Sivut


perjantai 23. toukokuuta 2014

Kukkia, kiekkoa ja kaikkea muuta

Kuopuksen silmät olivat eilen aamulla jo kuulemma jotakuinkin normaalit. Onneksi. Annoin puolikkaan antihistamiinin ja päästin hänet kouluun. Sieltä sitten lähtikin isälleen koko viikonlopuksi. Me kävimme esikoisen kanssa laboratoriokokeissa ja otin terveysasemalta mukaani myös "omalääkärin vaihtaminen" -lomakkeen ja tulin siihen tulokseen, että täytän niitä kolmin kappalein. Se on kaikkein loogisinta. Ennen töihin menoa vietin laatuaikaa omassa hyvässä seurassani autoillen. Löysin kuopukselle Tori.fi:stä käytetyn pyörän ja kävin hakemassa sen lähikunnasta. Kotiterassilla ehdin nautiskella auringosta pienen hetken. Ilta-aurinko puolestaan hävisi Suomen puolivälieräpelille. Joka oli perin jännittävä. Ja mahtava, eikä suinkaan turnauksen viimeinen. Huh!

Mutta nyt on sitten tämänkin viikon työt tehty. Tai menen minä sunnuntaina vielä vaaliuurnan viereen Pieni ele- keräystä hoitamaan pariksi tunniksi. Osa tuotosta ohjataan tänä vuonna Hengitysliitolle (ja Allergia- ja astmaliitolle, johon myöskin kuulun) ja lupasin jäsenenä osallistua näin. Mutta muuten minä saan olla pitkän viikonlopun kuin se kuuluisa ellunkana. Esikoinenkin kun vissiin menee tänään ystävänsä luo yökylään ja huomenna sitten mummille. Sitä ennen käymme kaupungissa ostamassa hänelle kravaatin. 46 numeron kanootit juhlakengät jo odottelevat eteisessä. Ajattelimme myös pitkästä aikaa istahtaa lasilliselle ja ulos syömään ystävän kanssa. Kotiin tullaan sitten jos tullaan.





Mutta eipä tarvitse kaupunkireissulla poiketa kukkamyymälässä. Sillä aikaa kun olin töissä, oli terassillani käynyt puutarhakeiju ja tuonut samettikukkia. Kollegan orvokit pääsivät jo multiin ja nämäkin ihan varmasti tänään. On minulla tosiaan ihania ystäviä! Enää pitää odotella hetkinen ja hankkia sitten kultahippu amppeliin etuovelle ja kaksi mustasilmäsusannaa paviljongin jalkoja kiertämään. Olenko minä jotenkin jämähtänyt, kun aina pitää olla samat kukkaset? Puolustuksekseni sanottakoon, että jos löydän lajin jota en onnistu kesän aikana tappamaan, kannattaa sitä vakavasti harkita uudelleen!

Oikein mainiota ja lämmintä viikonvaihdetta!

12 kommenttia:

  1. Kyllä hyväksi havaitussa kannattaa pysyä! Mulla on joka vuosi köynnöskrassia ja kehäkukkaa, kun kerään siemeniä syksyllä talteen. Ja kehäkukan siemenet selviää toisinaan talven yli maassakin. Viime vuonna kokeilin murattia köynnöksenä, mutta eihän se mihinkään kasvanu. Olla möllötti saman kokoisena koko kesän. Tänä kesänä kokeilen sitä aitoelämänlankaa... mustasilmäsusanna oli kyllä ehdolla myös.

    Mukavaa viikonloppua sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on krassi sellainen kestosuosikki - ja samasta syystä - säilön siemenet. Ja onhan se tietysti ihan mun värinenkin, samoin kuin samettikukat ;-) Niin, ja se mustasilmäsusanna. Lisäksi tosiaan kun en ole mikään viherpeukalo, on varmempaa näin. Mulla on etuovella kultahippu (ei vielä..) ja se on aika kiva kans kun muistuttaa kyllä kun tarvii vettä (menemällä lurpaksi) mutta toipuu heti eikä ole moksiskaan.

      Aurinkoista viikonloppua sinnekin!

      Poista
  2. Mulla on ollut nykyisen asunnon edustalla kesäisin niin lämmin, että usein kesäkukkani on hoidossani nääntynyt kuivuuteen tai sitten olen kastellut liikaa. ;) Sama tilanne tulee olemaan tulevankin asunnon parvekkeella - lämpöä riittää. ;)

    Kannattaa pysyä hyväksi havaituissa kukissa. :)

    Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun muutto lähestyy ;-)

      Meilläkin on kuuma tässä talon edustalla, mutta ei varmaan ihan parvekelukemiin kuitenkaan päästä. Orvokitkin on siitä armollisia, että elpyy aika monta kertaa vaikka kuivahtaisivatkin. Ja mä rakastan niitten nyppimistä - se on terapeuttista.

      Oikein mukavaa viikonloppua sullekin

      Poista
  3. Kannattaa vaan syöttää sitä antihistamiinia niin oireet pysyvät poissa. Kyllä sulla on tulossa mukava viikonloppu, kun näillä keleillä saa vain oleskella. Ja ihania kukkia olit saanut. Minä hankin nykyisin myös etupihan ruukkuihin orvokkeja, kun ne kestävät siinä koko kesän. En jaksa sellaista jatkuvaa vaihtamista ja pelaamista kukkien kanssa. Oli muuten aivan täydellinen jännitysnäytelmä se Suomen peli eilen. Onneksi eivät vielä päättyneet....Oikein mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä jännä peli ja lauantaina sitten taas peukut pystyyn!

      Isänsä hoitaa viikonlopun ja katsotaan mikä on tilanne sitten kun palaa (lupasi ostaa samaa antihistamiinia sinnekin varalle). Mutta sitä ennen mä vaan nautin! Tein just salaatin, tälläsin rasvat naamaan ja ajattelin mennä terassille. Vaikka ihailemaan niitä kukkia ;-)

      Sinne samoin, aurinkoista viikonvaihdetta!

      Poista
  4. Heippaa Marjaana , kesä on ihana , minulla viime vuonna kasvoi ulkomuratti valtavan
    kokoiseksi ja syksyllä annoin kolme pitkää köynnöstä naapurille ja yhden pidin
    talven yli ikkunalla ja nyt kesällä taas vein parvekkeelle . kannatti kyllä . Lempikukka amppelissa on petunia . Ihana kun tuodaan kukkia , meidän parvekkeella on nyt elämää . Ihana viikonloppua ja että kaikki haaveet toteutuu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Nata, eikä ole ihanaa kun on lämmin? Ja kukkia on niin kiva laittaa. Mullekin oli ystävä tuonut ne mustasilmäsusannatkin, en vaan eilen niitä huomannut. Tänään sitten kun menin terassille, ilahduin niistä!

      Poista
  5. Minä aion laittaa kesäköynnökseksi joko krassin tai keijunmekon. Hauskasta ja helposta sekä seksikkäästä keijunmekosta sinäkin saattaisit innostua ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kasvaa krassit alaspäin kun istutan ne ruukkuun ;-)

      Hmmm, keijunmekko (piti kuvagooglata), ruukussa vai mun päällä?!?

      Poista
    2. Vaikka molemmat... ;-)

      Poista
    3. Keijunmekko olis ihana korun nimikin. Mulla ainakin rupeaa heti mielikuvitus työskentelemään!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana