Sivut

perjantai 4. lokakuuta 2013

Ei pöllömpi haaste

Nappasin Kummitukselta haasteen. Yksitoista kiinnostavaa kysymystä. Vastauksista en ole ihan varma, mutta rehellisiä ne ovat.

1. Oletko pettänyt ketään? Onko tehnyt mieli?

Hmm, tosi paha heti alkuun. Kuopuksen isä on vissiin ensimmäinen ja ainoa minun miehistäni, jota en koskaan pettänyt. Ajattelin, että se on suuren rakkauden merkki. Ei se ollut. Nyt olen kasvanut aikuiseksi ja osaan olla yksiavioisessa suhteessa. Vaadin sitä myös toiselta osapuolelta. 

2. Mitä sarjakuvaa tai kirjaa suosittelisit? Miksi?

Luen hirvittävän vähän sarjakuvia, mutta Fingerporeista olen oppinut nauttimaan. Kirjaa voin suositella milloin vain, mutta ensin pitää tietää kenelle ja minkälaiseen mielentilaan. Hermannin Suutelen postinkantajaa voin suositella useimmille naisille ihan milloin ja missä vain.


3. Selviäisitkö ilman modernia yhteiskuntaa? Kuinka pitkään?

Väitän, että olen täällä maalla vähemmän moderni kuin moni muu. Pärjään ilman Facebookia ja muita sosiaalisia härsvärkkejä (no blogimaailma on eri juttu...) ja olen asunut talossa, jota lämmitettiin yksinomaan puulla. Mutta ikävä tulisi keskuslämmitystä, kaupasta osettua ruokaa ja sen sellaista. Siis vain pakon edessä ja varsin vähän aikaa. 

4. Puuttuuko elämästäsi jotain vai koetko sen täydelliseksi juuri sellaisena kuin se on?

Minulta puuttuu halvempi ja puhdas asunto. Haluaisin pienemmän hiilijalanjäljen, kaukolämmön ja elämän ilman autoa. Vähän enemmän rahaa myös saisi olla, mutta noin muuten elämäni on tosi hyvää. Hullua sinäänsä, kun ottaa huomioon altistukseni ja kaikki... Mutta näin minä koen.


Yksi tällainen puuttuu


5. Mitä et suostuisi tekemään ikinä.

Toimimaan omia lapsiani vastaan.

6. Tykkäätkö musiikista? Millaisesta? Miksi et tykkää? Vai jaksatko edes kuunnella enää?

Kuuntelen äärettömän harvoin musiikkia, paitsi kaikkea nykykökköä auton radiosta. Eilen olin Kauko Röyhkän keikalla ja olen ollut aiemmin musiikin suurkuluttaja. Liftasin pitkin Suomea ja kävin monien eri bändien keikoilla. Se oli ihanaa! Sitten kun esikoinen syntyi, musiikki hävisi elämästäni. Kun illalla tuli hiljaista, en olisi voinut kuvitellakaan laittavani musiikkia soimaan. Mutta se soi päässäni, välillä, ja sydämessäni - varmaan ikuisesti. Minussa asuu edelleen se rokkimimmi.

7. Tahtoisitko osata jotain kieltä? Mitä? Vai riittääkö nykyiset?

Haluaisin pystyä kommunikoimaan englannilla paremmin. Sillä tasolla, että voisi vaihtaa ajatuksia, ei pelkästään tilata ruokaa ja hymyillä kauniisti päälle.

8. Koita keksiä jotain hyvää sanottavaa syksystä. 

Rakastan ruskaa ja niitä kuulaita aurinkoisia syyspäiviä. Miten kaunista! Sienet ovat yksi syksyn ihanista puolista myös. Huonojakin on, mutta niihin ei mennä nyt...

9. Onko siulla kumpparit ja sadetakki?

Voe tokkiisa:


On on ja upeat onkin!


10. Joko on joululahjojen hankkiminen aloitettu?

Ne on jo melkein kaikki hankittu, uskokaa tai älkää.

11. Mitä tahtoisit kysyä Kummitukselta.

Miksi ihmeessä sinun muka pitäisi lopettaa blogin kirjoittaminen? Haluan 11 hyvää syytä!


***

Loimulohi. Loimulohi on äärettömän hyvää. Ex-näälämies tai ex-kyty teki siitä erityisen maukasta. Minä en vieläkään ole oppinut näitä lankomiehen muita nimityksiä, vaikka jo puolitoista vuotta sitten niitä kirjoitin. Syöveri? Eiku suoveri.

6 kommenttia:

 1. Loimulohi on hyvää! :)

  Mä luulen etten selviäisi ilman modernia yhteiskuntaa (blogit mukaan lukien.) ;) Ja sovin parhaiten asumaan kauko/sähkölämmitettyyn asuntoon.

  Toisaalta entisajan ihmistenkin elämässä oli hyviä puolia kuten se, että elämänrytmi oli rauhallisempi. :) Toisaalta työ oli fyysisesti rankkaa. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään kyllä pärjäis, vaikka maalla asunkin. On sitä niin tottunut kaikkeen elämää helpottavaan, kuten valmiina ostettaviin (monipuolisiin) elintarvikkeisiin. Ja luksukseenkin: illaksi ostin juustoa ja vähän viiniä...

   Poista
 2. Kiitos vastauksista, Marjaana. Minä kun pidän itseäni niin äärettömän neuvokkaana, että olenkin sanonut kurillani, että arvoni nousisi huomattavasti maailmanlopun jälkeen. Tunnen kasveja, eläimiä, osaan rakennella kaikenlaista ja säilöä. Mutta jos tässä normimaailmassa jatketaan, internet on tärkeä osanen siinä. Ilman sitä ei tule toimeen.

  Saat kaksi hyvää syytä siihen, miksi mietin vakavissani julkisen kirjoittamisen lopettamista. Olen nainen, jolle ei tapahdu mitään. Ja se toinen taas, että tiedän blogiani lukevan muutaman sellaisen ihmisen, joiden ei tarvitsekaan tietää, mitä minulle kuuluu. Siksi päiväkirja on houkuttelevampi.

  Mullapa on roosat kumpparit. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wohow, mä olen kade sun pink...eiku roosista kumppareista!

   Ymmärrän (blogi)yskän, mutta eihän munkaan elämässä tapahdu mitään ja silti jorisen joka päivä. Ei vaan, kukin tietty tyylillään, mutta haluan silti sanoa, että sua on ilo lukea. Kieli on mainiota, olet sopivan itseironinen ja huumorintajuinen. Niin kerta!

   Poista
 3. Oletko nähnyt sellaisen Fingerporin, jossa Jeesus toteaa alusvaatteiden sovittelijalle ettei tarvitse nähdä vaivaa, koska hän on jo sovittanut kaiken ihmisten puolesta. Mies joutuu välillä selittämään Fingerporeja, mutta sen hauskuuden keksein ihan itse :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tais olla tuolla hauskimpien joukossa. Nauratti muakin. Ja se, missä mies oli alushoususillaan kotiviinintekohommissa. Valutti just lapolla viiniä ämpäristä pulloon ja teksti oli Jorma pullottaa kalsareissa. Ostin sellaiset boxerit pikkuveljelleni. Tarina ei kerro, käyttääkö hän niitä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana