Sivut

lauantai 19. heinäkuuta 2014

Oikein Organisoitunutta Loman Suunnittelua

Heh, sain alkukesästä päähäni, että meidän täytyy tänä kesänä lähteä poikien kanssa Jonnekin. Että joskus edes teemme asioita kolmisin - ikäerosta johtuen sitä tapahtuu varsin harvoin. Koska koko prosessi oli todellakin pelkkää hakuammuntaa ja sattumia toisensa perään, julkaisen myös reissupostauksen takaperoisesti etukäteen. Aloitin suunnittelun googlailemalla satunnaisesti sellaisia paikkakuntia, joihin ei ole tuhottoman pitkä matka. Mikään ei ole rasittavampaa matkaseuraa kuin kaksiääninen kuoro "Milloin me oikein ollaan perillä?" Jostain mielen perukoilta päähän pälkähti tapahtuma nimeltä Joutsan joutopäivät, mutta ne sattuivat meidän kulttuuriviikkomme kanssa päällekkäin ja sellaiseen ajankohtaan, että kuopus oli isällään. Kurkkasin kuitenkin Joutsan tapahtumakalenteria ja bongasin sieltä tälle lauantaille sekä Leivonmäen markkinat että Erätalon kirppiksen. Hmmm. Kun vielä Leivonmäellä on luonnonsuojelualue, päätin että sinne me menemme edellisenä päivänä teltan kanssa ja pistäydymme sitten tapahtumissa.


Suunnittelin pakkaavani mukaan makuualustojen lisäksi taittopatjat, makuupussit ja ties mitä muuta. Nykyinen Pösöni ei todellakaan ole mikään tilaihme, joten ajatus taisi alun alkaen olla vähän absurdi. Kun matka läheni, päädyin sittenkin prinsessakohtauksen kourissa lähettelemään sähköpostitiedusteluja mahdollisista vapaista huoneista ja mökeistä pariin kolmeen paikkaan lähiseudulla. Minun ensisijainen vaihtoehtoni vastasi nopeimmin ja sattui olemaan vapaanakin, joten tartuin kiinni. Vuokrasin siis meille pienen askeettisen mökin josta löytyy myös sauna, nuotiopaikka ja soutuvene. Mökithän ovat meille aina riskisijoituksia altistuksemme vuoksi, mutta yhden yön sitä nukkuu vaikka kannonnokassa, kuten ex-anoppini aina sanoi. Varalta pakkasin kuitenkin makuupussitkin mukaan, jos joutuisimme esikoisen kanssa kuitenkin yöpymään taivasalla taikka terassilla.


Kuva napattu täältä.


Karoliinan Kahvimylly on ehkä Suomen paras taukopaikka, joten olin ajatellut joka tapauksessa tarjota pojille mahtavan kokoiset kakkupalat siellä. Kuinka ollakaan, sama yrittäjä oli aivan vast ikään avannut ruokapaikankin, Karoliinan Kestikievarin, joten päätin, että syömme mennessä ensin siellä ja sitten ajamme kahville matkamme varrella olevaan kahvilaan. Mutta mikä parasta, meidän vierailumme sattui juuri virallisten avajaisten aikaan ja samalla avataan myös Jukolan Juustolan myymälä. Arvaatte, että minua ei tarvinut kahta kertaa sinne houkutella. Juuuustoa! Pakkasin myös kylmälaukun toiveikkaana mukaan - tai kyllä sille tietysti muutakin tarvetta oli, mutta paluumatkallahan se on jo ihan tyhjillään... Poikkeamme varmasti myös katsomassa Haihatuksen kesänäyttelyn poikien oletetusta vastustuksesta huolimatta. Takaisinpäin halusin tulla eri reittiä, maisemien vuoksi. Suunnitelmissa on piinata poikia vielä toisellakin näyttelyllä ennen kun tarjoan heille pizzat (tai mitä ikinä mielivätkään) satamaravintolassa. 


***

En tiedä miksi minulla on sellainen "Jos metsään haluat mennä nyt" deja vu -fiilis. Toivottavasti ei sentään. Saatte huomenna kuulla, mitkä suunnitelmista toteutuivat ja miten reissu todellisuudessa meni.

16 kommenttia:

 1. Hyvin se menee :) Me saatiin kerran tuliaisiksi Karoliinalta ostettuja jättisämpyliä - siellä kuulemma kaikki oli jättiä - ja ne oli sitten ihan sairaan hyviä!!
  Hauskaa ja turvallista matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, meiltä jäi sämpylät maistamatta - siellä oli kyllä tänään myynnissä sellaisia herkullisen näköisä "yön yli levänneitä" puoleen hintaan tänään kun vielä käytiin. Kurpitsansiemeniä päällä ja isoja kun mitkä. Mut kun en syö leipää niin jäi ostamatta. Ens kerralla sitten!

   Muuten meni ihan mukavasti.

   Poista
 2. Viettäkäähän elämyksellinen ja kiukuttelematon lomanen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan vähän kiukuteltiin mutta paljon myös puhuttiin ja naurettiin, mikä on aina hyvä merkki ;-)

   Poista
 3. Herranen aika, olemmeko samaan aikaan saman kunnan alueella? Minä siirryn Haihatuksen maisemiin huomenna kolmeksi viikoksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, Puskissa, meidän olis pitänyt tavata, jos olis sattunut niin hyvin! Mutta me tultiin jo tänään kotiin, oli vain yhden yön reissu. Menkää Karoliinaan uuteen Kestikievariin ja Jukolan Juustolan juustoja maistamaan, suosittelen!

   Poista
  2. Ai, harmi. Ehkä joku kerta nähdään :)

   Poista
  3. Se olisi kyllä mukavaa! Elokuun eka viikko mulla on lomaa ilman kuopusta ja saatan painella sinne suunnille uudemman kerran

   Poista
 4. Niinja Karoliinan kahvipannu on ihana. Ihanaihanaihana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä bongasin tänäänkin sen pannun kun lähdettiin kotiin. Mutta ne kakkupalat... mä tyydyin "pieneen" joka sekin oli jotain ihan järkyttävän suurta ja ihanaa. Siis kakku. Kakku. Kakku!

   Poista
  2. Joo, ne on isoja paloja pienetkin :D

   Poista
 5. Kuulostaa ihanalta! Kakut ja koko reissu.
  Kurkkasin jos "metsään deja vu" jutun - jotain mulle tuttua siinä ;-))
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kuule meidän yhteiset reissut on usein just noita Jos metsään haluat mennä nyt - juttuja. Pojilla vaan on niin hurja ikäero ja vähän muuta höysteenä siinä.

   Mutta ihan ok meni tämä reissu ja kakut, ne oli maistuvat ja valtavat, oi nam!

   Poista
  2. Jep, vähän aika sitten poikien ikäero tuntui suunnattomalta! Mutta niin varmaan niin teillä kuin meilläkin alkaa helpottamaan.
   -a

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana