Sivut

maanantai 25. helmikuuta 2013

Pieni tytön tylleröinen

Toivon kovasti, että en pahoita kenenkään mieltä, mutta en voi olla laittamatta lusikkaani tähän soppaan. Tai koukkua tähän ...hmmm... isoäidinneliöön? Täällä Blogistaniassa on vast ikään muisteltu kouluaikaisia näytelmiä. - S - joutui tahtomattaan Mariaksi ja "pönöttämään sen typerän Joosefin vieressä" vaikka olisi halunnut olla enkeli. Roz taas oli kultaisten kiharoidensa ansiosta aina itseoikeutettu herran enkeli eikä tykännyt siitä yhtään. Lukiossa tämä taivaallinen sotajoukko sitten vaihtoi kostoksi enkelilookin nahkaan ja niitteihin. Mitä ihania tarinoita!

Niistäpä minulle juontui mieleeni opistoaikaiset pikkujoulut, joissa näin hulvattomimman version Tiernapojista ikinä. Voitte ehkä kuvitella opettajien ilmeet, kun miekat ensimmäistä kertaa kohotetaan toisiaan vasten ja paljastuu, että miekkojen sijaan pojat pitelivät hieromasauvoja. ISOJA hieromasauvoja. Nämä neljä lauloivat kuin enkelit ja pokka piti ihan koko esityksen ajan, vaikka yleisö repeili. Eikä vähiten siinä kohtaa melkein lopussa, kun Herodes improvisoi "tuosta ulos, tuosta sisään" -kohdan härskeillä miekan liikkeillä, tai kun miekat vihdoin päätetään yksissä tuumin laittaa tuppeen.
Tiernapojat on oikeasti ihana ja kaunis joulutraditio ja rakastan sitä todella. Laulutkin ovat niin kauniita. Sain tehdä kauan töitä, että opistoaikaisen version jälkeen pystyin nauttimaan siitä ilman häiritseviä mielikuvia. Nuo ylläolevan videon kaverit auttoivat siinä kovasti. (Kakkososa löytyy Youtubesta myös.) Minä en muista päässeeni joulukuvaelmaan, mutta olen näytellyt Pilliä tai Pullaa Pekka Töpöhännässä ja Pieni tytön tylleröinen -esityksessä mustikkaa. Olisin tietysti halunnut olla joko tytön tylleröinen tai edes Sinipiika, joka pääsi hyppelemään tytön kanssa lavan keskelle, mutta mustikka mikä mustikka. Äh!


***

Koukku. Rakastan sellaista huumoria, jossa on joku koukku.

Arvatkaapa mitä muuta: minulla on keuhkokuume. Ei ihme, jos olen ollut vähän huonossa hapessa viime aikoina.

14 kommenttia:

 1. Täällä voin paljastaa mun näyttelijänurani kohokohdat: 2. luokalla yksi von Trapp'in perheen lapsista (Sound of Music) ja yläasteella joulunäytelmässä kana (se elukka, Liisa Ihmemaassa). Toi viimeksi mainittu oli selkeästi luonnerooli. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, mä en ehkä ikinä toivu tästä kanasta. Tästä lähtien aina kun parkkeeraan, mua neuvoo ..hmmm... Ihmemaan kana?

   Mutta sä osaatkin laulaa, mua ei olisi koskaan päästetty Soun of Musiciin. Kade kade kade

   Poista
  2. :D Lisätäkseni vettä myllyyn voin kertoa, että se 'kana'-rooliasu muistutti peruukkeineen ja pukuineen pikemminkin Marilyn Monroeta kuin niitä perinteisiä höyhenniekkoja. Oli pikkasen modernimpi Liisa Ihmemaassa... ;)

   Poista
 2. Voi kurjuus sun keuhkokuumeesi kanssa! Pusuja ja pikaista paranemista toivotan<3

  Sitten asiaan; miten minä olin muistavinani että sinä olit yksi noista *köh* erilaisia miekkoja kantavista tiernapojista? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun villi mielikuvituksesi on nyt tehnyt tehtävänsä... Mua ei päästetä lähellekään lavaa jos kyseessä on laulunäytelmä. Mutta katsomossa oli kyllä kivaa!!!

   Poista
  2. Mulla mikään villi mielikuvitus ole.. ja kyllä sulla varmasti on hyvä laulunääni. Niin, mä en ole edelleenkään unohtanut niitä lupaamiasi teinikuvia, meinaan ettei tartte Luostarin puolella asiaa perään kuuluttamaan ;D
   (Oikeasti olen kiltti enkä tee sitä)

   Poista
  3. Usko kun kerron, yksi pahimmista traumoistani lapsena oli se, kun oma äitini laittoi oven kiinni kun soitin muovipianoa ja lauloin. Sanoi mennessään, että jos vaikka vaan soittaisit... Joten ei, en osaa laulaa!

   Ne teinikuvat... jahka se maja löytyy ja joudun siivoamaan ulkovaraston, sitten lupaan julkistaa ne. Nyt ei ole mitään mahdollisuuksia penkoa niitä sieltä kaikkein kesärenkaiden jne keskeltä. Mutta saat sitten ihan oman sulle omistetun ekstrakuvan, se on varmaa!

   Poista
  4. Oi kiitos sinä ihana nainen! <3 <3 <3!!!

   Poista
  5. Ole hyvä, olet sen ansainnut, sitten joskus <3

   Poista
 3. Vai keuhkokuume. Kyllä se sun yskiminen niin pahalta kuulostikin, että arvelinkin sulla olevan vähintään keuhkoputkentulehduksen. Hyvä, että selvisi ja sait varmaan asiaankuulun lääkityksenkin. Jospa se tauti nyt viimeinkin talttuisi. Paranemisia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika pahaksi meni tosiaan ennen kun sitten lääkäriin ennätin. Lauantaina oli olo sellainen että arvelin olevan parasta mennä päivystykseen ja sainkin sitten kuopuksen isän hakemaan meidät molemmat sunnuntai-aamuna. Kuopuksen lomanviettoon jo aiemmin ja minut sairaalan päivystykseen. Antibiootit tuntuvat tehoavan nopeasti ja olo on jo siedettävämpi.

   Nauti lomastasi siellä - ja toivon todella, että sinä pysyt terveenä ;-D

   Poista
 4. Heitä nyt ihmeessa sinappinjauheettä villasukkaan ja sukat jalkaan - yskä menee lennosta .... voi, voi, voi, on kamalaa, kun olet sairastunut ... parantumista ja hyvinvointia ,... nuku paljon ja syö karpaloita joka päivä, sitruuna ja hunajaa, kyllä se menee ohi ... kevätta jo rinnassa ... huumorikin parantaa elikkä hauskaa parantumistä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nata, on jo paljon parempi olo. Antibiootit, lepo ja vitamiinit tekevät tehtävänsä. Ja huumori, olet oikeassa ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana