonenkaan paha ole!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana