Sivut

tiistai 7. toukokuuta 2013

Always look on the bright side of life

Joo en muuten katso! Nyt taas ahdistaa ja kunnolla. Kaikki. Ei jaksaisi. Ei yhtään. Vesi ei edelleenkään ole juomakelpoista ja tämän viikon perjantaina tulee 6 viikkoa tätä laatua täyteen. Kuusi viikkoa! On siinä kanisteri jos toinenkin tullut työmaalta kotiin kannettua. Edelleen on epäselvää milloin työt saadaan valmiiksi. Nyt odotamme, milloin lämmin vesi katkeaa kokonaan ja lämmitys siinä samalla vissiin myös. Tiedotus on sellaista, ettei siitä ota selvää edes akateemisella (tai ehkä nimenomaan juuri sillä) koulutuksella: "Korjaustyöt ovat edenneet siihen vaiheeseen, että lämminvesi ja patteriverkostovesi suljetaan su 5.5. kello 11 alkaen. Putkityöt alkavat 6.5. klo 8 ja jatkuvat sen viikon. Asuntojen lämpimän vedenkäyttö mahdollistetaan sitä mukaan, kun työt etenevät ja tarvittavat liitokset on tehty."

Ota tuosta nyt sitten selvää - ja eilen vielä ei kyllä kumpikaan ollut poikki. Liekö sitten niin, että loppupäässä taas kusee tämäkin aikataulu. Varasin kuntamme rantasaunaa pariksi illaksi tälle viikolle että pääsemme edes pesulle. Saisin kuulemma maksuistakin vapautuksen jos jaksaisin vähän puunata siellä. Katsotaan. Eilen piti myös lähteä töistä kesken pois, kun henkeä ahdisti. Flunssa ja työpaikan sisäilma yhdessä taisivat olla keuhkoilleni liikaa. Ei ihme, että päässä soi otsikon biisi, se Monty Pythonin versio: 


"So always look on the bright side of death 
Just before you draw your terminal breath 
Life's a piece of shit
When you look at it."


Yksi pienempi vitutuksen aihe vielä pitää jakaa kanssanne: muistanette, kun kävin siellä "viisaudenhampaan poistossa". Maksoin bussimatkat kaupunkiin ja totesin sitten olleeni siellä aivan turhaan. Heidän ajanvarausmokansa takia. Työpäiväkin siinä tärvääntyi ihan hukkaan. Ja arvatkaas mitä! Sain laskun käynnistäni: tein sen virheen, että annoin hammaslääkärin tarkastaa tilanteen ja "suunnitella" tulevaa leikkausta. Pötkähdin siis hammaslääkärintuoliin, avasin suuni 15 sekunniksi ja sain 15.80€ laskun. Toivottavasti eivät veloita samanmoisella sekunttitaksalla itse 45 minuutin leikkausta. Siihen minulla ei olisi varaa. 

***

Valoisa puoli. Tänään minun on kaikesta huolimatta kaivettava esiin valoisa puoleni. Se positiivinen, joka osaa käyttäytyä. Meillä on työterveyspalaveri ja työpaikkatarkastus. Ei yhtään huvittaisi, mutta tästä aiheesta en edes aloita nyt täällä.

Niin, joku oli hakenut googlella marjaanaa vituttaa. Sitä saa mitä tilaa!

16 kommenttia:

 1. On tuo teidän vesitilanne kyllä ihan järjetön. Toivottavasti saat sentään sitten vuokrasta alennusta, eihän tuosta voi täyttä maksaa, kun ei täyttä laatuakaan saa.
  Mutta yritetään taas löytää ne valoisat puolet tästä elämästä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitan kovasti vuokranalennusta, koska kyllä tää lapsiperheessä on kohtuuton aika ja haitta. Katsotaan miten käy!

   Kyllä niitä valoisiakin puolia löytyy - esim ulkoa juuri nyt. Ihana keli!

   Poista
 2. On tosiaan törkeätä, että se vesi-ongelma vaan jatkuu. Toivotaan, että nyt alkaa tapahtua.
  Miten voi olla, että heidän mokansa takia sait kumminkin laskun sieltä hammaslääkäriltä. Ilmeisesti se, että avasit suusi hetkeksi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hammaslääkärilasku on onneksi pieni, mutta periaatteessa rutkutin teille siitäkin ;-)

   Veden suhteen vooin vaan toivoa ja eiköhän se nyt joskus tule kuntoon? Pakko kai sen on?

   Poista
 3. Ihan hullua, että hammaslääkärin erehdyksen takia ei toimenpidettä voitu suorittaa ja silti sulle lähetettiin lasku.

  Ja tuo vedettömyys varmasti rassaa, kun vedettömyys tuntuu vaan kestävän ja venyvän.

  Tsemppiä ja voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä, mulla menee tällei aalloittain nää ahdistukset. Nyt on jo parempi päivä, ulkona hyvä keli jne. Ei vaan voi jäädä tuleen makaamaan ja hautomaan.

   Poista
 4. No johan on paljon kaikenlaista siellä. Onhan tuo aika vaikeaa, kun on vedet ollut poikki noinkin kauan. Tsemppiä ja aurinkoa sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä paistaa aurinko - miten siellä Tampesterissa? Millos muuten "muutat" takaisin?

   Poista
 5. Auttaisiko, jos ajattelisi positiivisesti, että nyt se vesiasia alkaa etenemään? Eihän tuossa tainnut kyllä mitään valmistumisaikataulusta olla, mutta silti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä? Eikä siinä, mä alan jo tottua vesikanisteriin ja kannuihin niin, että töissä jo tuntuu kummalta kun voi ottaa suoraan hanasta vettä ;-)

   Poista
 6. Kohtuuttomasti olette saaneet kärsiä, sitä vettä tarvii niin monta kertaa päivässä, ettei sitä edes tajua miten vaikka ruokaa laittaessa tulee huuhtaistua kädet moneen kertaan. Älä vaan maksa lähellekkään täyttä vuokraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mää taistelen, uskop pois! Rrrräyh!

   Poista
 7. Itseasiassa taloyhtiö on velvollinen korvaamaanremontin aikaiset pesytymiskulut (vaikka sitten kylpylässä) koska ei ole osoittanut korvaavaa (ja maksutonta) peseytymismahdollisuutta: Toisekseen, koska 31 päivän aika raja on ylitetty jo 14 vurokaudella, ei enää puhuta vuokran alennuksista vaan korvauksista vuokranantajan taholta. Siis korvauksista sen päälle ettei teidän tarvitse maksaa vuokraa remontin ajalta. Nyt ei Marjaana saa olla liian kiltti vaan vuokranantajaa on ns. vedettävä turpaan eli no mercy. Sulla on siihen oikeus vaikka ne sanoisi mitä ja voit tarkistaa asian jos et mua usko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl mää uskon sua! Mulla ei ole aikomustakaan olla kiian kiltti. Kirjelmä Asunto-osakeyhtiön hallitukselle on päiväystä vaille valmis - siis sitä päiväystä, että mihin asti katkos kesti. Ja vaateena on todellakin vapautus vuokran maksusta. Olen jutellut Kuluttajaliiton asumisneuvojan kanssa ja sain häneltä myös sähköpostia, jonka myös heille tiedoksi saatan. Samoin Kuluttajariitalautakunnan, Korkeimman Oikeuden ja Hallinto-oikeuden kannan tällaisin tapauksiin. Osaan mä ampua kovilla jos tarpeeks ärsytetään ;-)

   (Meille on osoitettu pesupaikka 2,5 kilometrin päästä mutta emme sitä ole käyttäneet...)

   Poista
 8. Hyvä juttu tuo aktiivisuutesi ja pidä puolesi. Tarvittaessa voin lähteä sinne pelaamaan pesäpalloa jos niille ei muuten mene jakeluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sä olet ihana! Pidän mailan varalta valmiina...

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana