Sivut

maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kesä ja keramiikkaa

Eilinen oli ihana päivä. Heräilin rauhassa kahvikupin äärellä nettilehtiä lukien ja blogistaniassa kierrellen. Sitten nappasin kameran kassiin ja suuntasin Pösön kohti seikkailuja. Ajelin maisemareittiä (lue: ihan kamalaa mutta kaunista möykkyistä pinnoittamatonta mutkaista ja nimismiehenkiharaista tietä) naapurikaupungin satamaan, jonne kuopuksen oli määrä purjehdusretkeltä rantautua. Kerkesin käydä katsomassa näyttelyn, joka teki minuun suuren vaikutuksen. Jotenkin oli varsin epätodellinen tunnelma keskellä itseäni korkeampia keramiikkaveistoksia.
Samainen taiteilija tekee myös käyttökeramiikkaa. Olin jo etukäteen katsastanut Risto Hämäläisen kotisivut ja kuola valuen varautunut siihen, että Visa vingahtaisi viinipikarien vuoksi, jos hinta olisi kohdillaan. Olihan se ja ostin kotiin kaksi kaunista kuppia. Illalla ne vielä ystävän kanssa hyviksi havaitsimme ja testasimme. Jos olis rahaa niin kuin on mieli, täyttäsin kaappini kotimaisella keramiikalla. Tuolla myytävät lautaset ja kulhot huutelivat minulle myös, ihan hirvittävän kovaa, itse asiassa, mutta onneksi järki kuitenkin pysyi päässä.


Vähän harmittaa, etten raaskinut ostaa neljää samanlaista...


Istuskelin sitten rantakahvilaan paahtavaan auringonpaisteeseen odottelemaan kuopusta. Riemu oli suuri nähdessämme, molemmin puolin. Halailla piti pitkin päivää ja illalla eritoten. On kyllä taas ihanaa, että koko perhe on koolla. Luulen, että rauhoitamme tässä pari päivää tai puolen viikkoakin ja sitten vasta rupeamme edes miettimään mitä sitä lomalla voisi tai pitäisi tehdä. Vähän on lähiympäristön kesärientoja kartotettuna ja mennään sitten sään ja fiiliksen mukaan. Tai sitten ei mennä.
Kesä, oi kesä.


***

Haulla sekavuutta ja väsymystä oli päädytty tänne. Miten ihmeessä?!?

8 kommenttia:

 1. Oikein mukavia lomapäiviä Sinulle ja lapsille! Ilmat ainakin suosivat, joten pihalöhöily on ihan pop! Minunkin pitää aina ruokatunnilla mennä hetkeksi pihalle lukemaan, jotta saan päivän ulkoiluannokseni täyteen. No, aamulla oli jo lenkki koiran kanssa ja pyörällä työmatkat, mutta näillä keleillä oli mieluusti enemmänkin ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin harmitti välillä kun olin kolmena iltana viikossa töissä ja ulkona oli helle. Siihen vielä viikonlopun työt päälle, mutta ne olivatkin sitten ulkona, joten se vähän kompensoi. Kiitti, vietetään leppoisa loma, ehdottomasti!

   Poista
 2. Eipäs ookaan sisko kertonut noin hienosta näyttelystä! Upeita!
  Mun tän päivän 'pakollinen' ulkoilu hoitui vattupusikossa ;-D Kaipa vielä postiin on lähdettävä... Noo, ei ne pyöräilyt pakolta tunnu, kun ei oo liian kuuma.
  Mukavia lomapäiviä teillen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kävin jo kuolaamassa sun vadelmat! Tuo näyttely on 28.7 saakka joten ehdit vielä oikein hyvin. Ja suosittelen, todella!

   Poista
 3. Sulle huutelee lautaset ja kulhot, mulle huutelee Poprilli :D Pikarit on kyllä ihan sun näköiset. Välillä osuu kirpparilla jotain oranssia silmiin ja ajattelen aina, että "Marjaanan värinen"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poprillit, edes noin halvat ei tosiaankaan mulle huutele ;-) Kuopus tosin on opetellu isänsä luona syömään soijanakkeja. Minä suhtaudun niihinkin terveen epäilevästi.

   Olen otettu, että ajattelet mua kirppareilla. Sä muistaakseni huutelet myös ääneen kirppareilla - ootko huudellut mun värisiä asioita koskaan? Kun menin maksamaan noita pikareita, myyjä katsoi mua päästä varpaisiin (tuossa yhdessä kuvassa näkyy mekon väri, villatakki ja kengät sekä laukku, kaikki aika oransseja) ja sanoi: "jos sä olisit päätynyt minkään muun värisiin ostoksiin, olisin kysynyt että ootko nyt ihan varma". Kiva kun mä oon kuuluisa täti oranssi jo naapuripitäjässäkin!

   Poista
  2. Mää en kyllä aina huomaa ääneen päästelemistä, että en tiedä vaikka olisin muidenkin asiakkaiden kuullen maininnut Marjaanan värisestä :D Mieheni kyllä on asiasta tietoinen :D

   Poista
  3. Sun ihanalle miehelle oranssit terkut ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana