Sivut

lauantai 10. elokuuta 2013

Vituttaa kuin pientä oravaa

No niin, koskaan, ei koskaan pitäisi katsoa työsähköpostia lomalla. Se ei todellakaan kuulu tapoihini, mutta nyt odotin yhtä henkilökohtaista viestiä ja satuin siinä sivussa vilkaisemaan muutkin. Virhe, virhe, virhe! Kunnassamme, kuten varmasti todella monessa muussakin, on meneillään tiukat ajat. Kriisikunta kuitenkaan emme ole, mutta tämän vuoden kehitys näyttää yhtä kaikki huolestuttavalta. Niinpä keväällä, juuri kun ihmiset jäivät lomille, lätkäistiin ostokielto. Mitään yli sadan euron hankintaa ei saanut tehdä neuvottelematta toimialajohtajan kanssa. Minuun tämä ei niin kauheasti vaikuttanut, vaikka johtaja omalla kustannuspaikallani olenkin. Me nimittäin tilaamme tarvitsemamme hyvissä ajoin etukäteen ja olin onneksi juuri ennen kiellon voimaanastumista ehtinyt valkata syksyn tarpeet.


Mä vittu vaihdan firmaa!


Nyt sitten (muiden) lomalta paluun jälkeen asioita oli viety jo eteenpäin ja muitakin säästötoimia ehdoteltu. Esimieheni oli tehnyt meidän säästöehdotuksen (minua kuulematta) ja laittanut sen eteenpäin toimialajohtajalle. Tämä oli se sähköposti jonka vilkaisin. Kirjoitin heti nopean vastineen ja sanoin, että tarkistan tilanteemme ensi töikseni maanantaina kun palaan lomalta. Tilanne on nimittäin se, että ehdotettuja säästöjä voi olla mahdoton toteuttaa, riippuen siitä, mitä keväällä on tilattu. Peruuttaa ei enää voi, rahat on ns. sidottuja rahoja, mutta ne eivät näy muuta kun meidän järjestelmässämme. Tätä ei esimieheni ollut osannut ottaa huomioon. Toimialajohtajalta sain sitten vielä riemastuttavamman sähköpostivastauksen: asia on jo käsitelty lautakunnassa ja sitä myöten lukkoonlyöty. Mitvit?

Taas minulta kysymättä. Taas kokonaisuutta ajattelematta. Taas faktoja tietämättä, asianosaisia konsultoimatta. Taas hätäisesti - ensimmäinen kokous oli keskiviikkona, lautakunta vissiin torstaina. Arvatkaapa onko työmotivaatio taas huipussaan? Mahtavaa palata maanantaina töihin. Minä, "johtaja". Jepjep!

4 kommenttia:

 1. Ymmärrän, että joskus pitää säästää, mutta annettujen määräysten ja ohjeiden soveltamisessa pitäisi käyttää tervettä järkeä. Ja tarkistaa ne faktat... Oliko tämä nyt sitten työasioiden kannalta hyvä vai huono asia, että satuit lukemaan postit? Lomailun näkökulmasta tietenkin huono. :/

  Pakko vielä kertoa oma kokemus muutaman vuoden takaa. Työnantaja oli määrännyt virkamatkakiellon säästösyistä. Minulla oli kokous toisessa virastossa saman kaupungin alueella, ja ohjeiden mukaan siitä piti tehdä virkamatkaesitys. Päivärahaa ei ollut tulossa matkan lyhyyden vuoksi, ja matkakulut olisivat n. 2 euroa julkisilla. Esimies ei hyväksynyt, koska "meillä on virkamatkakielto".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tuollaista aivotonta nillitystä mä en kestä yhtään! Järki käteen...

   Joo, säästää pitää, ja mä olen valmis säästämään, mutta mun pitää saada määritellä mistä säästetään. Mua niin ärsyttää olla kynnysmattona. Okei, saattaa tuolla takana olla ihan kauniskin ajatus, että esimies ei halunnut vaivata mua työasioissa lomalla. Mutta mutta... kun sitten tulee näitä virheitä ja omia tulkintoja, kun ei konsultoida. On asioita ja asioita, joilla häiritään, tää oli ehdottomasti sen mittaluokan juttu, että sillä olisi mun mielestä pitänyt kyllä vähän vaivata.

   No, onni onnettomuudessa on, että mä olen ketku ja keksin jo ratkaisun: mun lyhennetystä työajasta tulee säästöjä pikkasen enemmänkin kun tuo esitetty summa. Voila'

   Poista
 2. Vakuutuin töissä ollessani, että työsähköposteja ei kannata lukea lomalla. Mutta sitten jossain vaiheessa puhelin alkoi soida. Se kun oli sama luuri yksityisiin puheluihin.
  Harmi juttu sulle, mutta toivottavasti tuo ratkaisusi toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en suostu kantamaan työpuhelinta mukana ollenkaan. Jätän sen AINA töihin kun lähden. Vastaajassa kerrotaan soitettaman työmaamme toiseen numeroon josta kollegat sitten voi kertoa milloin olen tavoitettavissa.

   Luulen, että ratkaisuni toimii. Toki olisin kysyttäessä kertonut tuon etukäteen ja rääpinyt lisäsäästöjäkin, mutta kun ei kysytty, säästöt jää sitten vähän vähäisemmiksi. Kiusa se on pienikin kiusa ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana