Sivut


keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Leppoisaa lomailua

Meillä on kyllä leppoisaa lomailua poikien kanssa. Kuopus pääsi kertaheitolla kesärytmiin eikä herää enää kuudelta vaan pikemminkin kahdeksalta. Mitä autuutta! Senkin jälkeen minä voin jatkaa torkkumista sohvalla, kun avaamme television ja poika katsoo lastenohjelmia. Olen käyttänyt sumeilematta digiviihdettä saadakseni myös omaa rauhaisaa heräily- aamukahvi- ja blogiaikaa. Sitten hakeudummekin terassille tai muihin puuhiin loppu aamupäivän ajaksi. Tänä aikana esikoinen vielä onnellisena kuorsaa, joten saamme kahdenkeskistä aikaa kuopuksen kanssa. Iltaisin taas, kun kuopus on jo pehkuissa, voimme vaikkapa väijyä jonkun leffan esikoisen kanssa. Tässä yhtenä iltana katsoimme Beverly Hillsin kytän. Ihanaa 80-lukulaista nostalgiaa, joka muuten suht hyvin iski myös meidän teiniin.


Lisää kesäisiä kuvia ja pari huomiota niistä myös:
Meillä ei riitä, että "on luu ulkona" auton ikkunasta.
Pihamme läheisyyteen oli ilmestynyt kissantassuja.
Rannalla ihmettelimme myös pikku kaloja.


Lämmin keli sen kun jatkuu. Tosin katsoin Forecalta, että säätyypissä tapahtuisi muutos suunnilleen siinä kohtaa kun lähdemme Kreikkaan. Kreikan sää sen sijaan näyttää aivan oivalliselta. Crete, here we come! Toissa päivänä ajoimme tukalan kuumallla autolla lähikaupunkiin ja teimme pakollisia ostoksia. Molempien poikien kesäkengät olivat jääneet pieniksi ja matkaa varten piti löytää jotain. Samoin esikoisen uimahousut kaipasivat päivitystä. Olivat jo kovin venyneet ja hiutuneet ja hän tuossa erään kaverien kanssa käydyn uimalareissun jälkeen kysäisi, että voisiko hänkin saada uimasortsit kun kaikilla muillakin on... Yleensä tuo peruste ei minuun uppoa, mutta tässä kohtaa se tuli kyllä ihan aiheesta. Siispä etsimme sellaisetkin.

Eilen minäkin sain aikaiseksi pakata kamppeet ja lähteä ensimmäistä kertaa katsomaan mikä meininki  paikallisella uimarannalla on. Nyt on siis kesä virallisesti avattu niiltäkin osin. Tosin esikoinen oli edelleen ainoa meidän perheestä joka ui. Minä ja kuopus tyydyimme huljuttelemaan varpaita ja leikkimään rantahiekassa. Oivaa hellepäivän puuhaa!

16 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä nuo leppoisat kesäpäiväsi <3! Aah - ihana Kreikka ja Kreetan saari - mihin päin on matkanne ? Mekin ollaan ihan Kreikka - faneja, aika monella saarella käyty vuosien mittaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me otettiin ystävän kanssa tällä kertaa sellainen lapsiystävällinen lekkotteluvaihtoehto, eli lennämme Haniaan ja jäämme ihan siihen kupeeseen. Saarihyppelyäkin on harrastettu (olen muuten ajastanut Kreikan matkoistani postauksen lomani aikana - pysy mukana ;-) mutta nyt tuntuu hyvältä vaan ottaa iisisti.

      Kreikka jotenkin vie sydämen, sinäkin taidat tietää sen!

      Poista
    2. Kreikka vie sydämen , se on tosi ! Oikein ihanaa matkaa ja innolla odotan postauksiasi !

      Poista
    3. Kiitos kiitos, anneaulikki. Kreikasta pystyn kertomaan vasta reissun jälkeen - hotelllissamme ei ole wifiä ja pidän muutenkin lomaa, mutta reilun viikon päästä palataan asiaan!

      Poista
  2. Beverly Hillsin kyttä -elokuvat ovat hyviä - ne kestävät aikaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minä menin vielä tilaamaan boxin jossa on kaikki 1-3. Saa nähdä ehtiikö reissuun viihdykkeeksi vai katsotaanko sitten yhdessä reissun jälkeen ;-)

      Poista
  3. Ette uineet?! Voi että, minä jos pääsen järven rantaan, niin mikään ei pidä minua pois vedestä;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä muistan, mutta itse olen sellainen arkajalka, että hyvä jos Kreikassa uskallan uida. Olen luvannut lapsille, että ainakin uima-altaalla uin ;-)

      Poista
  4. Teillä on kyllä nyt kunnon lomailusäät!
    Toisaalta tämä ilmastoitu toimistokin on ihan jees *vakuuttelee itselleen*. ;)

    Kreeta on kiva paikka, toivottavasti reissunne on rentouttava ja antoisa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pääsen ilmastoituun toimistooni huomiseksi ja perjantaiksi, sitte lomailen koko viikon. Välillä kyllä on niin läähykuumae, että ilmastointia on tullut ikävä. Mutta en valita, en. Onhan tämä oivaa harjoitusta Kreetaa varten ;-)

      Poista
  5. Vielä kaksi viikkoa ja risat lomaan...
    Kyllä Välimeressä _pitää_ uida, kun kerran menette Kreikkaan. Et voi tulla kertomaan tänne matkan jälkeen, että hiukan vain kastelit varpaita. Kiellän! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuossa pienessä profiilikuvassa mä uin juuri siellä samaisessa paikassa... joten enköhän nyt täten lupaa teille, että tulen ihan kokonaan kastautuneena takaisin. Sovittu!

      Kyllä se sunkin loma sieltä tulee, tulee tulee. Ja sitä paitsi mä menen huomiseksi ja ylihuomiseksi kans töihin. Että tällaista repaleista...

      Poista
    2. Ok, täytyy pyytää matkaseuruetta taltioimaan todisteet ;-)

      Poista
  6. Tosi hyvä tuollainen rytmi lasten kanssa niin kumpikin saa vuorollaan jakamatonta huomiota :) Joko sulla on hajuveden pullotus käynnissä? :D Jos se Pepponen ohje vaikka johdattaisi paluulennolle sulle yhden rantaleijonan mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojat läks ja mä heti hellan ääreen. Ja mä satsaan nimenomaan paluulentoon. Mennessä en vielä halua ketään riesakseni.

      (Tosiasiassa tein perinteist pyttipannua kun en jaksa silloin satsata ruokiin kun ei ole muita kotona.)

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana