Sivut

maanantai 19. toukokuuta 2014

Ihan pihalla

Tulipa oltua eilinen ihan pihalla. Keli oli mitä mainioin ja olen muuttanut pysyvästi ulkoruokintaan. Oli tarkoitus tehdäkin yhtä sun toista terassilla, mutta oli niin kuuma, että meinasi jäädä aikeeksi. Öllöttelimme vaan, lueskelimme, joimme vettä ja nautimme. Paitsi esikoinen, joka kuljeskeli kavereiden kanssa kylillä ja poltti käsivartensa äkkinäisestä auringosta. Prrrkele kun en tajunnut suojata isoa körilästä. Minä ja kuopus emme pala, mutta esikoisella on isänsä iho. Kuopus puolestaan kävi kaverilla ja ystävä kävi meillä päiväkahvilla. Rohkeampi pupuistakin pääsi taas ulos. Arempi hermostui niin valjasshowsta, että päätimme antaa sen viettää välipäivää. Tämä toinen taas, no, se tutkaili kiinnostuneena ympäristöään ja haisteli uteliaana uusia tuulia.
Illemmalla, sitten kun ilma vähän viileni, öljysin vähän kalusteita, pesin terassia ja kaivelin ulkovarastosta siihen mattoja. Kukkasia jo kovasti kaipaisin lisäksi, mutta ajattelin malttaa perjantaihin. Lapsilisäpäivä. Minun pääni on ihanan pehmeä helteestä, eikä siellä liikahda mikään. Siksipä tämä on tällainen tynkä. Saa nähdä mitä kirjoittamisesta huomenna tulee, sillä luvassa on ilmeisesti vieläkin lämpimämpää.

Minulla on viime viikon kulttuurirynnistyksestä reippaasti ylityötunteja joten jos mittari todellakin kipuaa lähellekään sitä ennustettua 27 astetta, saatan hyvinkin tehdä tänään lyhennetystäkin lyhennetyn päivän. Nautitaan auringosta, jooko!

22 kommenttia:

 1. Voidaan nauttia siitä auringosta varjossakin :) mie en ees välitä kuumasta, ja lapset on perineet sekä isältään että äidiltään huonosti aurinkoa kestävän ihon.
  Pupu näyttää tyytyväiseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lämmöstä nauttikoon jokainen itselleen sopivalla tavalla. Minä vuorottelen aurinkoa ja varjoa.

   Puput samaten ;-)

   Poista
  2. Huomasin sellasen hankalan jutun, että koirat pyrkii nuoleen mun aurinkorasvan pois... oon ähkiny tuolla keskellä pihaa (ihan auringossa) olevan hikeävuodattavan projektin kimpussa, että oli pakko panna rasvaa, ettei joudu kärsimään illalla. Ja sitten pitää hätistellä koiria kimpusta :)

   Poista
  3. Heh, sulla on liian maukasta rasvaa ;-)

   Älä nyt rehki liikaa, mulla valuu hiki vaikka vaan istun!

   Poista
 2. Kyllähän nämä kelit ovat aivan mahtavia! Eilinen päivä meilläkin meni lähes ulkoillessa, tosin koiruuden kanssa ei voi lähteä näillä keleillä lenkille vaan on tyydyttävä pihaoleiluun. Vasta illalla on kunnon lenkkikelit. Eipä voisi meidän Ekaa päästää teidän pihalle tai olisi pupuparka sydänkohtauksen partaalla...
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama meillä, vasta illalla jaksoi jotain tehdäkin!

   Ei meidän lemmikit taitaisi tosiaan tulla toimeen ;-)

   Mukavaa viikkoa sinnekin!

   Poista
 3. Kuuma, kuumempi, paras! <3 Ei lämpö luita riko! :D

  Muista juoda siellä työpaikallasi! Moni tekee erheen että kuumalla/lämpimällä ei juo riittävästi ja sitten tulee kehno olo jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tismalleen samaa mieltä ! Suomessa (eikä muuallakaan) ei voi olla koskaan liian kuuma. :)

   Poista
  2. Täällä kaksi alamittaista talvesta tehokkaasti vieroittunutta tyyppiä juossut pihalla syntymäasussaan aamuseiskasta lähtien. Välillä öllönköllön juomatauolle ja taas rairai solessa. :D

   Poista
  3. Voisinpa tehdä samaa. Siis omalla pihalla kuitenkin. :D

   Poista
  4. Arttorius: Mä olen opetellut veden litkimisen, ja päivittäin menee talvellakin runsaasti, kesästä nyt puhumattakaan. Esikoinen koittaa höykyyttää mua ostamaan Soda Streamin kun kannan selkä vääränä hanaveden kaveriksi kuplavettä kaupasta. Mutta jotenkin en oikein lämpene...

   Mutta kelille lämpenen. Suomessa on niin vähän aikaa oikeasti lämmintä että se ei tosiaankaan riko luita. Mäkin juoksentelisin nakuna jos kehtaisin. Tai sitten en, mutta joka tapauksessa jätin jo työmaan taakseni.

   Nautitaan!

   Poista
  5. Nollis: juupa juu, kuten A:llekin totesin, nää helteet on niin harvinaista herkkua, että en kyllä valita.

   Vaan otan kaiken irti ja karkasin tosiaan jo töistäkin. Jeeee, kohta salaattia terassilla. ´Mutta vaatteet päällä - ainakin toistaiseksi ;-)

   Poista
  6. Lämpene vain, se on mukava vehe ja teillä tulisi varmasti hyötykäyttöön jos nyt kuplavettä paljon kaupasta roudaat. Siitä ei tuu ees roskaa, toisin kuin kapselikahvikoneista. Tokmannilla on usein aparaatti tarjouksessa ja se patruunan vaihto maksaa kympin. Sitä ennen on kyennyt tekemään monta litraa bublivaa lientä. Meillä on tosi hyvää lähdevettä ja jäämurskan kanssa se maistuu sellaisenaan <3 mutta välillä kun suhauttaa kuplaa joukkoon tulee vielä parempaa.

   Poista
  7. No hitto, sinäkin Brutukseni!

   Esikoinen laski jo mulle miten nopeasti mä pääsisin omilleni ostettuani sen koneen. Mua vaan hirvittää ne lisäainelitkut, mutta eihän niitä tarvis antaa poikien edes tehdä, käyttäis vaan vesihommiin ja sitten sekottaisi omaan mehuun. Pitää miettiä, pe olen lähdössä isolle kirkolle... hmmm!

   Kapselikone on ihan ehdoton no no just sen roskan vuoksi (ja lisäaineiden) vaikka erikoiskahvien ystävä olenkin.

   Poista
  8. Yök niitä juomamiksejä! Ei ole välttämättömiä ollenkaan, kalliita ne ja tosiaan miljuuna eekoodia. Omia mehuja yms voi täysin käyttää makuna. (Mototonetissä se perusmalli 49€)

   Poista
  9. Huomaatko olkapäälläsi 113 kilogrammaa painavan pienen pirun houkuttelemassa kuluttamaan :p

   Poista
  10. Meillä kans Isompi kinuaa kuplakonetta, kun mäkin kuplavettä juon.
   Mä olen helppo: merkki ja malli, kiitos ! ;)

   Poista
  11. Huomaan kaksikin pirua olkapäälläni! Meidän omasta s-marketista saa kans perusmallin tuolla hinnalla. Pitääkö nyt kurvata kattomaan?

   Nollis: sä oot kyllä mahoton.

   Poista
 4. Se on kesä ny! Meilläkin syötiin illalla myöhään terassilla. Ihanaa siirtyä taas ulkoruokintaan. :)

  Ja mä tunnustan olevani syntinen kun ostin kahvikapselikoneen espressohetkiäni varten. Mutta ne tyhjät kapselit menevät pienmetallikeräykseen joten annan itselleni tämän synnin anteeksi. En siis todellakaan heitä niitä tavalliseen roskikseen.

  Soda Streamia en kyllä osta suin surminkaan. Muistan kun ne oliva muotia edellisen kerran ja jollain kaverilla oli sellainen. Pahaa oli se juoma, sekä "limu" että kuplavesi. Ostan vissyni vissynä kaupasta edelleen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä maistoin eilen kylässä ihan hanaveteen tehtyä kuplavettä ja se oli ainakin ihan samanlaista kun kaupasta saatava hiilihapotettu lähdevesi. Mutta makuja on monia . ja makulitkuihin en kyllä koske.


   Mä kahvientusiastina niin ymmärrän ton sun kahvikoneen (ja blogihehkutuksenkin luin), mun ekoruuvini on vaan niin tiukalla. ja tosiaan se luomu- ja lisäaineruuvi. itepä kärsin ,-)

   Mutta kelist'ä en kärsi. Nauti säkin vuorotteluvapaasta ja ajattele lämpimästi kollegoja jotka painaa töitä!

   Poista
 5. Huoh, koskahan mä pääsen pihallaolokuntoon. Koko kaunis viikonloppu meni sisällä, on niin karmee flunssa päällä. Eikä tänäänkään mitenkään hyvältä tunnu. Huoh. Mutta jos nää kelit jatkuis vielä sittenkin kun oon terve... :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luin sun flunssapostauksen ja sääliksi käy. Jouduitko ottamaan saikkua vai sinnitteletkö sä edelleen kipeänä töissä? (Hyihyi jos sinnittelet ;-)

   Paranemisia sinne, ja kyllä sä vielä mukaan ehdit, kesä on vasta alullaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana