Sivut

lauantai 10. toukokuuta 2014

Piristymään päin

En minä mennytkään peiton alle piiloon vaan komensin sinne flunssaisen kollegan. Minä menin töihin. Juuri tällä viikolla valitin, että kun takana oli vappu ja kiirastorstai, en ole ehtinyt pitkään aikaan istua tiskissä ja tavata asiakkaita, mikä on minusta se ihan ehdoton työni suola. Nyt ehdin olla sekä torstain että perjantain ihmisten ilmoilla! Esikoinen oli torstaipäivän Helsingissä, kun käväisivät Nuorisovaltuuston kanssa  tutustumassa eduskuntataloon ja istuivat kyselytunninkin lehtereillä. Hain puolilta öin kylältä nuutuneen matkaajan, joka oli saanut pahat oireet eduskuntatalossa. Kuinkahan huono sisäilma vaikuttaa meitä koskeviin päätöksiin? Tästä lähtien laitetaankin kaikki pöhköt suunnitelmat ja päätökset sen piikkiin. Kuten tämä.

Illalla käväisin ystävällä lasillisella ja oli mukavaa höpöttää akkaseurassa. Niin sosiaalista minusta ei kuitenkaan työpäivän jälkeen saanut, että olisin mennyt vaatekutsuille, joihin minua pyydettiin myös. Joku raja sentään. Esikoinen lähtee tänään mummille, tai oikeammin ensin tuomaroimaan partiotaitokisoja ja jää sieltä mummille. Minä taas lojun laiskana kotona, ah. Tosin viime viikolla huomasin, kuinka isot (ja helpot) lapset minulla oikeasti on. Kahtena iltana peräkkäin soittelin kuopusta kaverin trampoliinilta iltapala-aikaan kotiin. Paria tuntia myöhemmin rupesin sitten kyselemään esikoista kyliltä. Kohta ne muuttaa kotoa pois. No, siitä huolimatta otan nyt lapsivapaasta kaiken ilon irti. Katson vaikka lätkää tai euroviisuja. Ehkä katselen riikinkukkojakin.


***

Kahdeksan vuotta sitten kello 12.01 syntyi tähän maailmaan pieni, 2100 grammainen poika. Uskomaton otus jo silloin. Eräs vanha ihana kätilö tehostetun hoidon osastolla katseli kuopusta ja totesi, että tämä kaveri on oikea pohdiskelija. Uskomatonta, miten oikeassa hän olikaan! Huomenna, kun pojat tulevat äitini ja hänen miehensä kyydillä kotiin, vietämme siis paitsi äitienpäivää, myös kuopuksen synttäreitä. ♥

18 kommenttia:

 1. Jos kauppias ei muka saa validia pyyntipäivää selville kalastajalta, on se osoitus siitä että välikäsiä on liikaa. Mut joo, kuluttajan pitää sada tieto tuollaisen herkästi pilaantuvan tuotteen kohdalla. Ei se voi olla mahdotonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on ihan käsittämätöntä, että sillä varjolla, ettei ulkomailta tuoduista kaloista onnistuisi pyyntipäivän ilmoittaminen, jäisi kotimainenkin sitten kertomatta. Toki tuonkin uudistuksen jälkeen saisi kertoa (ja sellaista mä ainoastaan ostaisin) mutta aika epäloogiselta tuo todellakin tuntuu. Semminkin kun on kyse herkästi pilaantuvasta tuotteesta. Äh!

   Poista
 2. Ainiijjjoo, onnea lapsi ja sen äiti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Magdaleenan peikkopoikakuvat saa mussa muistoja aikaan ;-)

   Poista
 3. En osta enää kalaa! Rupeen syömään omegakapseleita.

  Onnea kuopukselle! Pienenä on syntynyt, mutta reippaaksi pohdiskelijaksi kasvanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, siitä tosiaan tuli reipas pohdiskelija. Täytyy ihmetellä ja hattua nostaa sen kätilön salattua viisautta. Se myös heti sani, että tämä on tissi- eikä pullovauva, ja näin olikin, vaikka pulloakin annettiin.

   Mä varmaan rupean samaan boikottiin jos tuo ehdotus menee läpi!

   Poista
 4. Hyvää äitienpäivä-viikonloppua ja onnea synttärisankarille! Elämä kuljettaa. Kerbera oli just mun värinen, elämänvärinen. Olen kumman nostalgisella päällä ollut koko päivän.Tuosta edellisestä jutustasi...eikö vaan olekin joillekin helppoa huudella lasien takaa, sivusta, olen alkanut kutsua niitä ihan ääneen besserwissereiksi. Vaikka ei niistä kaikki edes tiedä, mitä se tarkoittaa, heh. Pidä susta huolta ja nauti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pidän musta huolta ja nautin - just nyt omasta rauhasta ja ystävistä, ja huomenna lapsista, äitiydestä ja perheestä. Tee sä samoin! Joskus on nostalgiapäiviä ja silloin kannattaa pysähtyä ja kuunnella sitä oloa. Ja antaa tunteiden tulla!

   Joo, besserwisserit voi jättää omaan arvoonsa, välillä vähän painaa alas mutta ei pitkäksi aikaa koskaan.

   Poista
 5. Hiukan harmittaa kun Punchline Elmeri ei oi kommentoinut titityy-blogiin moneen aikaan. Huvittaa ko. tahon kommentit jotka ei lopulta liity mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos siltä on jutut loppunu? Muakin nauratti ne aina ;-)

   Sillon kun tuon tekijä paljastui, paljastui vissiin se aktiivisin kommentoijakin. Mutta PE:n henkilöllisyys taisi jäädä arvoitukseksi!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Jep:

   https://www.facebook.com/280441615318872/posts/10152373882911015

   (Se Nyt.fi:n juttu josta mä sen bongasin, on näemmä "huoltotauolla": nyt.fi/a1305802346853 )

   Poista
  2. Nytfi-saitti aukeaa mutta jutun kohdalla huoltotauko. Pöh.

   Poista
 7. Nyt jo etukäteen toivotan sulle oikein hyvää äitienpäivää! Ja hyvää syntymäpäivää pikkubatmänille! Unohtamatta esikoista :-))
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos koko porukan puolesta. Ja hyvää äitienpäivää sinnekin!

   Poista
 8. Hei myöhästyneet onnittelut nuorukaiselle ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se vielä tänäkin aamuna totesi pariin kertaan että "Mä oon kahdeksan!" Mun iso poika!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana