Sivut

keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kevyesti keskellä viikkoa

Onnistuin totaalisesti hukkaamaan viikonpäivät, koska tein poikkeuksellisesti viime perjantaina töitä. Lisäksi se, että livistin 2,5 tunnin työnteon jälkeen maanantaina ja nautiskelin helteestä pihalla sekoitti pakkaa entisestään. Eilen oli minulla maanantai enkä meinaa millään älytä, että jo huomenna päättyy tämä työviikko. No, en minä hanttiinkaan pistä. Se, että kuopus on ollut nyt enemmän isällään, on omiaan vielä lisää hämmentämään kuviota. Nyt hän lähtee torstaina pitkäksi viikonlopuksi (eli sunnuntaihin asti) isälleen, vaikka viime viikollakin oli siellä torstaista lauantaihin. Ei pienen ihmisen pieni pää pysy mukana.

Meidän on tarkoitus käydä perjantaina isolla kirkolla oikein porukalla, koska esikoisen ekaluokan opettaja, paras ystäväni, haluaa ostaa pojalle kravaatin päättäjäispukuun. Hän on myös kaivellut kaappien kätköistä oman kuopuksensa ylioppilaspuvun, joka näyttäisi mahtuvan esikoiselle. Paitakin löytyi, ja 46 numeron juhlakengätkin hän oli jostain sukulaisiltaan bongannut. Ihana ystävä! Samainen ystävä meinasi ostaa isomman satsin samettikukkia ja antaa minulle pari. Kollega kyseli eilen, josko minulle kelpaisi häneltä yli jääneet orvokit. Kävinkin ne sitten jo hakemassakin. Minä saan kesäpihani oikein viihtyisäksi pienellä satsauksella ja esikoisen päättäjäisetkään eivät saa minua konkurssiin, ja hyvä niin. Raha on tiukassa auton hankkimisen vuoksi. Mutta kyllä se on kannattanut. Pienellä Hopeanuolellani (!) on ihana ajaa, tuntuu, että se oikeasti syökin vähemmän. Ja ainakin bensa on vähän halvempaa, kun on sen verran uusi että suostuu nauttimaan E10ä.


***

Käykö teille koskaan blogatessa niin, että ensin on takki tyhjä ja valkoinen ruutu kauhistuttaa: ei minulla ole mitään asiaa (no ei minulla olekaan, kunhan höpisen) mutta sitten yht äkkiä ajatus vie ja onkin jo melkein valmis postaus edessä? Minun oli tarkoitus katsella vähän lehtiä ja koittaa inspiroitua, koska viime aikaisen postaukseni ovat todellakin olleen pelkkää lätinää. Eräs lukijani kirjoitti oivan "hyvän blogin määritelmän". Arkista elämää höystettynä mielipiteillä tuolloin tällöin. Olen ehdottomasti samaa mieltä!

Niin, ja minun piti olla mieltä EU:n asiantuntijaryhmän ehdotuksesta luomun kasvihuoneviljelysäädöksiinkin, mutta vielä en löytänyt kotimaista artikkelia aiheesta linkattavaksi. Kyllähän tuonkin lukee, jos on asiasta kiinnostunut, niin kuin minä, mutta muuten kyllä on aikamoista hepreaa ja siansaksaa. Lyhykäisyydessään tuo ehdotus tarkoittaisi kuoliniskua kotimaiselle luomukasvihuoneviljelylle ja asettaisi eri maiden viljelijät eriarvoiseen asemaan maantieteellisen sijainnin perusteella. Kukahan ehdokas tätä ajaisi alas? Olisikohan joku viheriä vaiko eikö, koska ajattelevat paljolti myös ilmastonmuutosta ja kasvihuoneviljely pohjoisessa on ilmastolle no no. Ei muuten ole helppoa olla mieltä. Sittenkään.

Illalla kuulin ensimmäistä kertaa tälle kesälle käen kukkuvan.

14 kommenttia:

 1. No, nyt on hyvä töissä taas käydä, kun sataa... :) mejän kuopukselle kyllä on luokkaretki Lintsille, joten siinä mielessä kurjaa.
  Mie bongasin sitimarketista suomalaisia uusia pottuja - kasvihuonesellasia varmaankin. Noin 30 senttiä kappale. Toukokuussa uusia pottuja!

  Ei ole helppoa olla mieltä, jos miettii asiaa eri puolilta. Olkaamme siis mielettömiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole sateesta tietotakaan?

   Joo mielettömiä voitais olla, sopii mulle!

   Poista
  2. Heh, ei enää sada täälläkään! Piti ennusteen mukaan. Toivottavasti ei Hesassakaan...

   Poista
  3. Toivotaan, että Lintsiretki sujuu mukavasti!

   Poista
 2. Ihania ystäviä sinulla kun auttavat!
  Mun mielestä juuri tällaiset blogit ovat parhaita, joissa eletään tavallista elämää ja välillä on vähän murheitakin.
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä arvostan myös suuresti näistä ystäviäni!

   Ja kiitos, kehuista - oletan ;-) Nyt tulikin sitten vähän niitä murheita huomiselle vuodatettavaksi.

   Mukavaa loppuviikkoa sinnekin!

   Poista
 3. Sari sanoi sen, mitä mun piti. Ystävät ♥ ja "tavallinen" elämästä kertova blogi ♥ Marjaana ♥ Siinä se.

  VastaaPoista
 4. Äänestin porv...ihmistä joka on jo aiemmin elämöinyt noista vastaavista jutuista ja metelöi taatusti jatkossakin. :] Lisäksi metelöi muistakin tärkeistä ympäristöasioista mutta ilman että alkutuottajille tulisi kieltolakeja nykyistä enempää.
  Jossain paikallisradiossa haastateltiin jotakin naista joka kysyttäessä piti tärkeimpänä sitä että Suomeen olisi jatkossakin saatavilla ulkomailta tuotuja ruokia ja ettei täällä oikeasti siis tarvita tuotantoo et niinku pelloilta energiakasveja koska vihreät arvot. Just. Oli ehkä typerintä mitä olen pitkään aikaan kuullut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin itse asiassa jo kävin äänestämässä! Minä taas äänestin viherpiipertäjää joka on kuitenkin ihan tolkun ihminen.

   Minä en käsitä sellaista, että viedään leipä ja mahdollisuus maanviljelijöiltä taikka vaikka tässä luomukasvihuoneviljelijöiltä. Ymmärränhän minä, että Suomen olot ovat aika kaukana optimaalista, mutta muuallakin arvostetaan jo sitä, että täältä ainakin saa puhdasta ja vaikkapa antibiootitonta (esim. kanaa, kuka sitä syö). Ja ihan tavistuotannossakin.

   Kansalaisvelvollisuus siis suoritettu molemmilla, minä menen vielä vaalipäivänä pitelemään pariksi tunniksi Pieni ele -lipasta, kun kuulun Hengitysliittoon ja osa tuotosta ohjataan heille/meille.

   Poista
  2. Suomen olot ovat mitä optimaalisimmat esimerkiksi kasvitautien kannalta siis sen että täällä ei niitä eikä tuholaisia juuri ole kuten etelämmässä jossa yhtä satoa kohti täytyy käyttää hillitön määrä kemikaaleja että sato onnistuisi. Musta on järjetöntä sekin jos tai kun joku oikeasti on sitä mieltä että maatalous on niiiiin kamalan saastuttava ja paha asia, roudataan siis eteläisimmistä maista sapuskaa kun siellä on paremmat olot. On aika kaunis harha-ajatus mikäli kuvittelee Ranskan ruokkivan Suomenkin jos tulee luonnonmullistus tai vaikka tuhkapilvi kuten muutama v sitten, olisi safka loppunut parissa viikossa ellei Suomaassa olisi alkutuotantoa.

   Poista
  3. Tuo kasvitautiasia on totta, ainakin jonkun aikaa. Nythän povataan, että Suomen maatalous on itse asiassa se voittaja jos/kun ilmastonmuutos aiheuttaa kuivuutta etelämmäs ja jonkinasteista lämpenemistä meidän leveysasteille. Mutta ilmastonmuutostematiikkaan ei tän enempää ;-)

   Joo kyllä mä ainakin suosin kotimaista aina kun vaan mahdollista. Sellainen mutu-omakohtainen esimerkki: aina kun olen ulkomailla ja varsinkin suuremmissa kaupungeissa, voin huonosti ja nokka tuhisee. Täällä maalla ei. Jonnekin se liikenteen saasteetkin laskeutuu. En nyt väitä, että keskellä Ateenaa viljeltäisiin, mutta meillä kuitenkin asutaan nin hurhan väljästi ja puhtaasti. Mä oikeasti uskon, että se on ennen pitkää valttikortti myös meidän maataloudelle (tai siis se on jo sitä, muttta enenevässä määrin).

   Poista
 5. Aah ihanaa, mansikoita! What? Niin joo - ulkolaisia! Juu ei kiitos, odotan kotimaisia.
  Aah ihanaa, uusia perunoita ja voita! What? Ai niin - nää on kai ruotsalaisia.. Juu ei kiito, odotan suomalaisia.
  Ei, mulla ei mitään ulkolaisia (ulkomaalaisia) ruokia vastaan, syön sitä mitä tarjotaan, mutta itse ostan kotimaista, kiitos. En oikein ymmärrä sitä, että mansikat, tomaatit, mitä kaikkea nyt sitten onkaan, poimitaan raakana, lennätetään tänne meille ja niitä ehkä kypsytetään jossain hetken aikaan ja sitten ne laitetaan myyntiin. Eihän ne maistu miltään. Tai jos maistuu, ne maistuu kitkerältä. Tai sitten ne myydään meille raakana ja me kypsytetään ne itse - tai syödään raakana.
  Kotimaista kiitos - jaksan odottaa kotimaisen satokauden alkamista. Siinä(kin) suhteessa olen vähän yksioikoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on aina pakko saada kesän ekat uudet potut kotimaisina, muut tuottaa vaan petttymyksen kun ei maistu samalle. Mäkin siis odotan!

   Sama mansikoiden kans, en osta muita kuin suomalaisia. Ja siksi tietty olenkin sitten kotimaisen viljelyn puolesta näissä kummissa eu-säädösmietteissä.

   Ollaan vaan yksioikoisia ,-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana