Sivut

lauantai 3. toukokuuta 2014

Mopo keulii

No niin. Tein itseni kanssa vuoden vaihteessa epävirallisen sopimuksen, että en osta yhtä ainutta uutta rättiä tähän taloon, enkä mitään muutakaan, mille ei ole huutava tarve. Alkuvuosi on mennyt siinä suhteessa varsin mallikkaasti, eikä kovin suuria lankeemuksia ole tapahtunut. Nyt paikkakuntamme vapputapahtumassa kuitenkin lähti mopo käsistä ihan totaalisesti. Kun yhdelle annoin pikkusormen, se - toden totta - vei koko käden. Ostin vähän suuremman korin lääkkeille, tämän voi vielä ajatella olevan jotakuinkin tarpeellinen hankinta, koska edellinen pursui jo yli äyräiden. Pastaottimia meillä ei ole ollut sen jälkeen kun päätin, että meillä ei käytetä muovia lämpimien ruokien laittamisen, tarjoilun taikka säilyttämisen yhteydessä. Ostin siis sellaisetkin. Mutta sitten ne loput... niille ei ole niin minkään valtakunnan tekosyytä. Ihan pelkkää estetiikkaa. Onneksi saldo oli vain kymmenen euroa,
ei tule niiiin huono omatunto.


Eilen kaupunkireissulla onneksi taas pysyivät lompakonnyörit paremmin kiinni. Hoidin muutaman asian ja kävin ystävän kanssa kahvilla pitkästä pitkästä aikaa. Tämä on se ystävä, josta olen teille avautunutkin. Se, joka avautuu minulle parisuhteestaan. Nyt ei, koska luulen, että suhteemme on muuttunut vähän etäisemmäksi paitsi välimatkan myös sen takia, että viimeksi sanoin aika suoraan, että välillä on vaikea ymmärtää yhdessäpysymistä kun kuulen hänen pahimpia vuodatuksiaan. Loukkaantui vähän, vaikkei tarkoitus ollut loukata, mutta jos tämä rajaa kanssakäymistämme terveempään suuntaan, niin ihan hyvä, että kävi näin. Nyt oli oikein mukavaa ja antoisaa rupatella. Pääsin toisen ystävän kyydillä takaisin kotiin, jossa vietimme esikoisen kanssa rauhaisaa perjantai-iltaa.

Tästäkin päivästä tulee rauhaisa. Kuopus tulee kotiin vasta illalla kuuden maissa, joten skippaamme saunan ja siirrymme suoraan Avaraan luontoon. Saunomme sitten sunnuntaina. On muuten ollut leppoisa loma, toden totta!


***

Kössi Maasika


Siellä paikassa, jossa vapputapahtuma oli, kasvatetaan luomumansikoita. Olen ruukannut ostaa kesällä pakasteeseen juuri tuolta meidän marjat. Siitä huolimatta, että minä olen allerginen mansikoille, voin toisinaan syödä niitä luomuna. Internetin ihmeellisessä maailmassa törmäsin vast ikään termiin eestin kielellä: maasika-allergia. Ei minulla voi olla maasika-allergiaa...

10 kommenttia:

 1. No onneksi et oo Kössille allerginen!
  Tuo norsu on niin suloinen :) ei ihme, että adoptoit sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taipuu noista liitoskohdista kun sitä vetää. Eihän mulla enää sen ikäisiä lapsia oo, mutta se nököttää lattialla ja on suloinen. Niin kuin Kössikin!

   Poista
 2. Kun rahaa ei palanut tuon enempää, niin turhaan soimaat itseäsi koska täytyyhän sitä joskus ostaa jotain kivaa itselleen/talouteen kun se tavan arki on kuitenkin yhtä pennin venytystä - meillä kaikilla.

  Aurinkoista lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin noin sen itselleni muotoilin minäkin, vaikka tarpeetonta oli melkein kaikki. Piristi silti!

   Aurinkoa sinnekin!

   Poista
 3. Teit kyllä kympillä niin hyvät kaupat että pakkohan tuollaiset oli ostaa :) Johan ei-muoviset pastaottimet maksaa kaupassa sen kympin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hinnat ainakin on täällä maalla kohillaan!

   Poista
 4. Kymppi ei ole niin paha juttu, jos olet koko alkuvuoden pitänyt rahapussin kiinni. Sitäpaitsi tarpeellisten tavaroiden ostamista ei lasketa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä ollut alku vuoden tosi pihi, joten kymppi ei tosiaan tunnu kohtuuttomalta. Nuo vaan eivät kaikki olleet tarpeellisia ... osa ehkä, jos oikein koittaa ajatella. Välttämättömiä eivät olleet, ja se oli se mun kriteeri. No, kerrankos sita ;-)

   Poista
 5. Yhden veljeni ex-vaimo on allerginen tuoreille mansikoille ja muistakseni myös punaisille tomaateille. Mansikoita hän pystyy syömään pakastettuina kyllä, samoin tomaatit kypsennettyinä. Sinulla saattaa olla jotain samantyypistä?

  Kivoja ostoksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tää sama kuopuksella omenan kans - luomu menee mutta tavallinen ei. En tiedä mihin perustuu mutta näillä mennään.

   Alan jo toipua ostohuuman aiheuttamasta morkkiksesta ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana