Sivut

maanantai 27. toukokuuta 2013

Saanks mä murista sun muffinssiin?

Otsikko on omistettu Kikille, jolla jo otsikot saavat ensimmäiset tyrskähdykset aikaiseksi. Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä oli juttu, jossa kysyttiin vastausta lauluissa esitettyihin kysymyksiin. Minä esitän kysymyksen myös: ärsyttääkö ketään muuta, että pikku hiljaa nettilehdet ovat muuttumassa maksullisiksi? Ymmärränhän minä sen, että tässä on välttämätön ansaintalogiikka taustalla, mutta ärsyttää se silti. Ensin koukutetaan ihmiset nettiuutisiin ja sitten ruvetaan perimään niistä maksu. Olen itse oiva esimerkki tästä. Pari vuotta sitten rupesin seuraamaan sekä Hesaria että maakuntalehteämme verkossa. Sitten kun erosimme, en tilannut paperilehteä enää lainkaan, säästösyistä ja siksi, että verkkolehdet riittivät minulle hyvin. Nyt molemmat seuraamistani lehdistä antavat lukea viisi maksutonta artikkelia ja sitten laittavat hanat kiinni. Gnjäääh! No, luenpa ainakin otsikot.

Nämäkin kaverit ottavat lungisti,
huomaa taaimmaisen rento asento!


Tosin tuntuu, että näin kesän alussa ei paljoa lehtiä ehdi edes lukea. On niin paljon muutakin. Niin kun vaikka puutarhassa patseerailua, auringosta nauttimista, rentoa olemista, kirjan lukemista (se Ballantyne on loppumetreillä). Eilen oli ihana herätä rauhassa, kahvitella blogien ääressä, rapsutella pupuja ja nautiskella hiljaisuudesta. Pojat tulivat vasta iltapäivällä. Sitä ennen vielä ennätin kahveille ystävän luo ja toisen ystävän kanssa perinteiselle huoltiskahville. Tässä vaiheessa kyllä vaihdoin jo veteen, koska olin luvannut keittää kahvit vielä äidilleni ja hänen miehelleen, kun palauttivat pojat. Muffinssia ei kylläkään ollut tarjolla millään kerralla, mutta äitini tekemiä herkullisia pullia kylläkin. Ah tätä aurinkoisten vapaapäivien autuasta oleskelua. Näitä pian lisää, ja tuleehan niitä. Kesäloma lähestyy! Ja ensimmäiset pääskysetkin jo bongattu. Kesä kesä kesä kesä!


***

Potilas. Minä en enää ole potilas, enkä oikeastaan ollut koko viikonloppuna. Lauantaina heräsin hamsterin näköisenä, vaikka perjantaina viisaudenhampaan leikkauksen jälkeen turvotusta ei ollut juuri lainkaan. Jo lauantai-aamuna tuntui, että särkylääkettä ei välttämättä edes tarvitsisi, mutta otin sitten varmuuden ja teatterireissun vuoksi vielä yhden. Sitten vaihdoin jo vähemmän vahvoihin tulehduskipulääkkeisiin. Ruokailun osalta olen vissiin toipilas vielä hetken, mutta se ei haittaa mitään.

16 kommenttia:

 1. Mä luin ennen Hesarin artikkeleita netistä, mutta nykyään ei silleen enää tule luettua niitä. ;) Juuri tuosta syystä, kun ilmaislukuartikkeleiden määrää on rajoitettu. ;) Onneksi esim. Ylen sivuille ei ole vielä ilmestynyt erillistä uutismaksua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, munkin pitää siirtyä Ylen asiakkaaksi, kun kerran verotkin maksetaan ;-) Kiitti vinkistä!

   Poista
  2. Mulle tuli jossakin vaiheessa "uutisähky", kun netissä uutisluettavaa on niin paljon niin aloin karsimaan, että minkä verkkopalveluiden uutisia luen. :D

   Poista
  3. Munkin tulee luettua useampaa, joten ehkä tämä maksullisuus on siinä mielessä hyväksikin. Samat uutiset ne on joka paikassa...

   Poista
 2. Mä olen lopettanut Hesarin ennttiversionkin lukemisen kokonaan. Paperiversiota en ole avannut kuin kerran tänä vuonna, etsin asiakkaalle jotain enkä löytänyt. Kotiin emme ole sitä enää tilanneet pariinkymmeneen vuoteen. Uutiset saa parhaiten selville Amppareista ja nykyään seuraan Ylen ja BBCn uutisia Twitterissä. Siihen Twitter on erinomainen työkalu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taidan siirtyä Ylen nettiuutisten lukijaksi. Se Hesarin tabloid-versio on ihan hassu, ei meinaa pysyä kädessäkään. Joka viikko nappaan sieltä kuitenkin tv-liitteen...

   Poista
  2. Enttiversio.. pitäs varmaan joskus lukea etukäteen mitä on kirjoittanut :D

   Poista
  3. Mutta mä tiesin heti mitä sä tarkotat ;-)

   Poista
 3. Meille ei tule nykyään ollenkaan paperilehteä, vaan luen uutiset netistä. Luin nimenomaan Hesarin uutisia, ja kyllä ärsytti, kun se tuli maksulliseksi. Lopetin kokonaan ja siirryin Ylen uutisiin. Lehtien sivuja katselen satunnaisesti. Erityisesti on kyllä ikävä sunnuntain paperi-Hesaria. Minulla oli ennen tapana syödä aamiaista pitkän kaavan mukaan lehteä lukien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin ärsytti ihan suunnattomasti ja arvaat varmaan vitutuksen määrän, kun sitten kohta perässä marssi maakuntalehtemme. Siirryn Yleen. Munviikonlopun pitkät aamiaiset kuluu nykyään blogien seurassa ;-)

   Poista
 4. Meille tulee tuo Aamulehti vielä paperiversiona, samoin Hesarin sunnuntainumero. Aamulehdestä en osaa luopua, sen ja kahvin avulla herään. Netti ei vielä ainakaan sitä voi korvata. Tuo Hesarin rajoitus harmittaa, kun saa vain 5 artikkelia lukea. Englanninkielisiä lehtiä seuraan netistä, pysyy vähän kielitaito. Niillä on vielä maksuttomia aika hyvin, mutta harmittavasti suuntaus on se, että koko lehteä ei enää saa luettua ilmaiseksi.
  Mutta just sehän niillä on tarkoitus, että koukutetaan ja sitten otetaankin maksu, argh;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla korvaa blogit ja nettiuutiset sen entisen paperilehden kanssa heräilyn. Arkena en poikien kanssa ehdi muuta kun hoitaa pakolliset, viikonloppuna lähinnä kaipaan uutisia. Mutta sun paperilehtesi ei tänään tullut ainakaan ajallaan?!?

   Poista
 5. Ylen uutiset netissä ja se on siinä - muuhun ei aika aamulla riitä ja illalla sitä on niin tattis ettei lukemista (tai paremminkin keskittymisestä) tule enää yhtään mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Yle on munkin juttu. Iltapäivälehdet tosin jatkaa vissiin ilmaisina, mutta ei niistä ole uutisnälkää tyydyttämään!

   Poista
 6. Ihanaa, mää heti leuhkein miehelle, että olen saanut itselleni omistetun otsikon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullahan on muffinssi profiilikuvassa, kuinka mä olisin voinut toimia toisin!!! (Tosin en tiedä murisetko siinä, mutta iso se ainakin on. Se muffinssi...)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana